Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Barátság határok nélkül: a győri Móra-iskola diákjai külföldön - fotók

A győri Móra Ferenc Szakközépiskola is nyertese annak a nemzetközi projektnek, amely a "Nehezen találok szavakat" elnevezést viseli.
Az együttműködés keretében belga, francia, svéd, török, olasz, német és magyar diákok és tanárok kommunikálnak egymással, kölcsönösen bemutatják szűkebb és tágabb környezetüket, nemzeti kultúrájukat. A projekt fontos részei a személyes találkozások.

Az elsőre Németországban került sor. Itt a résztvevők a diákokra vonatkozó törvényeket és jogokat hasonlították össze országonként, de szóba kerültek a nemzetekre jellemező sztereotípiák is.A heilbronni házigazdák változatos programokról gondoskodtak. Stuttgartban a hét országot képviselő csapat meglátogatott egy rádióállomást, ahol a diákok RAP-SONG-jukat is előadták, riportot készítettek, amelyek azt tükrözték, hogy milyen kulturális különbségekkel találkoztak a projekt keretében. A Történelmi Múzeumban az emberi sorsokon keresztül ismerhették meg a nemzetek történelmének összefonódását. Heidelberget rendhagyó városnézés keretében fedezte fel a közösség.Esténként a projekt tanulói német családokhoz tértek haza, így beleláthattak az ő életükbe is. Megismerhették a német emberek precizitását, környezettudatosságát és rendszeretetét.Az utolsó estén, a csodálatos panorámájú Heuchelbergen már fergeteges hangulatban búcsúztak Németországtól és egymástól mind a tanulók, mind a felnőttek. A néhány napos találkozó elindított nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat, miközben elősegítette az idegen nyelvi kommunikáció fejlődését is.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kütty-kütty Bazár (KKB) a rábacsécsényi multiházban, avagy shoppingra fel!

Hegyekben tornyosulnak a már megunt ruhadarabjaid a gardróbban? Nincs hova tenned, de kidobni nincs… Tovább olvasom