Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Balogh: Győrnek nem gond a válság

Győr - Győr azon települések közé tartozik, amelyeknek a pénzügyi és gazdasági világválság nem okoz különösebb problémát – mondta Balogh József győri szocialista országgyűlési képviselő, a parlament területfejlesztési és önkormányzati bizottságának alelnöke, a város korábbi polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek keddi kijelentéseire reagált, amelyek szerint a válság miatt szűkre kell szabni a megyeszékhely 2009-es költségvetését.
Az egykori városvezető megjegyezte: 16 milliárd forintot meghaladó helyiadó-bevétellel Győrön kívül csak Budapest rendelkezik Magyarországon, ez azonban az előző 16 év eredménye. A forrásokkal kapcsolatban kijelentette: a normatívák több esetben jelentősen csökkennek, az egyéb kiegészítő intézkedésekkel együtt mégis mintegy 24 milliárd forintos többlettel számolhatnak az önkormányzatok 2009-ben. Ez az összeg az ideihez képest 1,9 százalékos növekedést jelent – közölte a képviselő.

Gergely Zoltán, az MSZP városi szóvivője ennek alapján alaptalan hangulatkeltésnek nevezte a jobboldali politikusok szavait, majd hozzátette: úgy tudják, hogy az önkormányzatnak bankbetétben és készpénzben 10 milliárd forintja van, ami a jövőre várható helyiadó-bevétellel megfelelő fedezetet nyújthat olyan beruházások megvalósításához, mint a színház rekonstrukciója vagy a marcalvárosi uszoda megépítése. A szóvivő úgy fogalmazott: jó alappal szolgálhat a város gazdasági helyzetének további stabilizálásához, munkahelyek teremtéséhez, ha a jobboldali városvezetés elfogadja a szocialistáknak az iparűzésiadó-kulcs csökkentésére vonatkozó javaslatát.

A politikus jelezte: nem tud a 10 milliárd forintnál pontosabb adatot közölni, noha Neupor Zsolt győri pártelnök önkormányzati képviselői minőségében e hét keddjén hivatalosan, írásban kérte meg a betét- és a készpénzállományra vonatkozó számokat Tóth Béla pénzügyi osztályvezetőtől, azonban nem kapta meg. A hivatalnok arra hivatkozott, hogy az önkormányzati törvény képviselői munkához kapcsolódó kérdésfeltevésre ad lehetőséget, így válaszában azt írta, a képviselő szíveskedjen közölni, kérdése konkrétan mely képviselői tevékenységével, munkájával áll összefüggésben. Gergely Zoltán hozzátette: az ügyben a közigazgatási hivatalhoz fordulnak, mert a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szerint a helyi önkormányzati feladatot ellátó szerv vagy személy a feladatkörébe tartozó ügyekben – így például a költségvetésre és annak végrehajtására, az önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására vonatkozóan – köteles elősegíteni, biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását. Szerinte szó sincs arról, hogy a kérdést indokolni kell.

Olvasóink írták

 • 11. Judytka 2008. december 01. 09:37
  „Nem tudom mire alapozza ezt a kijelentést,lehet,hogy őt burokban tartják??Amúgy neki (és pár embernek..)nyilván nem gond..de nem kellene általánosítani,mert ők vannak kevesebben!”
 • 10. nane 2008. november 29. 11:05
  „Nyilván ha győrnek nem gond,akkor valami fenomenális ötlettel programmal rendelkezik, az amúgy egész világot átfogó válság ellen.Kérhetném hogy ossza meg ezt a tudást a többi várossal is,hogy nekik se legyen gond!Előre is köszönöm.”
 • 9. Magor 2008. november 28. 19:11
  „Menjen a fenébe ez a hazug komcsi!”
 • 8. PrettyWoman 2008. november 28. 17:18
  „Rosszul látjátok gyerekek. Lehet, hogy neki tényleg nem gond. Biztos nyugdíjas már, nincsenek anyagi gondjai, állás után sem kell néznie. És gondolom, nem annyi a nyugdíja, mint az én muteromnak. Őt tényleg nem érinti a válság, s lehet, hogy ő Győrt saját (vastag) szemüvegén keresztül látja.”
 • 7. elemér 2008. november 28. 11:56
  „Pontossan ! Olyan ez nekem mint mikor az ember kiugrik a felhökarcolóból és fele uton lefelé mondja, ez nem is olyan rossz.”
 • 6. FREDDY/S 2008. november 28. 09:30
  „Nyugtával dicsérje a napot, mert ami késik, az nem múlik, nemde...”
 • 5. elemér 2008. november 28. 03:21
  „Győrnek nem gond a válság, aztán jövô héten már lehet hogy tönkre megy a város. Nekem ez gyanus.”
 • 4. Cancer 2008. november 28. 00:27
  „beteg ez az ember, nem kell vele foglalkozni”
 • 3. Swani 2008. november 27. 22:23
  „"Győrnek nem gond a válság" Ilyen kijelentest csak egy orult mondhat. Munkanelkuliseg novekedett ami nem a jovilagot es a gondtalansagot jelenti es ez csak a kezdet Balog Ur.”
 • 2. Poncius 2008. november 27. 21:01
  „Köszönjük valógh Jóska az intelmeid, gondolom követni kellene a szoci vezetésű Pécs példáját.
  Mai hír szerint Pécs városának 24 milliárd forint az adóssága.

  Ezzel együtt három dolgot azért megkérdeznék a város vezetéstől:
  1) Mi a helyzet a legalább 4000 fősre ígért multifunkcionális csarnokkal
  2) Marcalvárosi uszoda ügye elúszni látszik ?
  3) Ismét nagy a csend a péri repülőtér pályáztatása körül. Szeptemberben még arról volt
  szó hogy heteken belül megjelenik a pályázati kiírás.

  Kérdezem mindezeket annak fényében, hogy a Fidesz szerint a tervezett beruházásokat nem szabad elhalasztani, sőt lehetőség szerint a későbbre tervezett projekteket is előrébb kell hozni.”
 • 1. dzsonibravo 2008. november 27. 20:25
  „Vannak olyan emberek akiknek ha parancsba adják, hogy a fekália finom és ízletes akkor azt is mondják, még akkor is ha az egész világ mondja hogy SZ.R!!!!!

  A büntetésvégrehajtó intézetben röviden:köcsög és csicska megnevezéssel illetik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már biztos: Fejbe lőtte magát a téti ámokfutó

A fegyverszakértő szerint valóban a házilag átalakított fegyveréből lőtt ki 131 töltényt a… Tovább olvasom