Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Az utas szerint gorombáskodott a buszsofőr - A Kisalföld Volán kivizsgálást ígér

Olvasónk az alábbi kellemetlen élményét osztotta meg velünk: állítása szerint, egy győri járaton a buszsofőr gorombán viselkedett vele, mivel összetévesztette valakivel. A busztársaság felelősségre vonást ígért.

Az utas, aki történetét megosztotta velünk, a következőket írta:

"Elképesztő eset történt meg velem! Reggel kissé késve indultam el otthonról. Negyed kilenc körül futva érkeztem meg a buszmegállóba Győrben, a marcalvárosi állomáson, ahol épp csak elértem a 14-es buszt.

Felszálltam, felmutattam a bérletemet, elindultunk. Majd kinyitotta a sofőr a fülkéjének ajtaját. Hátraszólt, hogy én vagyok-e az Ádám? Mondtam neki, hogy nem úgy hívnak, erre azt válaszolta, hogy ne hazudjak, mert tudja, hogy ˝az is pont így néz ki˝ mint én, s hogy biztosan tagadom, és én ˝kevertem˝ tegnap, mert nem voltam képes időben odaérni a buszhoz, s jó lenne ha megtanulnék viselkedni, nem spicliskednék.

Ugyanis, állítása szerint, előző nap a kollegája leszúrást kapott egy korábbi újságcikk miatt.

Az említett történet portálunkon is megjelent, melyet egy elégedetlen utas küldött nekünk.

"Én döbbenten álltam, mert nem elég, hogy nyilvánosan megaláztak valaki helyett, de az utasok is rossz szemmel néztek rám. Én semmiről nem tudtam, beértem a munkahelyemre, a kollegáimtól tudtam meg, hogy a kisalfold.hu-n jelent meg egy cikk, hogy többször otthagyott valakit a 14-s busz, akit Ádámnak hívnak.

Ilyen komolyan megtörténhet, hogy egy semmiről nem tudó, semmiről nem tehető embert aláz meg más helyett egy szolgáltató vállalat alkalmazottja?"

Olvasónk történetét továbbítottuk a Kisalföld Volán Zrt-nek, akik kivizsgálást ígértek az ügyben:

 "Utasunkat kérjük, hogy szíveskedjen pontosan megírni, hogy az eset melyik autóbuszjáraton történt (dátum, indulási idő, vonalszám, irány). Csak a körülmények pontos ismerete mellett tudjuk az esetet megnyugtató módon kivizsgálni, és a munkájára vonatkozó előírásokat be nem tartó autóbuszvezetőt felelősségre vonni" - tájékoztatta portálunkat a busztársaság.


A Volán a fent linkelt cikkben tett panaszokra is adott hivatalos tájékoztatást, melyet hamarosan elolvashatnak portálunkon.

(Nyitóoldali képünk illusztráció.)
 

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Edem85 2011. október 31. 12:05
  „Ádámnak hívnak de nem utazom 14esel és én velem nem szoktak beszólni a buszsofőrök! Sőt köszönök nekik Visszaköszönnek, de hasonló területen dolgozok, és azért itt jelen van az idegi terhelés erőteljesen és mindenkire másképp hat, és azt ne feledjük hogy emberekkel a legnehezebb dolgozni! Szóval azért kicsit gondolkodjunk el hogy ő is ember és a munkáját végzi! Más tészta hogy ezt másképp is le lehetett volna rendezni, pl úgy hogy félrehívja az utast és tisztázzák a dolgokat!”
 • 37. syncreon 2011. október 29. 23:32
  „Azért általánosítani nem szabad...”
 • 36. szekek 2011. október 29. 19:43
  „Hála az égnek, hogy nem kell túl sűrűn autóbusszal utaznom.A buszvezetők nagy többsége hogy nagyon finoman fejezzem ki magam királynak képzeli magát, mert Ő vezeti a buszt amire esetleg felszállhatok.Nem bírják tudomásul venni, hogy nekik azért van munkájuk, mert vannak utasok.
  Sajnos a mi családunkban is volt már nagyon durva incidens, amit a vezetőség úgy vizsgált ki, hogy meghallgatta a buszvezetőt és ennyi, még csak egy bocsánatkérés sem hangzott el.Amikor az ügy kivizsgálójának feltettem a kérdést, hogy hogy tudnak ilyen tapló embert alkalmazni, a válasz az volt, hogy csak ez van.
  Szóval megvan a véleményes a buszsofőrökről és a vezetőikről is.”
 • 35. regeszti 2011. október 29. 15:43
  „És sok <moderálva> utast ki vonja felelősségre,amikor telehányják,teleköpködik,telepisilik a buszokat?Amit történetesen szerintem nem a vezérkar takarít,hanem az a nyomorult sofőr,aki másnap ismét azzal a járművel szeretne dolgozni.És ha tetszik,ha nem minden nap sok ember életéért felel,és akinek nem tetszik az járjon kocsival,vagy biciklivel.És most már azt is el lehetne hinni,hogy ők is emberből vannak.”
 • 34. omarhulm 2011. október 29. 10:56
  „Tisztelt Madarász! Igaza van, hölgyek is madarászhatnak. Elnézését kérem, ha a megszólítás helytelen volt. Abban természetesen megállapodhatunk, hogy az összes "KRESZ-re fittyet hányót" szankcionálni kellene.”
 • 33. thermoline 2011. október 29. 09:47
  „27!
  Béke itt?Kicsit nézz körül:)”
 • 32. balinkusz 2011. október 29. 08:29
  „Való igaz, hogy sok bunkó buszsofőr van. Viszont ha az "áldozat" megmutatta volna neki a személyi igazolványát, akkor biztos elhitte volna, hogy nem ő "Ádám"”
 • 31. Kruse 2011. október 28. 22:37
  „Érdekes kommenteket lehet itt olvasni...

  Én már nem járok busszal, de mikor azzal jártam (napi szinten évekig) akkor annyi volt a kommunikáció a sofőr és köztem, hogy köszöntem neki (volt aki köszönt, volt aki nem) és ennyi.
  Nem kell egyből a torkuknak esni minden sz@rért, ők is emberek, és nekik is lehet rossz napjuk, vagy éppen elég, ha 4-5 kötekedős utassal hozza össze őket a sors egy nap, nem csodálom, hogy elfáradnak agyilag, és lehet akkor már akaratlanul is bunkón szólnak. Van rajtuk éppen elég felelősség, állandóan vezetni ami amúgy is fárasztó, akkor figyelni arra, hogy jól adjanak vissza stb...

  Tudom, hogy vannak nagyon tapló sofőrök is, ugyanúgy mint rendőrben, orvosban és még sorolhatnám...
  Nem kell mindenen fennakadni, persze az Urat megértem, hogy kiakadt, akiről a cikk szól és vannak olyan szituk amiket nem tud az ember lenyelni olyan könnyen, de azért minden apróságért nem kell a Volánnak írogatni.”
 • 30. Madarász 2011. október 28. 20:18
  „23. Biztos ebben a megszólításban?! Miért hiszi mindenki azt, hogy csak a férfiak madarászhatnak? Én úgy fogalmaztam, hogy nap, mint map látom és ez sajnos így van. Ha egy pár utcányi területen általában 3 ilyen renitens sofőr van, kb. 5-6 busszal találkozom, ebből ugye általában 3 hunyó, akkor az összes között vajon mennyi lehet, ha még azt is számoljuk, hogy az általam városon belül megtett út reggel 10 perc és délután 10 perc., akkor mennyi lehet egész nap... Persze vannak normális sofőrök, ezt nem vitatom, viszont pont az ő érdekükben kéne kiszűrni a modortalan, KRESZ-re fittyet hányókat és ez sokat javítana a megítélésén mind a cégnek, mind a normális sofőröknek.”
 • 29. bigacsiga911 2011. október 28. 19:01
  „Én is jártam már ugy hogy a liget utcában szálltam volna fel a 14-es járatra,de nem engedett ,mivel volt még 10 perc indulásig.Nem ez volt a gond,hanem ahogy előadta....S abban a 10 percben hallgattam ahogy szidta az utasokat....Nem sok kedvem volt felszállni...”
 • 28. kurbli 2011. október 28. 18:44
  „9.! Így igaz!
  10. sosi123, ha érdekel tessék, mai történet, még friss:
  diáksrác, megállt a fülkém előtt, tette az agyát a barátnőjének. Csak az volt a baj, hogy éppen olyan kereszteződéshez értünk, ahol nem tudtam körülnézni, mert eltakarta a kilátást. szóltam neki, nem bunkón, nem agresszíven, nem gorombán: "kicsit lépjünk hátrébb, szeretnék körülnézni" Normálisan gondolkodó ember ilyenkor odébb lép, ennyi! De ő, nem, sőt, röhögve, a következőt mondta: "mit ugatsz te (ezt nem írom ide, mert kimoderálnák) én fizetek, oda állok, ahova akarok"
  Hozzáteszem, a legfiatalabb gyerekem is idősebb nála....
  Rendben, mondtam, ne mozdulj, de akkor addig itt állunk, amíg nem tudok körülnézni, sokan el fognak késni.
  Szerencsére ő csak egy bunkó, a többi utas nem tolerálta, ők tudtak ésszerűen gondolkodni, és leüvöltötték a fejét!
  Mondjak még? Van ám a tarsolyban......
  13. hypoluxa, mi ebben a furcsa? A busz nem egy pénztár, kapaszkodj meg, 2000 Ft váltópénzem van, ha éppen az első utas azzal fizet, akkor már csak volt. a következő 10 ezressel jön, sőt egy megállóban miért ne jöhetne 8 utas 10 ezressel, akkor mégis mennyi pénzre kellene vigyázni?
  A Boltban ha a pénztárból elfogy az apró, hoznak ki a páncélból X összeg 100-ast pl. Én nem szállhatok ki a buszból a posta előtt, hogy váltsak.
  Ezzel mindenki tisztában van, (kivétel Te) aki csak néha utazik, és buszon vált jegyet. Aki többször utazik az bérletet vesz, vagy elővételben vesz néhány jegyet olcsóbbért.
  15. diaklany22!
  "úton végig ezt kellene hallgatni?"
  Nem kell! A busz hátulja éppen oda megy mint az eleje, menj hátra, és nem hallod!
  Ne vagyunk egyformák, van aki tud magában beszélni, van aki nem, de valahogyan le kell vezetni a srtesszt.
  16. Liliom213, ha ez igaz, meg fogja kapni a magáét biztos!
  23. omarhulm, Igazad van, sajnos az ilyen általánosítással sokszáz olyan embert sértenek meg, aki nem is szolgált rá.
  Éppen olyan, mint amikor hallani a rádióban, hogy pl. egy busz karambolozott, mindenki városi sárgára gondol, fel sem merül, hogy XY pl borsod megyei vállalkozó busza, amit a volántól 10 éve leselejteztek, ő megvette, és olyan nyugdíjas sofőr vezette, akit a volántól éppen ittasság miatt rúgtak ki.”
 • 27. okda 2011. október 28. 17:40
  „Embere válogatja, ki ilyen, ki olyan, nekem jó benyomásom van a Kisalföld Volán buszsöfőrökkel kapcsolatban. Vannak más vidéken Baranya M. olyan vad emberek,azt hittem,mikor Harkányba mentem Pécsről eltévedtem, s egy börtön buszon utazok. _Na jó ez már pár éve volt kb 5-6 de az ottani körülmények és a Győriek egészen mások. Vitát mindig el lehet rendezni békés úton, természetesen kompromisszumkész egyénekkel. Megalázni valakit is kétértelmű a dolog,attól függ, melyik oldalon állunk. Idősebbek tudják,tények aligha vannak, minden csupán nézőpont kérdése. Ennyi ! LEGYEN VÉGRE BÉKE MÁR.”
 • 26. omarhulm 2011. október 28. 17:28
  „Tisztelt .viki27.! Az a tapasztalatom, hogy az ilyen jellegű hozzászólások, úgynevezett "olaj a tűzre" reakciót indítanak el tisztelt kommentelőkben. Figyelje meg, most következnek a "Válasszon más foglalkozást..." jellegű kioktatások!
  A "cikk"-ben említett magatartás tényleg elítélendő, így nem szabad viselkedni, de mielőtt szankcionálják, egy kivizsgálás azért elvárható lenne.”
 • 25. .viki27. 2011. október 28. 17:09
  „És a busz sofőröket ki védi meg a bunkó utasoktól?Miért mindig csak ők a rosszak?Ha késik a busz azért ha átmegy a piroson ,hogy ne késsen akkor azért ha dohányzik azért.Ők is emberek és rengeteg emberrel okossal butával kell együtt élnie és felelősség teljes munkát végeznie.Meg kellene próbálni csak egy napra a városban folyamatosan vezetni és kíváncsi lennék menni ember nem lenne zaklatott.Mint előző kommentemben írtam toleráljuk egymást hisz emberek vagyunk!Bele kell gondolni az Ő helyzetébe mert ha velünk történik valami mindíg a másik a hibás.<moderálva>”
 • 24. koponya1 2011. október 28. 16:57
  „Lehet ide hozzászólásokat írni,vádaskodni! Egyet viszont nem szabad elfelejteni. A bíróságon még nem ítéltek el senkit névtelen bejelentés alapján! Tehát ha valakinek problémája adódik valakivel a panasz mellé írja oda legalább a nevét,ha ez nem megy inkább hallgasson!
  A névtelenül beérkezett levelek miatt történő (bármely irányú nem bizonyított) intézkedések jogtalanok!”
 • 23. omarhulm 2011. október 28. 16:36
  „Én figyelek tisztelt uram! Az első mondatában azt is megfigyeltem, hogy ön szerint a " a buszok rendszeresen figyelmen kívül hagyják a lámpák tilos jelzését." Hát szerintem a buszokat nem érdekli a KRESZ, legfeljebb csak a vezetőit. Utóbbi hozzászólásában már ön is említi, hogy általában ugyanaz a pár sofőr. Ha így fogalmazott volna, szerintem én nem is kommenteltem volna ide, de mivel ön itt az általánosítást választotta - amely minimum 1000 megyei személyt foglal magában - szükségesnek éreztem.
  (Arról vajon miért nem tesz említést, hogy ez az ÖSSZES ilyen tevékenység közül hány százalékot tehet ki?)”
 • 22. Oreg35 2011. október 28. 15:56
  „21.miro132
  Arról nem ír, hogy a "minisztérium"-nál mit csináltak! Egyáltalán válaszoltak? Nincs mindenkinek kapcsolata a minisztériumokkal! Szerintem ezt a helyi vezetésnek kell rendbe tenni, mert ha nem Őket kell meneszteni!”
 • 21. miro132 2011. október 28. 14:59
  „Pár éve javasoltam azt hogy vezessenek be a volánnál viselkedési kódexet mivel némelyik buszvezető sajnos nem tud viselkedni.
  Nem szoktam szívbajos lenni és be szoktam írni a panaszkönyvbe. Sajnos előfordult hogy azt nem adták oda és így inkább a közlekedési minisztériumba küldtem el a panaszomat.

  Én a sértett helyében hangosan kikértem volna magamnak és a rendszám és időpont alapján azonnal panaszt tettem volna a volán vezetésnél. Ha ez nem használt volna akkor szokás szerint a minisztériumnál kértem volna orvoslatot. A sajtóhoz a legvégső esetben fordultam volna..”
 • 20. Madarász 2011. október 28. 14:24
  „14. Ha a múltkor tetszett volna figyelni a kommenteket, nem csak én szoktam ilyennel találkozni.

  Remélem nem azért nem találkozott még piroson átvágtázó csuklós busszal, mert vezetés közben is úgy figyel, mint olvasás közben...

  Sajnos én naponta látok két ilyen buszt, igaz ugyanabban az időben járok ugyanarra, úgyhogy sajnos valószínűleg ugyanazokról a sofőrökről van szó. Az egyik a Plázánál, egy sárga csuklós, a másik a kis Baross úton jobbra kanyarodva szokott áthúzni a piroson, az meg egy vidéki csuklós.

  Ami viszont a legveszélyesebb, a sikátori busz a vasúton szokott átmenni a piroson időnként, még jó, hogy az nem csuklós, különben rácsukódna a sorompó.

  Javaslom nyitott szemmel és figyelmesen közlekedjen és Ön is látni fog hasonló eseteket.”
 • 19. empathia 2011. október 28. 14:04
  „A buszsofőrökkel kapcsolatban nekem is vannak rossz tapasztalataim, persze általánosítani nem lehet. Valóban akad olyan sofőr, aki olyan ordenálé stílusban tud az emberrel beszélni, hogy az már megalázó...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik az ügyfélfogadás a győri polgármesteri hivatalban

A november 1-i munkarend áthelyezés miatt az alábbiak szerint alakul Győr Megyei Jogú Város… Tovább olvasom