Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Az ünnepen nem spórolnak

Győr-Moson-Sopron - A megye legnagyobb városai közül Sopron költ a legtöbbet az 1848–1849-es szabadságharc megünneplésére; de csak róla mondható el, hogy idén kevesebb pénzt áldoz erre, mint tavaly. „Gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény" három lesz a megyében, mindegyik Győrben.
Spórolnak-e az önkormányzatok az ünnepi rendezvényeken? A választ megelőlegeztük, de tévedtünk: a gazdasági válság ugyanis a városok többségénél nem írja át a forgatókönyveket, magyarán nem lesz kisebb az ünnepségek büdzséje. De lássuk részletesen: Győr tavaly a megyei önkormányzattal közösen ünnepelt, így neki 820 ezer forintjába került a rendezés. Idén egyedül állja a számlát, így 1,28 millió forintból jön ki az 1848-as ünnepség. Sopron lényegesen nagyobb összeget áldozott (és áldoz) erre: tavaly 2,6 millió forintot, idén viszont kevesebbet, 2 milliót költhet az ünnepi műsorokra és az ahhoz szükséges eszközökre.

Mosonmagyaróvár más kategória: a Lajta-parti város tavaly és idén is 300–300 ezer forint körüli összegből oldja meg az ünnepi rendezvényeket. Ugyanez igaz a megyei önkormányzatra is, amelyről már szó volt: tavaly tehát Győrrel közösen rendezte meg a szabadságharc megünneplését, s akkor 335 ezer forint jutott rá. Idén Pannonhalmával ünnepel együtt, s a költségvetésébe 300 ezer forintot különített el erre a célra.

A tavalyi márciusi ünnepségekhez hasonló lesz az idei kínálat, az önkormányzatok többsége nem spórol ezen. Fotó: Kisalföld-archívum – Bertleff András
A tavalyi márciusi ünnepségekhez hasonló lesz az idei kínálat, az önkormányzatok többsége nem spórol ezen. Fotó: Kisalföld-archívum – Bertleff András

Más téma: a megyei rendőrkapitányságon 11 kulturális rendezvényt jelentettek be, a „gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényből" pedig hármat. Mindegyik helyszíne Győr lesz, közülük kettő kulturális rendezvény: a Fidesz 500 résztvevőt jelentett be, az ’56-os Magyar Közösség pedig százat. A Magyar Gárda 50 résztvevővel tart „ünnepi megemlékezést, valamint tiltakozást a jelenlegi általános erkölcsi, gazdasági válság ellen".

Olvasóink írták

  • 1. Judytka 2009. március 14. 17:38
    „Az ésszerűség,nem egyenértékű a spórolással.Remélem az előbbi szerint ünnepelünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt lányt keresnek

Győr - Eltűnés miatt keresi a Győri Rendőrkapitányság a 17 éves győri Koczor Nóra intézeti neveltet,… Tovább olvasom