Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Az energiatudatos gondolkodásról tartottak beszámolót Győrben

Pénteken a Széchényi István Egyetemen egész napos energiagazdálkodással foglalkozó szakmai napot és konferenciát rendeztek.

A "Célkeresztben az Energiagazdálkodás- iparban és épületegyütteseknél" országos információs nap és szakmai konferencia a Széchenyi István Egyetem, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KONsys egy közös társrendezvénye.

A győri KONsys Kft már közel 10 éve van jelen hazánkban és nemzetközi piacokon a saját fejlesztésű AVReporter Energia Menedzsment Szoftverrel, de tapasztalatuk szerint régiónkban még mindig rengeteg vállalatvezető, létesítményüzemeltető nincs tisztában az energiatudatos gondolkodás üzemi bevezetésének fontosságával.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy felhívja ennek fontosságára a figyelmet. Másodlagosan pedig az, hogy még több információval szolgáljon, mintegy nyitott fórumot is teremtve a témának.
A szakmai nap teltházasra sikeredett, csaknem 90 részvevővel, több területet képviselve. Szép számmal vettek részt vállalatok, energetikai tanácsadók, vállalatfejlesztési tanácsadók, település fejlesztők, mérnök irodák, pályázatíró cégek, egyesületek képviselői és egyetemi hallgatók is.

Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkárának felszólalása után Dr. PhD Dőry Tibor (igazgató, Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központ) tartott előadást, bíztatva a helyi vállalatokat, vállalkozásokat arra, hogy keressék meg az egyetemet potenciális közös projektekkel, gondolatokkal, kutatás-fejlesztési lehetőségekkel.

A kamara részéről Kalmárné Dr. Hollósi Erika (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) tartott egy tényszerű bemutatót arról, hogy ők milyen módon tudják segíteni az energiagazdálkodást bevezetni kívánó vállalkozásokat.

A szakmai panelekben energiaszolgáltatók, szakértők és nagyvállalatok is képviseltették magukat, mint például az AUDI, az E.ON, a T-Systems és a Skanska. Számszerű adatok hangzottak el az ISO50001-es energiairányítási szabványról és világossá vált, hogy mind az épületek, mind az ipart képviselő gyártó és beszállító cégek mindennapi működésébe meghatározó fontosságú az energiagazdálkodás tudatos integrációja.

"Egy optimálisan működő energiamenedzsment rendszer nem csupán a kereskedelmi szempontú döntések meghozatalához szükséges döntés-előkészítés alapvető eszköze, de komoly, akár 20%-30%-os energia csökkenést, illetve hatékonyság növelést érhetnek el a programban résztvevő cégek" - tette hozzá Kovács Norbert, a KONsys Kft ügyvezető igazgatója.

2014. szeptember 15 és 21. között számos rendezvénnyel ünneplik Európa-szerte idén is az Európai Együttműködési Napját (szeptember 21.). Az együttműködési programok és projektek közelebb hozzák egymáshoz az európai polgárokat, megteremtve a határok menti eszmecsere és a közös problémák megoldásának lehetőségét.

Az európai területi együttműködés keretében több száz projekt zajlik az Unió régióiban és tagállamaiban, csakúgy, mint néhány Unión kívüli, ám szomszédos régióval.

Ezek határoktól függetlenül, kézzelfoghatóan javítják az európai polgárok mindennapi életét a munkahelyteremtés, a környezetvédelem, a jobb egészségügyi ellátás, valamint a közlekedési és energetikai infrastruktúrába történő beruházások területén.

Az Ipari energiahatékonyság panel az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 ESP projekt keretében kapcsolódik az Európai Együttműködési Nap rendezvénysorozathoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letépte egy férfi nyakláncát a hajléktalan nő Győrben - elfogták

A 69 éves férfi hazafelé tartott a belvárosi otthonába, a nő követni kezdte. Tovább olvasom