Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Az alpolgármester hiányozni fog

Ottófi Rudolf győri alpolgármester – ahogy arról kedden beszámoltunk – hétfőn hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt. Olyan személyiségeket kérdeztünk róla, akik közel álltak hozzá.
Kiss János, a Győri Balett igazgatója: – Olyan embert veszítettünk el, aki felelt a kultúráért, aki támogatta a kultúrát és aki nagyon élvezte a győri kulturális élet nyújtotta kínálatot. Öröm volt vele együtt dolgozni, mert minden gondolatával, tettével segítette az intézményeket. Szinte minden bemutatónkon ott volt, tréfásan szokta is emlegetni, hogy egyik-másik darabunkat annyiszor látta, akár el is táncolhatná. Erényei közé sorolható, hogy soha nem tett különbséget a kulturális intézmények között. Egyaránt fontos volt számára a színház, a bábszínház, a filharmonikusok, a balett, a levéltár, a múzeum, és folytathatnám a sort. Hiányozni fog nekünk.

Forgács Péter színész: – Az utolsó pillanatig tartottam vele a kapcsolatot, múlt pénteken tudtunk még beszélgetni egy kicsit. Jó ember volt, nagyon jó ember, amolyan kedves nagy mackó. Tanárként szívéhez közel állt az irodalom, a művészetek. Sok kedves emléket őrzök róla. Azt például soha nem felejtem, amit akkor mondott a kétkedőknek, amikor megkérdőjelezték igazgatói kinevezésemet: „Uraim, színház-igazgatói szakon senkit nem tanítanak! Mégis vannak jó színházigazgatók." Hiányozni fog a győri közéletből.

Ottófi Rudolf (balra) egy 2007-es felvételen, amikor egy olasz város polgármesterét fogadta. Fotó: Kisalföld-archívum
Ottófi Rudolf (balra) egy 2007-es felvételen, amikor egy olasz város polgármesterét fogadta. Fotó: Kisalföld-archívum


Dr. Egresits Ferenc győr-bácsai plébános: – Egy történet jut eszembe. Az apátnál jelentkezik három szerzetes, hogy beszámoljon arról, mit tett. Az első azt mondja: „Megtanultam a Szentírást." „Akkor te megtöltötted az ürességet Isten szavával" – így az apát. A második azt mondja: „Leírtam a Szentírást." „Akkor te megtöltötted az üres papírt Isten szavával" – hangzik a válasz. A harmadik azt mondja: „Figyelmes voltam, és szerettem az embereket." „Akkor te megtöltötted a világot Isten szeretetével" – feleli az apát. Ottófi Rudolf szellemi-lelki nyitottságával a harmadik típusba tartozott.

Prof. dr. Kóczy T. László, a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának dékánja: – Sok éven át voltam Ottófi Rudolf kollégája és nagy szeretettel emlékszem rá. Kedveltem halk, de lényegre törő stílusát, kellemes humorát. Nagyra értékeltem integráló személyiségét, azt, hogy igyekezett minél szélesebb körben jó kapcsolatokat ápolni, ugyanakkor álláspontját mindig határozottan képviselte.

Olvasóink írták

 • 2. Accra 2011. február 10. 21:10
  „Pontosan mikor lesz a temetés, ill. a gyászmise??”
 • 1. CsipkeMónika 2011. február 09. 22:14
  „Ne jöjj el sírva síromig, nem fekszem itt, nem alszom itt. Ezer fúvó

  szélben lakom, gyémánt vagyok fénylő havon. Érő kalászon nyári

  napfény, szelíd esőcske őszi estén. Síromnál sírva meg ne állj, nem
  ...
  vagyok ott, nincs is halál.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

APEH-nyíltnap Győrben: kérdések és válaszok az egyszerűsített adóbevallásról - videó

Adóbevallási nyíltnapot tartott a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron megyei Adóigazgatósága Győrben. Tovább olvasom