Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Az Adyvárosi Sportcentrumról

Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő nyílt levelet írt Gyurcsány Ferenc sportminiszternek, amelynek elején emlékezteti a szaktárca vezetőjét arra, a szocialisták megyei pártelnökévé való megválasztása után „pártérdekeken felüli összefogást és közös munkát” ígért.
Erre hivatkozva így folytatja: „Ön sportminiszterként többször hitet tett a sportlétesítmények fejlesztése és fenntartásuk fontossága mellett. Bizonyára a miniszter úr előtt is ismert, hogy a győri önkormányzat számos területen engedélyezni kívánja kereskedelmi központok felépítését.

Sajnos ezen beépítésre szánt területek közé egy olyan adyvárosi terület is bekerült, amelyen jelenleg egy – a városlakók körében hatalmas népszerűségnek örvendő – sportcsarnok is megtalálható. A hét minden napján, a nap szinte minden órájában együtt játszik idős és fiatal, amatőr és profi. A sportcsarnok megszűnése felbecsülhetetlen kárt okozna nemcsak a sportkedvelőknek, hanem a város minden polgárának is.

Tisztelettel kérjük, a sport ügye iránt elkötelezett megyei pártelnökként győzze meg párttársait, hogy a győri közgyűlés július 8-i ülésén ne támogassák az Adyvárosi Sportcentrum helyén való kereskedelmi fejlesztési elképzeléseket."

A közgyűlés mai döntése előtt a válasz is megszületett, amelyet Kun András szocialista alpolgármesterrel közösen jegyez Gyurcsány Ferenc. Ez áll benne: „Örömmel értesítjük önöket, hogy sportügyben teljes a nézetazonosság köztünk. Párttársainkkal együtt a szabadidős, tömegsport elkötelezett hívei vagyunk. Mivel munkánk alapján is ismerjük a valóságos helyzetet, közölhetjük: a kutya se akarja a sportolási lehetőség megszűnését.

A kiírt tervpályázat tartalmazza a sporttelep térségi igényes áttelepítését. Ezenkívül az önkormányzat illetékesei fedett műfüves pályák magánmegvalósításáról tárgyalnak. A befektetőknek pályázati feltétel a színvonalas és balesetmentes sportlétesítmény kialakítása, megfelelő városfejlesztési hozzájárulás és liciten elérhető ár.

A körvonalazódó elképzelések a jelenleginél korszerűbb és hozzávetőlegesen háromszor nagyobb sportcélú terület megépítésével számolnak. A jelenlegi egy sátor és adott állapotú Barátság park helyett tehát a 2005-ös szintnek megfelelő létesítmények valósulhatnak meg a város és így az egészséges nemze t, a lakók gazdagodására befektetői pénzeszközökkel." Levelük zárásaként több türelmet és levelezés előtti tájékozódást kérnek a szocialista politikusok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesés fabirodalom

A frissen munkált fa illata és megannyi aprólékosan megmunkált használati és dísztárgy fogadja a… Tovább olvasom