Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Az ABBA látványban is nagyot alkotott

Kovács Margitos diákok csodálták a sokat látott popjelmezeket az ABBAWORLD-ön.

Csillogó anyagok, intenzív színek, flitterek, strasszok, boák. Akik egyszer átélhették a sikeres svéd popcsapat színpadi látványát, azóta sem feledik. Kik is érezhetnék át jobban az eredeti ABBA fellépő ruhák varázsát, mint azok, akiknek legfőbb álmuk a ruhatervezés. Az ABBAWORLD interaktív kiállításon jártak a győri Kovács Margit Alapfokú Művészetoktatási Intézmény női szabó diákjai.

A Kovács Margit iskola számos ifjú tehetséget nevelt már ki, akik rengeteg elméleti és gyakorlati tudással vágtak neki a nagyvilágnak. Női szabó diákjai között jelenleg is kreatív, ügyes növendékek tanulnak, akik tervei, munkái többszörösen zsűrizett alkotások. „Többen az iskolán kívüli idejüket is a műhelyben töltik, hogy fejlesszék tudásukat és megvalósítsák álmukat. Nagyon sokat dolgoznak a gyerekek; rengeteg rajzot, tervet készítenek, megismerik az anyagokat, majd a tanultak vizsga remekekben öltenek testet." – mondta a csoportot elkísérő varró elméleti és gyakorlati szakoktató tanárnő, Borsos Mária. „Nagy élmény a diákok számára, hogy azokat az ABBA- jelmezeket tekinthetik meg, amikben az együttest éltette és visszatapsolta a közönség."Az együttes fényes pályafutásának emblematikus színpadi öltözékei ma is régi pompájukban csillognak. A kiállításon megtekinthető nyolc eredeti fellépő ruha, köztük az a macskás jelmez, - amelynek viseletével Agnetha kivívta a popzene legszexisebb feneke címet. Megcsodálhatók továbbá azok a hű kosztümmásolatok is, amit a sorsfordító Eurovíziós Dalfesztiválon viselt a csapat.

Az ABBAWORLD-ön a látogató bepillantást nyerhet a színfalak mögé is, interjúkat láthat, megtekintheti a popikonok turné rázta öltözőjét is. Mivel a kiállítás szoros együttműködésben jött létre a tagokkal: Agnetha, Björn, Anni-Frid és Benny maguk válogatták össze a több száz eredeti emléktárgyat a kiállítás céljára.

Az ABBAWORLD kiállítás interaktív elemeivel nemcsak a rajongók számára marad egyedülálló élmény, a karaoke, a videoklipek, a táncszőnyeg és a 3D-s színpad mindenkit táncba visz.

Olvasóink írták

  • 2. igaz_sag 2011. február 17. 09:16
    „Nem tudom, hogy honnan vette az információkat a "meteor*", de talán nem kellene leszólni azt a szakmát, ami kiemelten támogatott, tehát szükség van "szabólányokra". Vagy egy nagyon elkeseredett ember vagy, és nem találod a helyed, vagy pedig irigykedsz. Döntsd el magad, de ne a mások rovására. A modorodon nem ártana változtatni.”
  • 1. meteor* 2011. február 15. 22:36
    „Ki nem Xarja le az ABBA-t. Egy b.zisag a mai fiatalok szamara! Ugyan mar, mar reg nem ok a menok!!
    Semmi ertelme nincsen ruhakeszito szakra jarni, mert a budos eletbe nem lehet vele elhelyezkedni Magyarorszagon. Ki frasznak kene egy szabolany??? Kit erdekel Magyarorszagon, hogy barkinek is volna tehetsege tervezni, a meg mar kesz ruhak is csak az iskola szamara csodallhatok, avval nem lehet penzt keresni. Ha meg tanulna egy kis nemetet, vagy angolt az iskolaban, hogy kivigye a ruhaval kapcsolatos terveit kulfoldre, ahhoz meg az AMK-ban tanitott kulfoldi nyelv szintje egyenlo a nullaval. Az egesz iskola ezen resze egy nagy darab nulla, letezese mintha csak nem is lenne. Felesleges 4 vagy tobb ev, aki oda megy!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Technológiai fejlesztés a győri Palatiában

Az ofszet nyomás terén bővítette gépparkját európai uniós támogatással a győri Palatia Nyomda és… Tovább olvasom