Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Átrepült az autón a motoros az M1-es autópálya győri lehajtójánál

Motorkerékpár és személyautó ütközött kedden este az M1-es autópálya lehajtójánál.

Kedd este egy idős hölgy vezette személygépkocsi és egy motoros is az M1-es autópálya lehajtójától tartott Győr belvárosa felé, amikor a piros lámpa előtt a személygépkocsi vezetője sávot váltva hirtelen a motoros elé hajtott.


Galéria! Fotók: Krizsán Csaba

A motoros fékezni kényszerült, ám így is az autóba hajtott, s átrepült felette.

A motorkerékpár vezetőjét könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. Goldmund 2011. április 07. 12:24
  „Addig, amíg nem tudjuk (legalább közelítőleg), mennyivel ment a motoros és hány méterre voltak a piros lámpától, addig nem dönthető el, ki volt a hibás. Lehet, hogy mind a hárman (autós, motoros, kamionos).”
 • 60. mndili 2011. április 06. 16:30
  „35.Slowflash-kb történhetett így is.Hogy mióta állt ott a kamion,azt nem tudom,de a hölgy férfi utasa szerint piros volt a lámpa. 38.annobon-a motorosnak amúgy is kisebb sebesség mellett kellett volna megközelíteni a kereszteződést.Hát igen a kamionos pimasz módon tovább állt.Azt még látta ,hogy a motoros felállt majd elhajtott.A motor kigyulladását nem értem,akkor úgy tűnt üzemanyag nem szivárog kb.1 órájára pedig tűzre kap?!”
 • 59. sopron32 2011. április 06. 14:46
  „Az a gond ezekkel a motorosokkal, hogy sokszor nem tudja az autós hogy hogyan is közlekedjen. Áll az ember a piros lámpa miatt, aztán egyik nap jobbról elözgeti meg lassan a motoros, másnap ballról. Összevissza, ez tipikus a motorosokra. Ök úgy gondolják, hogy elférnek, ami igaz is, de hogy mennyire zavarják az autósokat az már nem érdekli öket. Persze ha másnap kormánykerék mögött ülnek, akkor adj neki annak is a 120-at, és szidják, beintenek, dudálnak az egyszerüen normálisan közlekedö, sokszor suzukis autósoknak. Nem mindenkinek tellik bmw-re!
  Én egy szóval kifejezve nem csipem a motoros népet, mert összevissza szlalomoznak végig a 84-es és 85-ös uton az autók közt. Biztos máshol is, én inkább erre járok és látom öket.”
 • 58. dundi08 2011. április 06. 13:56
  „:) Szerintem ez nem rutin hanem megszokás. (és nem mellesleg egy hülye felfogás) :) Sajnos sokan közlekednek így ebben igazad van.”
 • 57. Contar 2011. április 06. 13:53
  „A rutinnal azért vigyázzunk: " Naponta 10-szer átmegyek ezen a vasúti átjárón, és még egyszer sem jött a vonat!"”
 • 56. annobon 2011. április 06. 13:47
  „Ha már találgatunk, az én verzióm szerint az autót vezető hölgy (valszeg figyelmetlen vezetése folytán) későn észlelte az előtte bármi okból (vészvillogóval) álló kamiont és vészfékezés helyett úgy döntött, hogy sávot váltva kikerüli. Továbbiakban valószínűsíthető, hogy a visszapillantó tükörben nem látta a (szintén valszeg) 60 km/h-nál gyorsabban közeledő motorost és nemes egyszerűséggel kivágott eléje! A helyszínelők meg gondolom majd eldöntik, hogy így történt-e, avagy máshogyan...”
 • 55. marianna1211 2011. április 06. 13:45
  „90 évesnek is megújítják a jogosítványát alkalmassági vizsga nélkül. Boríték kérdése az egész.”
 • 54. Slowflash 2011. április 06. 13:38
  „Egyébként még a záróvonal átlépése sem kizárt, ahogy nézem... Vagy legalábbis nagyon a közelébe kellett, hogy legyen a Suzuki a sávváltáskor.”
 • 53. dundi08 2011. április 06. 13:30
  „42. reszegenisjozan
  "Először is: a rutin az évek előrehaladtával NEM csökken!!! Elnézést, de aki ilyent ír, az nincs tisztában a rutin szó jelentésével! "
  Alapjában tökéletesen igazad is van. Ellenben amiről mi beszéltünk az a szituáció amikor a kalapos emberek hetente veszik elő az autót és havonta mennek 100km-t. A közlekedés viszont gyorsul, változik, és igen is ebben az esetben hiányozni fog nekik a rutin hiába van 40 éve jogosítványa. Szóval a rutin szóval tisztában vagyok, és a rutin NEM a kor függvénye hanem az úton eltöltött idő függvénye. (Ráadásul az sem mindegy hogy valaki 10000km-t autópályán vagy városban vezet le, mivel az egyik monoton, a másik pedig közlekedési helyzetekkel teli. Ami ugye elősegíti a rutin fejlődését.) Ezzel tisztában vagy? :)”
 • 52. fióka 2011. április 06. 13:11
  „sok itt a "ha" meg a "de" de annál is inkább sok az okos forumozó akik még talán le sem vezettek 50 ezer kilómétert és osztják az észt”
 • 51. Pedró 2011. április 06. 13:09
  „A képeket elnézve: ha az eset bekövetkezésénél piros volt a lámpa, kötve hiszem, hogy olyan gyorsan csűrt volna a motoros! A lámpa közelségét figyelembe véve már 60 km/órás sebességről is necces megállni ekkora távolságon. Annyira meg egy motoros sem hülye, hogy ha egy kamion kitakarja a kereszteződést átmegy a piroson, hisz semmit nem lát az esetlegesen jobbról érkező forgalomból!!!”
 • 50. frissdiplomás 2011. április 06. 12:57
  „Persze hogy nem a szegény motoros a hibás... Ő csak száguldozni akart és nem figyeltek rá eléggé :D
  Vicc, de egész télen nem volt baleset annál a lámpás csomópontnál, most hogy jött egy motoros, ütközött egy sávot váltó autóval a piros lámpa előtt úgy hogy fékezett is, ennek ellenére repült egy jókorát még ő az áldozat.

  Ha átlépi a megengedett sebesség határt hiába győződsz meg arról hogy szabad a másik sáv a sávváltás előtt hisz olyan gyorsan jön, hogy amikor nézed még nincs ott de mire sávot váltasz már beléd is ment...

  ( Volt egy eset a bácsai úton amikor a kamion a szemközti sávban kanyarodott szegény gyerek motorral meg felkenődött rá frontálisan. Hiába volt a kamion a szembe sávba a motoros volt a hibás, mert gyorsan hajtott, a kamionos meggyőződött róla hogy tiszta az útszakasz, és ha 60nal jön a motoros nem történt volna baleset)”
 • 49. soproni 2011. április 06. 12:34
  „Azt nem írták,hogy a hölgy használta-e az irányjelzőt amikor sávot váltott,de az is elképzelhető,hogy nem.
  Madarász!Az autódban trafipax van?Honnan tudod,hogy a motoros kb.150-nel ment el meletted?Szerintem kocsisor közt cikázva ezt nem tudja megtenni,de mindegy.”
 • 48. reszegenisjozan 2011. április 06. 11:42
  „Olvasva az összes kommentet, nekem az jön le, hogy ebben az esetben nem a motorost hibáztatják.
  Sávváltásnál gyakran előfordul, hogy belenézel a visszapillantóba, semmi, mire sávot váltasz, már ott a motoros a seggedben, mert éppen a külső sávból, egy másik autós mögül hirtelen kiugrott és gázt adott. Magyarán, jó lenne tudomásul venni, hogy a közút az nem rally pálya... Persze, ez az autósokra is érvényes, de a motoros sokkal gyorsabb, sokkal hamarabb teremthet veszélyt.
  A fenti esetben nem tudjuk, hogy a motoros mekkora sebességgel közlekedett, nem tudjuk a pontos szituációt, ezért a korábbi hozzászólások is, csak általánosítások voltak.”
 • 47. mendemonda 2011. április 06. 11:25
  „TSD81 végre valaki, aki látja a fától az erdőt! thx”
 • 46. annobon 2011. április 06. 11:25
  „TSD81-nek: én nem a motorost hibáztatom. Úgy kellett volna történnie a dolognak, hogy ne legyen baleset, ahogy a 38-asban megírtam...”
 • 45. TSD81 2011. április 06. 11:20
  „kivágott a motoros elé egy autós.és így is a motorost hibáztatjátok...komolyak vagytok.idióták”
 • 44. Contar 2011. április 06. 11:13
  „43! Oké, a gázadás bizonyos esetekben biztos jobb megoldás, de mi van a piros lámpával ebben az esetben?”
 • 43. mendemonda 2011. április 06. 11:06
  „most biztos sokan szidni fognak, meg száguldó őrültnek nevezni, DE motoron ülve sokszor nem a fékezés ment életet, hanem a gázadás azaz a "menekülés" például egy ilyen ún. idős hölgy elől....aki motorozik tudja, aki nem az meg majd szépen felháborodik, már hozzászoktam....”
 • 42. reszegenisjozan 2011. április 06. 11:03
  „Olvasva a hasonló cikkekhez írt hozzászólásokat, mindig eszembe jut, hogy mennyit kellene még tanulnunk a biztonságos közlekedéshez.

  Először is: a rutin az évek előrehaladtával NEM csökken!!! Elnézést, de aki ilyent ír, az nincs tisztában a rutin szó jelentésével!
  Az évek előrehaladtával a reakcióidő valóban csökkenhet. A rutin pedig nő. Ez a párosítás óriási veszélyt hordoz magában, mert "rutinból" vezet.

  Valaki írta, hogy a piros lámpát úgy kell megközelíteni, hogy bármikor meg tudjon állni... brrrrrrrr
  Kérlek, olvassátok el néha a KRESZT!!”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a főapátságban

Az elmúlt évtizedben a pannonhalmi főapátság vonzáskörzetében számos olyan épület készült el,… Tovább olvasom