Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Árvíz, M1 - Beszakadt az autópálya Bőnynél - galériák, videó

Az árvíz miatt beszakadt az M1-es autópálya. Már a likócsi körforgalomnál is dugó van. A Nagyszentjánosi út is "bedőlt" - lezárták. Újabb terelőút Komáromnál. Térkép!


20.54 - A 1-es főúton Bőny, Nagyszentjános és Gönyű térségében javult a közlekedési helyzet: ugyan az autópálya felhajtó közelében még kell számítani torlódásokra, de ettől függetlenül most már szakaszosan lehet haladni az ominózus szakaszon.

19.30 - Az M1-es autópályáról Győr irányába közlekedő autósokat már Komáromnál leterelik a sztrádáról. A kisalfold.hu értesülései szerint Komáromban is jelentős torlódásra lehet számítani.

Az M1-es autópályánál beszakadt nyolc négyzetméteres területen jelenleg is dolgoznak a szakemberek. 

19.25 - Munkatársunk a helyszínről jelenti: a 81-es főút autópálya fel- és lehajtójánál rendőrök terelik a forgalmat, s tábla jelzi, hogy ezen a szakaszon Kisbér felé kell kerülni az M1-ig. Mindez azt jelenti egyben, hogy Mezőörsön továbbra sem lehet áthajtani a 81-es főúton.   

19.20 - Információink szerint az 1-es főúton a likócsi elágazónál kell torlódásokra számítani. Gönyű területén az 1-es főúton továbbra is csak lépésben lehet araszolni. Gönyű közelében jelentős késésekkel lehet csak közlekedni, úgy tudjuk a Győr-Bábolna vonalon menetrend szerint közlekedő busz három óra alatt tette meg a távolságot.

18.25 - Munkatársunk a helyszínről jelenti: azok az autósok, akik az M7-es székesfehérvári leágazóját választják, torlódásra számítsanak.

18.08 - A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde  alezredes kedd esti tájékoztatása szerint az elterelés miatt kialakult haváriahelyzet megoldásában a Készenléti Rendőrség győri, 8-as bevetési osztálya 12 rendőrrel és 6 autóval segíti a forgalomirányítást.

17.34 - Információink szerint Gönyűn az 1-es főúton olyannyira bedugult a kocsisor, hogy 15-20 perce gyakorlatilag nem tudnak megmozdulni az autók. Egyelőre nem látni, hogy az óriási torlódásnak mi vethet véget, hisz a sztrádáról továbbra is terelik a forgalmat Bőny környékéről. 

Budapest felől Győr irányába tán az tűnik a legjobb megoldásnak, ha a Bábolna-Kisbér elkerülőt választják. Itt azonban figyelni kell arra, hogy ne a 81-esre térjenek (Mezőörsnél az áradás miatt továbbra is zárva tartják a főutat), hanem további egérutakkal a 82-esre.   

 

17:00 óra-kor Nagyszentjánoson a Fő utcán készült képeket küldök a sor Győr irányában halad.
17 órakor Nagyszentjánoson a Fő utcán készült képek kaptunk Tudósítónktól. A sor Győr irányában halad. Fotó: Tudósító


kdfjgkdf
Dugó Nagyszentjánoson délután 5 órakor. Fotó: Tudósító


16.55 - Az autópálya már Tatánál bedugult. Többen választják azt a lehetőséget, hogy Esztergomnál átmennek Szlovákiába és Vámosszabadinál jönnek vissza az országba. Nincs jó hírünk: Révkomáromtól ezen az úton óriási a dugó.  


Gönyű 15.45 - Dugó a faluban
Gönyű 15.45 - Dugó a faluban - Olvasónk fotója

Gönyű 16.45 - Dugó a faluban - Olvasónk fotója
Gönyű 16.45 - Dugó a faluban - Olvasónk fotója


14.30 - Munkatársunk a Szent István út-Gárdonyi utca kereszteződésénél élénk forgalomról számolt be, egyelőre nincs jele annak, hogy a szokottnál nagyobb lenne a forgalom.14.15 - Olvasónk tájékoztatása szerint Gönyű és Győrszentiván kertvárosnál is nagy a dugó, Gönyűnél polgárőrök segítik a közlekedést.

Gönyű 16.45 - Dugó a faluban - Olvasónk fotója
Gönyű 16.45 - Dugó a faluban - Olvasónk fotója


14.00 - Munkatársunk helyszíni jelentése szerint már a likócsi körforgalom és az ETO stadion környéke is bedugult. Az ipari park felől is nehezen jönnek ki a kamionok.

Az ETO stadionig áll a sor - Galéria: Cseh Róbert

13.12 - Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint több jármű felnije sérült meg, amikor a "szakadékba" hajtott. Egy tápiósági fuvarozó azt mondta, "mint a filmekben, úgy nyílt meg előtte az út.

Nagy valószínűség szerint az autópálya alatt folyó patak mosta ki alulról az utat.

Galéria! Fotók: Tóth Gyula


13.10 - Napokig zárva maradhat Győrnél az M1-es sztráda - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére.

Az ár levonulása után tudják megkezdeni a munkálatokhoz szükséges felmérést - közölte Winkler-Virág András, hozzátéve: a Győrbe indulóknak azt javasolják, hogy az M7-esen Veszprém felé kerülve közelítsék meg a várost.

Fotó: Tóth Gyula
Fotó: Tóth Gyula


Teljesen "árvízfüggő", hogy mikor kezdhetnek neki a munkáknak - hárította el a szóvivő azt a kérdést, mikor indulhat meg ismét a forgalom a szerda délben lezárt, hat kilométer hosszú szakaszon.

13.00 - A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az autópályáról Nagyszentjános felé történő terelés miatt a nagyszentjánosi út "bedőlt", az út nem bírta a forgalmat.

Ezért a Budapestről Hegyeshalom irányába közlekedőket az autópályáról már a 85-ös kilométer szelvénynél (Komárom-Esztergom megye) a 13-as főútra, Komárom felé tereli.Beszakadt az autópálya nagyobb térképen való megjelenítése
Terelőúton az M1-es autópálya forgalma.


A Hegyeshalom felől Budapestre autózók az autópálya 106-os szelvényéig juthatnak, ahonnét a Likócsi csomópontig terelik vissza a forgalmat. Vagyis Győrből az 1-es főúton juthanak el a fővárosba az autósok.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a Tatai utat (régi bőnyi út) ne használják az autósok, hiszen Bőny és Bana között már a hét eleje óta teljes az útzár, vagyis zsákutcába hajtanának.

12.25 - A Cuhai-Bakony-ér áradása miatt teljes az útzár az M1-es autópályán.

Fotó: Tóth Gyula
Fotó: Tóth Gyula


A víz egy híd szerkezetét kimosta, máshol pedig beszakadt a víz miatt a pálya - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében, amely szerint a főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométer-szelvénynél a 19-es útra irányítják.

Az MTI munkatársa azt látta: a Győr felé haladó pálya leállósávját teljesen alámosta a víz, a belső két pálya pedig 4-5 méter hosszan beszakadt. A terelés miatt jelentősen megnövekedett a forgalom az 1-es főúton.

Fotó: Tóth Gyuls
Fotó: Tóth Gyula


11.55 - Munkatársunk beszámolója szerint 3 méter hosszan szakadt be az autópálya. Az 1-es útra terelt autók miatt már nagy a forgalom.

A rendőrség közleménye

Győr-Moson-Sopron megyében a Bakony-Cuha ér felduzzadt vízszintje a hídszerkezetet kimosta. A víztől az M1-es autópálya  104 km szelvényében, a Hegyeshalom irányába tartó pályatest útszerkezete beszakadt, a közútkezelő az autópálya érintett szakaszát lezárta.

A rendőrség az M1 autópálya forgalmát eltereli:

• Budapest felől Hegyeshalom irányába a 100  km szelvénynél a jobb pályatest forgalmát az 1-es útra tereli;

• Hegyeshalom felől Budapest irányába tartókat, a 106 km szelvénynél a 19 útra irányítja;

A rendőrség kéri, hogy a Győrből Budapest felé tartók az autópálya helyett az 1-es főúton közlekedjenek.


A beszakadt útpályát nézik Győrnél az M1-es sztrádán, ahol a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt teljes az útzár. A Győr felé haladó autópálya leállósávját teljesen alámosta a víz, a belső két pálya pedig 4
A beszakadt útpályát nézik Győrnél az M1-es sztrádán, ahol a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt teljes az útzár. A Győr felé haladó autópálya leállósávját teljesen alámosta a víz, a belső két pálya pedig 4-5 méter hosszan beomlott. MTI Fotó: Győri Károly


11.30 - Győr felé teljesen lezárták, a másik egy irányban egyetlen sávra szűkítették az M1-es autópálya forgalmát egy kiáradt ér miatt Győrnél - közölte Némedi Zsoltné, az Állami Autópálya-kezelő Zrt. Komárom megyei ügyeletvezetője az MTI-vel.

A nyugatra utazók a 1-es és a 106-os kilométernél lévő csomópontok között nem használhatják a pályát, őket a Gönyűn keresztülfutó 100-as útra terelik. A másik irányban egyetlen sávra szűkítették a forgalmat; itt legfeljebb hatvan kilométeres sebességgel lehet közlekedni.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt közölte: 105-ös kilométernél, az országhatár felé vezető oldalon beszakadt az útpálya.

11.25 - Komáromnál a 1-es útra terelik az M1-es autópálya nyugatra tartó forgalmát, mert több helyütt akadály képződött.

A 103-as kilométernél víz öntötte el a pályát, két kilométerrel távolabb, az országhatár felé vezető oldalon az útpálya szakadt be.

Korábban

A kisalfold.hu információi szerint az autópálya Győr felé oldalát lezárták.

Bőnyt a Bana-Bőny úton nem lehet megközelíteni.

Beszakadt az M1-es autópálya Bőnynél - fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

158 hozzászólás
 • 158. reszegenisjozan 2010. május 20. 21:25
  „157. hozzászólás Prérifarkas 2010.05.20. 19:28

  Eddig is jó volt a borzasztóan vályús, foltos pálya, csak tudod... beszakadt, és az a 4-5 méter széles lyukacska kicsit megnehezíti a pályán való közlekedést.”
 • 157. Prérifarkas 2010. május 20. 19:28
  „És lám már aszfalt is van rajt, de biztos ez sem lesz jó nektek....................mert hát ilyen gyorsan azt nem lehet.”
 • 156. elemér 2010. május 20. 14:02
  „132. h.sz. szkaresz

  "A tervezés minőségi alapja nem laptop/CAD/enter, hanem a körülmények helyes felismerése."

  A tervezés minőségi alapja a körülmények helyes felismerése, és sztandard betartása. Aztán vitathatnánk hogy milyen szabványok az elfogadhatók utépitésben. Nyugati, amit az unioban használlnak, vagy komcsi szabvány a gulyáskommunizmusbol.”
 • 155. elemér 2010. május 20. 13:48
  „Nem ott van a baj hogy már a tervezésnél elcseszték, mint ahogy azt én állitottam, hanem ott hogy Mo.-n ugyanazok a majmok folytatják ugyanazt, mint rendszerváltás elött. Lehet az politika vagy gazdaság és épitkezés. Átadnak valami szart, és utána már nem felelössek, mert a pénzt megkapták.
  Ezt a munkát átse szabadott volna venni. Aztán minden a szerzödésben kell legyen. Ki felelös miért és meddig. Ti olyan buták vagytok hogy még egy munkaszerzödést se tudtok elolvasni, de pofa az van helyesirásrol.;))”
 • 154. spanimania 2010. május 20. 11:38
  „Valaki arról tud valami infót, hogy ma délutánig várhatóan milyen lesz a közlekedés Győr-Komárom között? Köszi”
 • 153. Mankapunka 2010. május 20. 11:33
  „Én mondtam,hogy nem fogok elmenni Veszprémig,utána meg a 8-ason Fehérvárig.

  Én szeretem ezeket a "zergeverte" utakat,egy kis kikapcsolódás a sok autópálya után.”
 • 152. Mankapunka 2010. május 20. 11:31
  „Nem kell,én is arra mentem az éjjel,a főnököt megkérdeztem,melyik legyen,rábolintott a járhatóra.”
 • 151. Prérifarkas 2010. május 20. 11:21
  „Köszi a tanácsokat............és igen az utolsó pillanatig próbálok tájékozódni.”
 • 150. Mankapunka 2010. május 20. 09:46
  „Értsétek már meg,hogy ezt a szakaszt a rendszerváltáskor építették!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Semmi köze nincs hozzá a mai világnak.

  Szidjuk a régieket,akik akkor megépítették!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 149. Goldmund 2010. május 20. 09:46
  „147.hsz-ra:
  Hogy SZOMBATON merre lehet majd közlekedni, arról PÉNTEK ESTE érdemes tájékozódni. Hallottam olyat, hogy talán péntektől használható lesz az M1-es, de nyugtával dicsérjük a Napot.
  E pillanatban le van zárva az M1, a régi tatai út és a 81-es út is ott, ahol a Cuhai-Bakony-ér keresztezi őket. (Feltéve, hogy az internet és a rádióadók az igazat írják/mondják.) Viszont úgy tudom járható a 82-es és Bakonypéterd után ki tudsz menni Kisbérre és onnan akár az M1-re is. Tegnap este jártunk a Kismegyer-Tápszentmiklós úton is, ezen is kijuthatsz Bakonybánkon át Kisbérre. A lényeg, hogy Bakonybánknál át tudsz menni a Cuhai-Bakony-ér felett, de lejjebb már csak Gönyűnél, ahol tegnap óriási dugók voltak, gondolom addig lesznek is, amíg az M1-est meg nem nyitják.”
 • 148. Mankapunka 2010. május 20. 09:27
  „147.

  Olvassuk el az összes kommentet,és akkor láthatja,hogy már kitaglaltuk a legelején!!!!!!!!!!!!!

  Tudom,lustaság fél egésség!!!!

  Én megmodntam merre kell kerülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 147. Prérifarkas 2010. május 20. 08:13
  „Akkor szombaton ha elindulunk merre lenne értelmes menni?
  Fehérvár felé már lehet?”
 • 146. Lehel54 2010. május 20. 07:59
  „a gond szerintem ott lehet,hogy az építészetben vannak/voltak biztonsági szorzók. Ami az eddig ismert és elöforduló dolgokat 2,5-ös szorzóval áldják meg tervezésnél. Azután,ha ezeket nem tartják be,mert a pénz máshová kell,akkor itt ilyenkor a jézuska se segít. A fotókat elnézve,...na mindegy.”
 • 145. Julianusz 2010. május 20. 07:40
  „Hát lehet, hogy az autópályaépíteshez nem értek, nenm tudom, így nem okoskodom bele, hogy miből hány centi, de az biztos, hogy Ausztriában, Németországban egyetlen autópályában sem képződnek pár centis vályatok nyáron 30 fokban, de még a színük sem egyezik a burkolatoknak, a miénkkel, így vszínű az anyagösszetételük sem.”
 • 144. Lehel54 2010. május 20. 07:29
  „A természet megmutatja,hogy neki diplomák+pártkönyvek+...iskolai végzettség se kell. Ö az úr a háznál.
  Ami + azt illeti nem utólag kell reagálni,hanem (ha lehetséges)még elötte. Bár ez se biztos,hogy mindég segít. Sajnos.”
 • 143. igazmondó 2010. május 20. 06:59
  „a kommentekből leszűrhető, hogy immáron a politika és a foci mellett az autópályaépítéshez is mindenki ért magyarországon. A 10 millió építési vállalkozó országa vagyunk. Meg is látszik...”
 • 142. nemisz 2010. május 20. 04:42
  „Sziasztok!

  Komárom-Győr között mi a helyzet? Tud valaki valami infót?
  köszi”
 • 141. hard 2010. május 20. 03:45
  „@138:
  Azért Bp-ig nem gyalogoltál volna el gondolom.
  Meg a kamionos sem kaphatja az ölébe a 20t árut. Ebből látszik nem véletlen van itt autópálya. És sajnos a 2x2 sáv is egyre többször kevés.”
 • 140. hard 2010. május 20. 03:42
  „Ez járható út?
  Bp-Bicske-811 Szfehérvár felé lekanyarodva Vértesboglár-Csákvár-Söréd-81-en-Kisbérig- Lázi és végül 82-esen Győr”
 • 139. szines12 2010. május 20. 02:38
  „Hogy mennyire javult a helyzet? 21:45-kor értem Komáromba, hajnali 01:15-kor Győrbe!!!!!!!!!!!!!!! Ez 3óra 30 perces út!!!!!!!!!!!!! Most akkor miről is beszélnek?”
158 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt 17 éves nyúli lányt keres a rendőrség

Eltűnés miatt keresi a Győri Rendőrkapitányság a képen látható Pálfi Barbara 17 éves nyúli lakost,… Tovább olvasom