Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Árkád tolvajok: közel 400 ezerért loptak ruhákat

A Győri Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást, akik Győrben az Árkád bevásárlóközpont két ruházati üzletéből tulajdonítottak el különböző ruhaneműket, egy hét leforgása alatt.

A tolvajpáros női ruhaneműket, pólókat, pulóvereket és ingeket vitt el fizetés nélkül közel 400.000,-Ft értékben.A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit és nőt felismeri, kilétéről tud, jelentkezzen személyesen a Győr, Zrínyi út 54. szám alatt, a 96/520-000/15-76, telefonszámon hivatali időben, illetve a 107 és 112 ügyeleti és számon.


Olvasóink írták

 • 16. BabyGirl 2009. október 01. 12:24
  „Nekem is van egy történetem.......mentünk a plazaban BE (hangsúlyozom BE a boltba tehát nem KI) a barátnőmmel,és a kapu isten tudja miért de becsipogott......Előtte gyógyszertárban voltunk úgyhogy nem is értettük.....Egyből jött persze a csaj,hogy na most azonnal pakoljunk ki mindent,persze ott mindenki előtt,és bárhogy is túrta szét a kistáskámat amibe csak a fogamzásgátló fér bele,miután széttúrta és ugye nem talált semmit,még úgy "engedett" el minket,mintha mittudomén mit követtem volna el......én meg csak néztem,mondom bocsánatot kérni ki fog??? ezért az egészért még azt se mondta bocs,még neki állt feljebb.......mondanom se kell,azóta se mentem Cosmos felé......és szégyellheti magát a kedves eladó hölgy így utólag is........”
 • 15. sam80 2009. április 19. 08:15
  „dr73!
  Köszönöm! :)
  gege62!
  Erre is gondoltam! Mintha az lenne a normális, és elfogadott tény, hogy lopnak, mi meg vagyunk a hibásak, hogy hagyjuk. Meg úgy kell az üzleteknek, ők is meglopják a vevőket a magas áraikkal, lopják csak meg őket is. Mintha kötelező lenne megvenni a ruháinkat... Ezúton jelzem, hogy nem az. :)”
 • 14. dr73 2009. április 17. 21:29
  „sam80!

  Erről írtam alább én is!Osztom,és tudom hogy mi a helyzet az üzletekben...
  Sajnos itt a Kisalfold platformján nagyon cinikusak egyesek ,
  és nem átallanak naponta több embert sértegetni.
  Tisztelet a kivételeknek.”
 • 13. gege62 2009. április 17. 20:00
  „Hello!Én ehez csak annyit tudnák hozzá füzni, aki azt gondolja másrol ebben az esetben a dolgozókról, hogy lopnak abból az üzletből ,ahova nehezen kerűlnek be.Az az én véleményem szerint a lopókat védi.És ez nem sértés bár nem ismerem az eladókat biztos kevesek .”
 • 12. sam80 2009. április 17. 17:07
  „Ja, mégvalamit elfelejtettem: a leltárhiányt a dolgozók fizetik ki, és a teljesítményünk értékelésébe is beleszámít a leltárhiány mutatója. Mi nagyon is megdolgozunk a pénzünkért, és örömmel tesszük, de előfordul, hogy nem tudunk száz százalékosan arra figyelni, hogy valaki vajon rossz szándékú-e vagy sem. A csapatomban száz százalékig megbízom, és eszembe nem jutna lecserélni őket olyan könnyelműen, ahogyan az egyeseknek úgy látszik menne. Tudnék még mesélni eseteket, dehát gondolom, akinek csak a lenti rosszindulatú megjegyzésekre futotta, biztosan jobban tudja...”
 • 11. sam80 2009. április 17. 16:55
  „Kedves Okoskodók!
  Nekem volt szerencsém a képen látható tolvajokkal személyesen is konfrontálódni, mivel az Árkádban dolgozom egy ruházati üzletben. Mivel létszámban nem vagyunk eleresztve (ketten dolgozunk egyszerre egy 200m2-es üzletben), nehéz minden egyes látogatónkat figyelemmel kísérni, főleg, ha egyikünk kasszázik, a másikunk pedig a fülkéknél segÍt. Akik lopási szándékkal jönnek be hozzánk, eszközök széles repertoárjával rendelkeznek a riasztó leszedést illetően, a kézi leszedőtől elkezdve az alufóliával kibélelt táskáig (lásd a képen látható hátizsákot). Kihasználják a legmegfelelőbb pillanatot, és már bent is van a táskában a ruhaköteg, amelynek értéke a táska nagysága miatt hamar eléri a több százezer forintot. (Nálunk 20-25 db ruha volt a kezükben.) Mivel kiszaladtak az üzletből a rajtaütésnél, esélyünk sem volt elkapni őket, bár a biztonsági szolgálatot riasztottuk. A többi üzlet nevében is kikérem magamnak azt a feltételezést, hogy az üzletből kapnak a tolvajok segítséget! Könnyű úgy pálcát törni, hogy valaki sosem dolgozott hasonló helyen. Egyébként sajnálatos, hogy több esetben is kaptunk rajta olyan tolvajokat, akikről álmomban sem feltételeztem volna semmi rosszat. (Anyuka gyermekével, két jól öltözött 40-es hölgy stb.)”
 • 10. Freya 2009. április 17. 13:55
  „Sajnos ezek a lopkodók olyan profin dolgoznak, hogy ha ott áll mellettük egy eladó és figyeli a kezüket is el tudja lopni a ruhát!
  Én is dolgoztam ruhás üzletben a plázában és mi is láttunk érdekes dolgokat! Olyan speciális technikájuk van a tolvajoknak, hogy aki nem látja el se hiszi! És sajnos az eladók, az üzletvezető, meg az üzletvezető helyettes fizeti meg a hiányt! És hiába a kamera, meg a szemfüles eladók, sokszor még az is kevésnek bizonyul a tolvajok ellen!”
 • 9. MTT 2009. április 17. 08:43
  „Ugyan már, nem egy emberes üzletekről van szó, meg egyébként is, van saját biztonsági szolgálata az Árkádnak, amennyiben igény lett volna rá, biztosan adtak volna embert az üzletbe. Aztán még az sem került volna 400.000,- Ft-ba, mint ami a hiány lett. Mindenesetre elgondolkodtató.”
 • 8. H.Gabi 2009. április 17. 08:30
  „Szerintem meg szlovákok voltak, olyan a fejük:)))))”
 • 7. igazságmondó 2009. április 17. 08:01
  „Jaj,jaj itt minden hiába. Nem mondom, hogy csak a barna bőrüek lopnak.....lásd a képeket, de a rendőr is hülyeskedik a Baross út kellős közepén velük.Ők csinálhatnak amit akarnak.Nem büntetik meg őket ,mert félnek tőlök.”
 • 6. nasi12 2009. április 17. 07:23
  „Nagy maffia ez kérem.
  Odamegy a bűnözők vezetője, és ajánlatot tesz az üzlet vezetőjének, ha védelmük alá vennék az üzletet, garantálnák a korrekt működést.
  Ha elfogadják az ajánlatot akkor megszűnnek az atrocitások, ám a haszonból le kell adni a bandának.
  Ha nem, akkor jönnek a szakemberek, és megkezdődik a szakszerű fosztogatás.
  Az egyik ember csak falaz, a másik a csipogót szedi le, egy csak csomagol és szállításra előkészít, külön csoport viszi ki az árut.
  Az ott dolgozók csupán majd a hiányt fogják fizetni, a fizetésükből.
  Egy ismerősöm aki egy belvárosi üzletben dolgozik, mesélte, hogy a jólismert tolvajok már konkrét megrendelésre dolgoznak.
  Odaviszik a pacienst a kirakathoz, és kiválasszák miről van szó, aztán bérmunkában ellopatják.
  A dolgozók pedig a 80-90e Ft-os fizuból fizethetik a leltárhiányt.”
 • 5. Goldmund 2009. április 16. 20:37
  „Kíváncsi vagyok, hány ruhadarabból jött össze a 400e Ft. Mert ha 40e Ft egy pulóver vagy 15e Ft egy póló, akkor könnyebben összejön ez az érték, mintha mondjuk negyedannyiba kerülne. Akkor viszont az a kérdés, vajon aki ezeket megveszi, azt nem lopja-e meg maga a bolt?”
 • 4. MTT 2009. április 16. 20:01
  „Akkor a kamerának azt is kell látnia, hogy ezek az emberek kiviszik az árut. Hol vannak a dolgozók, a biztonsági szolgálat? Ha meg valahogyan lejött az a csipogó, akkor valaki azt lesegítette a termékről...
  Olyan szintű a lopás, hogy ha az enyém lenne a bolt, lecserélném a személyzetet.”
 • 3. dr73 2009. április 16. 17:43
  „Bocs,lemaradt egy s : kedves.”
 • 2. dr73 2009. április 16. 17:42
  „Nem így van kedve 49!

  Ha kibélelte azt a nagy hátizsákját hűtőtáskával,vagy alufóliával , akkor nem riaszt be....
  Ezt kereskedelemben dolgozók mondták még azt is,hogy simán bevisznek 20 ruhát próbálni , majd ollóval! kivágják a riasztót...
  no comment
  a kezüket venném.”
 • 1. 49. 2009. április 16. 17:00
  „Az összes üzletben lopások megakadályozása miatt riasztóval vannak a ruhák ellátva, ha a pénztárnál nem veszik le, akkor a kapun áthaladva beriaszt. Levenni pedig csak speciális eszközzel lehet.
  Pont tegnap voltam tanúja, mikor egy kisgyermek az egyik lábán a felpróbált cipővel szaladt ki a folyosóra, a riasztó azonnal működésbe lépett.
  Ha a lopás mégis megtörtént, akkor az alkalmazottak is besegítettek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosok a gyerekekért Győrben

Szezonnyitó motoros felvonulást és jótékony célú játékgyűjtést szervez az egyik győri motoros… Tovább olvasom