Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Angol turnén a fogorvosok

London-Győr-Mosonmagyaróvár - Már négy brit városban is turnézott az ingyenes fogászati szűréseivel az a szigetországi vállalkozás, mely Győrbe és Mosonmagyaróvárra is csábít angol betegeket. Az öttevényi származású menedzser ötletét egy angol tévé műsorrá alakítaná.

Merőben új, rendkívül látványos kampánnyal invitálnak fogorvosi kezelésre angol pácienseket hazánkba: a magyar fogorvosok egy költöztethető, sátoros rendelővel körbeutazzák a Brit-szigeteket, s így vizsgálják meg a betegeket – írtuk szeptember elején.

Az angoloknak sem egyszerű 5000-7000 fontot összekaparni

Eddig Lincolnban, Liverpoolban, Manchesterben kétszer, valamint Londonban végzett ingyenes szűréseket a vállalkozás, s terveik szerint ebben az évben még ellátogatnak Skóciába (Glasgowba és Edinburghba), valamint újra végigjárják Lincolnt, Manchestert és a brit fővárost is. "Egyelőre nagyon pozitív a visszhangja turnénknak, ráadásul nagy médianyilvánosságot kapunk" – kezdte Varga Cecília, a Hungarian Dental-Travel öttevényi származású menedzsere.

"Folyamatosan bővülnek a várólistáink. Egyetlen nap alkalmával átlag 15-20 beteget szűrünk, míg a konzultáció két napos. A döntéshozásban aránylag lassúak a páciensek, a tapasztalatok szerint többnyire három hónap elteltével foglalnak a magyarországi kezelésekre maguknak helyet. Ennek oka a pénzben keresendő: hiába jóval olcsóbb a fogászat otthon, azért így is körülbelül 5000-7000 fontot kell befizetniük. Nyár végén kezdtük el a szűréseket, igazából most kezd beérni az első promóciókba fektetett munka gyümölcse, de egyelőre óvatosak vagyunk, még korai volna végérvényes következtetéseket levonni az első sikerekből" – folytatta Varga Cecília.

További képekért kattintson ide!

Mosonmagyaróvári doktor főszerepben

A magyar fogorvosoknak milyenek a tapasztalatai vannak, hogyan érzik magukat Angliában? – kérdeztük az öttevényi menedzsertől. "Köszönik szépen, jól megvannak, élvezik a fish and chips által nyújtott kulináris élvezeteket – már amikor van rá idejük. A legtöbb konzultáció ugyanis annyira népszerű, hogy még tisztességes ebédszünetre sem marad idő. Dr. Kannmann doktor, a mosonmagyaróvári Happy Dent fogorvosa különösen fontos szerepet tölt be; tapasztalata, hihetetlen üzleti rugalmassága és a koordinációs csapata miatt öröm vele együtt dolgozni. Sok magyar fogorvos egyébként nem venne részt ilyen projektben, hiszen rendszeres utazást és felkészülést igényel. Mi nem titkoljuk: ez a befektetés a pénzről szól, s eleinte kevés fogorvos látta az elképzeléseinkben a visszatérülés esélyét" – mondta Varga Cecília.
Azt sem rejtette véka alá az öttevényi menedzser, hogy „sajnos, a magyar üzleti mentalitás itt is hamar megmutatkozott: vagyis először meglátom, hogy sikeres-e, aztán ha igen, majd befektetek. Ezzel a szemlélettel azonban nem lehet új terveket megvalósítani".

A sátoros ötlet megtetszett az angol tévéknek is

"Amivel küzdeni kell az az időjárás. A sátor 120 kilós: fel kell állítani, be kell rendezni, fertőtleníteni, majd a fűtést megoldani és fogadni a betegeket. Sokszor előfordul, hogy betegek időpont nélkül megjelennek, s ezt kell megfelelő kommunikációval rendbe tenni" – említett egy-két általános problémát Varga Cecília.

Érdekesség, hogy a Hungarian Dental-Travel ötlete több angol TV csatornának is bejött. Például a Channel 4-en jövőre kezdődik egy Angliát járó sorozat, amely hasonló túrázó, konzultációs sátorra fog épülni épül. "Ők olyan betegeket fogadnak majd, akiknek eltorzult testük, vagy valamilyen született testi hibájuk van, és megoldást várnak a műsor orvosaitól. Az Embarrassing Bodies producere velünk töltött egy napot; szeretné adoptálni a koncepciónkat, beleértve az orvosi felszereléseinket is" – elevenített fel egy nem várt momentumot Varga Cecília. A tervezett angol műsorról bővebbi információkat itt találnak.

 

Autogram a hatásos PR-akcióért

A Hungarian Dental-Travel igazgatója, Chris Hall pár napja egy londoni fogászati szakkiállításon vett részt. Itt egy szintén egészségügyi-turizmusban utazó hölgy autogramot kért tőle, mondván, mennyire hatásos PR-akciót találtak ki az angol betegek becserkészésére. 
  
Mennyivel olcsóbbak hazánkban a beavatkozások?

Általában 60-70 százalékkal olcsóbbak a fogászati kezelések Magyarországon, mint a szigetországban. Persze néhány fogtömésért nem érdemes átutazni a kontinensen, míg a hazai fogfehérítés is gyakorlatilag azonos árban van az Angliában kínáltakkal. 

Olvasóink írták

 • 15. Simike 2008. október 25. 05:05
  „bécsi sszisztens!
  A bécsi fogorvos csupán a konkureniája miatt fikázza a magyar fogorvosokat..
  Te meg ha magyar vagy nem hogy nem adsz neki igazat, de pláne nem hangoztatod egy magyar fórumon!
  Mosonmagyaróváron 150-nél több fogorvosi rendelő van, és csodálatosan megélnek a külföldi visszajáró!!!!!!!!!!! vendégekből.”
 • 14. Mojoe 2008. október 23. 20:38
  „Menjetek hajóval mert igy már nyugodtan dolgozhattok is nemzetközi vizen, vagy adómentes szigeten. Lehorgonyoztok és a csónak majd hozza a pácienseket.”
 • 13. Bécsi assziszens 2008. október 22. 22:56
  „A főnököm biztos a keblére ölelné a magyar kollégáit, ugyanis számos ügyfél keresi fel a klinikánkat, akik Magyaroszágon csináltatták a fogaikat.”
 • 12. nagy gabesz 2008. október 22. 15:38
  „nem okoskodok doki csak azt irom le ami itt van ha nem hiszed gyere és probáld ki”
 • 11. Doki" 2008. október 22. 15:35
  „Gabesz Te doki vagy, vagy csak egy okoskodó páciens?”
 • 10. nagy gabesz 2008. október 22. 12:12
  „GYERTEK BRADFORDBA MEGÉRI....................”
 • 9. nagy gabesz 2008. október 22. 12:10
  „észak angliában bradfordban a fogorvosok egyenloek a nagy nullával.félek tolukés alig várom hogy hazamehessek az elso utam a fogorvosomhoz fog vezetni az tuti.a barátnom bolcsesség fogát ugy akarták kivenni hogy rontgen nélkul,altatással és egy megnyugtato mondattal a végére hogy megkeressuk ugysem mehet messzire az a fog.aztan ez volt az a pillanat amikor elkoszontunk a dokitol.............de hát mit várunk ez anglia az anyosom szemeibe meg jodot csepegtettek mert egy kicsit homályosan látott de ez egy másik torténet a szemészetrol............jah és napokig nem látott semmit”
 • 8. Simike 2008. október 22. 00:42
  „Hatalmas ötlet! Irigylem őket érte. Szerintem meg fog térülni az a pénz hamarabb, mint gondolnák!
  Főleg hogy a szigetországban annyira rossz a helyzet ebben az ügyben, hogy az állam ha még nem is, de hamarosan erősen támogatni fogja az emberek fogorvosi vizitjeit. Skócia meg ahogyan három éve hallottam, az élen jár a legrosszabb fogak kategóriában egész Európában.”
 • 7. Angol Beteg 2008. október 21. 19:38
  „Azért nem látszik az egészben a lényeg, mert a cikk nem említi, hogy Nagy Britanniában alig van fogorvos, aki hajlandó a társadalombiztosítás terhére kezelni pácienseit. Mind magán-fogorvosként, sokkal drágább árakon kíván dolgozni. Ezért van szükség magyar fogorvosokra, akik jól járnak, miközben a páciens is jól jár. Általában jól jár, mert az igaz, hogy a szövődmények kezelése még nem mindenütt megoldott.

  T. Hegedus nyilván nem átlagkeresetből él, mert különben ő is sokallná az átlag magán-fogorvos számláit. Főként a pótlásokról beszélek, de egy közönséges, fehér tömés is elég borsos árú. A szervezőknek pedig azt javasolom, hogy üssék fel táborukat nem sátrakban, hanem a Town Hall-okban sőt Village Hall-okban. Víz és villany van, egyszerűbb, fűtött és megfizethető. A lényeg az, hogy előtte jól meg legyen hirdetve.”
 • 6. osztrak dent 2008. október 21. 19:38
  „Ausztriában eléggé nagy ellenszenvvel viseltetnek a fogorvosok a magyar kollégáik ellen.
  De ehhez egy érdekes adalék:
  Németországban tavaly elindult a MC´ Zahn hálózat és úgy hírlik rövidesen Ausztriában is nyílnak rendelők. Ettől már fázhat az itthoni fogorvostársadalom is, ugyanis ELKÉPESZTŐEN alacsony árakon dolgoznak.
  A titok nyitja egyébiránt Kínában keresendő......”
 • 5. Mojoe 2008. október 21. 16:28
  „Miért kellene odamenni. Nyilvánvaló hogy a szomszédok tisztában vannak hogy ilyesmi olcsób Mo.-n, hisz évek óta használják a szerviszt.”
 • 4. Med.dent.Dr.Mz/X 2008. október 21. 15:19
  „Érdekelne, hogy a szakma képviselői pl. Bécsbe át mernének-e menni?
  Úgy gondolom, hogy a sógorok meglehetősen keményen lépnének fel a vendégszereplőkkel szemben, ugyanis pácienseket gyűjtögetünk ezúton is...avagy tévednék?”
 • 3. Kokomo Joe 2008. október 21. 13:00
  „Nem ártana ha az USA-ban is ellátogatnának. Lehet hogy itt kézzel lábbal ellenkezne a fogorvosi egyesület és a biztositók mert ök a legnagyob gazemberek a világon.

  Egy Amcsi inkáb Mexikoban megy komoj fogorvosi kezelésre.”
 • 2. T Hegedus 2008. október 21. 12:24
  „Amit elfelejtettem megkerdezni. Komplikacio esten, ki fogja a pacienst kezelni visszautazasa utan ?? Ki fogja ellenorizni a paciens fogait 6 honaponkent, mint itt szokas?? Ilyen "aprosagrol" nem szamol be a cikk.”
 • 1. T. Hegedus 2008. október 21. 12:09
  „Aki munkakorben van Britanniaban annak nem okoz gondot a fogaszati szamlak kifizetese. Aki nincs munkakorben vagy minimalis a fizetese, annak minden fogaszati kezelest a Szocialis Iroda fizet. Igy en nem tudom elkepzelni, hogy valaki is repulojegyet vegyen, Magyarorszagig, hogy fogait megcsinaltassa.
  En gyakran jarok haza de meg egyszer sem gondoltam arra, hogy fogaimat otthon csinaltassam meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számos területen előrébb léptek az egyetemek

Győr-Moson-Sopron - Napvilágot látott a 2008-as hazai felsőoktatási rangsor. A Nyugat-magyarországi… Tovább olvasom