Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Almával fizethettek a gönyűi óvodában - fotók

A falu óvodájában vásárt rendeztek, ahol minden portékáért egy almát kértek cserébe.

Ahogy az országban sok településen, így Gönyűn is különleges eseménnyel emlékeztek meg Mihály napjáról. A falu óvodájában vásárt rendeztek, ahol minden portékáért egy almát kértek cserébe.

A látogatók zöme gyermekes anyukák és apukák volt, akik kíváncsian néztek körül a vásárban. Minden óvodás gyermek családja értesült a vásárról, hiszen minden árut az ovisok és segítőik készítettek. A gyerekek felszabadultan próbálgatták a játékokat, árulták mézeskalácsaikat, bábjaikat.


Almával fizethettek a gönyűi óvodában - fotók: Major Éva

A vásárt egy játékos versikével nyitották meg, melyet egy rövid bábjáték követett. A programban volt erős ember bemutató, jósda, és különböző játékok - gyerekek élvezettel talicskáztak, hajóhintáztak.

"Egy kosár almával érkeztünk. Addig nem megyünk haza, amíg mindet el nem költöttük" – mondta Major Gábor, a település polgármestere, aki nagyon jó ötletnek tartja a vásárt. "A hajóhinta tetszik a legjobban, nagyon látványos" - tette hozzá Gőnyű polgármestere.

Minden áru a gyerekek kezét dicséri, hiszen még a szappanokat is ők öntötték ki, a mézeskalácsot is ők készítették. Az árusítás is az ő feladatuk volt.

"A régi hagyományt szerettük volna feleleveníteni, amikor az emberek ezen a napon cserélgették, árulták megtermelt javaikat. A gyerekek miatt jobbnak láttuk nem pénzért árulni ezeket a tárgyakat. Az alma sokáig eláll, lehet belőle kompótot és pitét is készíteni. A gyerekek szeretik" – mondta Németh Zsoltné óvónő.

Tunyogi Szandra Klementina a többi gyerekhez hasonlóan a családjával érkezett a vásárba. Végigjárták az árukat, hogy megtalálják a nekik legmegfelelőbbet, mézeskalácsot azonban már az első percekben "vásároltak".

"Szív alakú a mézeskalácsom, meg is eszem majd, nem teszem el" - mondta a kislány a vásárfiás stand előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lélek dala szólt Alistálon - fotók

Pénteken este hét órakor, telt ház előtt mutatták be a Szlovákiai Alistálon azt a daljátékot, melyet… Tovább olvasom