Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Állnak a menhely falai

Felhúzták az épülő állatmenhely kennelsorának falait, miután végre kiadták az építési engedélyt.
Nyolcvan kutya találhat új otthonra azokban a fűtött kennelekben, amelyek építését végre elkezdhette az Emberek az Állatokért Alapítvány. Az építkezést a bürokrácia (is) nehezítette, mivel ugyanis a menhely önkormányzati telken épül, az építési engedélyt nem adhatta ki a győri hatóság.

Így az ügyet először Kópházára, majd Rábapatonára, végül Győrzámolyra utalták, ezért a dokumentumra több hónapig kellett várni, mire november elejére végre megérkezett. A leendő fűtött kennelsor falai tehát állnak, már csak a tető hiányzik, ahhoz azonban, hogy annak munkálatait elkezdhessék, hiányzik a koszorú és az áthidaló gerendák felépítéséhez szükséges másfél millió forint. Ha ezt sikerül előteremteni, a győri kommunális szolgáltató nekikezdhet a tetőnek, s ha az időjárás is kegyes lesz, jövő márciusban végre átköltözhet a szabadhegyi, Török Ignác utcai ideiglenes állatotthon, négylábú lakóival együtt.

A költözést eredetileg idén novemberre tervezte az alapítvány, az anyagiak és az építési engedély hiánya azonban hátráltatta a munkákat.
– Szerencsére így is sokan segítettek, megmozdultak a környékbeli állatbarátok, vállalkozók: volt, akitől csempét és járólapot, mástól nyílászárókat kaptunk ajándékba, de adományból kerültek radiátorok, tűzhely és mosogató is a szociális helyiségekbe. Akadt olyan szakember is, aki a festési munkákat vállalta magára, nem beszélve arról a sok segítőkész győriről, akik a Komszolnak segítettek a zöldterületi munkákban. Megállapodásunk szerint a társaság annyi munkaórát vállal a továbbiakban a menhely felépítésében, ahányat a győriek társadalmi munkában elvégeztek a parkokban; ez összesen 655 órát jelent – mondta Jahoda Maja, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Komszolnak lesz mire felhasználnia ezt a „keretet": a tető építésén túl hátravannak még a szakipari munkák – a víz- és gázszerelés –, a kennelek rácsainak felszerelése, valamint tavasszal a parkosítás. Eddig is oroszlánrészt vállaltak, hiszen amellett, hogy a kezelésében álló területet jelképes bérleti díjért bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, elvégezte a területrendezést, felépítette a kerítést és a kapukat, valamint felállította a villanyoszlopokat is.

Segíteni szeretne?

Az Emberek az Állatokért Alapítvány várja a segítő szándékú állatbarátok felajánlásait. Nagy Péter a 30/396-0541-es, Jahoda Maja a 96/523-667-es telefonszámon fogadja a hívásokat, pénzbeli adományokat pedig a 10200249-33018676-os számlaszámra fizethetnek be a felajánlók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részönkormányzatot alakítanának

Ötvennyolc lokálpatrióta részvételével alakuló közgyűlést tartottak Újvárosban. Céljuk Újvárosnak az… Tovább olvasom