Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ákos nem adja fel

Herkely Ákos hangját joggal hiányolják az éterből a Rádió Győr hallgatói. Az óesztendővel búcsút intett a műsorvezetői széknek. A Nap TV Riporter kerestetik vetélkedőjében sikerrel szerepelt agilis fiatalember az országos televízióknál próbál szerencsét.
Herkely Ákos
Herkely Ákosnak, a Rádió Győr műsorvezetőjének udvarias, ám kissé pimasz, gyakran provokatív közvetlensége hozzátartozott a Rádió Győr arculatához. A fiatalember a kezdetek óta a stáb tagja volt, hangját arcával akkor kapcsolhatták össze a hallgatók, amikor ősszel a Nap TV Riporter kerestetik vetélkedője a képernyőre került.

A versengés azóta véget ért, az idegenforgalmi szakközgazdász képzettségű fiatalember számára sajnos korábban is, mivel – bár csak egyetlen ponttal, de – elesett a döntőben való részvételtől. Az 1075 indulóból azonban mégiscsak bejutott az első nyolc közé.
– Kicsit fáj még, hogy egyetlen ponton múlt a döntő, de nem felejtem el a versengés kameralázas heteit, jól éreztem magam – emlékszik az izgalmakra Ákos. – A vetélkedő sok tanulsággal szolgált, rá kellett döbbennem, hogy van mit csiszolnom tárgyi tudásomon. Az operák és a mai irodalom például nem az én világom, és ez a versengés során ki is derült. A fordulókra hiányosságaimat szem előtt tartva lelkiismeretesen készültem. Csalódást csak az okozott, hogy a riporteri véna megmutatkozására nem sokat adtak a zsűritagok. Nem a tehetség, hanem a tárgyi tudás dominált a pontozásnál.
– A Nap TV-ben tapasztalt nyüzsgés, profizmus magával ragadott. Év eleje óta bedolgoztam a stúdiónak, archiválási, szövegezési és hasonló feladatokat bíztak rám. Előrelépésre nem láttam lehetőséget, mivel a műsort élőben közvetítik, ráadásul azt sem ismerték el és nem hozták nyilvánosságra, hogy a közönségszavazást én nyertem, így hát a napokban elköszöntem. Most sorra veszem a többi lehetőséget. Felkeresem a szinkronstúdiókat és a kereskedelmi csatornákat.
Ákos tisztában van azzal, hogy a szakmában érvényesüléshez kitartásra és sok tapasztalatra van szükség. Nem szeretne egy harminctagú gegcsapat huszonharmadik tagja lenni, mégis hajtja a megérzés: van keresnivalója az országos médiában. Ákos három hónapot ad magának, ennyi idő alatt ki kell derülnie, mire képes. Ha nem, hazatér szeretett szülővárosába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri levél a sorompóról

A közlekedési tárca vezetője szerint a győr-szabadhegyi főút–vasút gócpontot várhatóan csak… Tovább olvasom