Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Akivel utoljára látták az eltűnt Eva Rhodest

Győr - Apró nyomra bukkant a Győri Rendőrkapitányság az eltűnt Eva Rhodes ügyében, akinek szeptember 19-én veszett nyoma.
A bőnyi Csizmás Kandúr Alapítvány 65 éves vezetőjét, aki egyik napról a másikra hagyta – azt nem tudni, hogy önként-e – magára bőny-szőlőhegyi menhelye több mint száz kutyáját és macskáját, egy győri bevásárlóközpont kamerája rögzítette. A felvétel szeptember 10-én, 17.40-kor készült Eva Rhodesról és egy ismeretlen férfiról, akivel az alapítvány nevére éppen mobiltelefont vásároltak. A nő azóta ismeretlen helyen tartózkodik és életjelet sem adott magáról.

A rendőrség várja felvételeken látható férfi jelentkezését.
A rendőrség várja felvételeken látható férfi jelentkezését.

A rendőrség várja a képen látható férfi jelentkezését a Győri Rendőrkapitányságon (Zrínyi ut 54.; tel. 96/520-071, 107 ügyeleti szám). Ugyanitt várják azok bejelentését, akik a fotó alapján felismerik vagy kilétéről tudnak.

Eva Rhodes. Szeptember 10-én délután látták utoljára.
Eva Rhodes. Szeptember 10-én délután látták utoljára.

Eva Rhodes eltűnését Ausztriában élő testvére jelentette be a hatóságoknak, a rendőrség azóta keresi. A menhelyen lévő elhagyott kutyák és cicák megmentésére összefogtak a győri állatbarátok, egy részük az Emberek az Állatokért Alapítvány menhelyére került, többet örökbe fogadtak jóérzésű állatbarátok – azonban még mindig jó néhány négylábú vár gazdára.

Az előzményekről beszámoltunk oldalunkon.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. csikosmalac 2008. október 07. 21:51
  „Örökbefogadó hétvége a Csizmás Kandúr felszámolás alatt lévő telepén!!
  Október 11-n és 12-n egész napos örökbe fogadó hétvégét szervezünk. Szombat és vasárnap 9.00-tól várjuk a látogatókat és leendő gazdikat.
  Frissített gazdit keres kutya rovat!

  www.csizmaskandur.hu
  csizmasmenhely@freemail.hu
  Zsombori Kati 30/9866-115”
 • 32. K.Sz. 2008. október 06. 11:39
  „Kedves Ismerős!
  Akkor nem tudom,most hazudnak azok,akik amúgy egyébként mentik az állatokat,de sok szörnyűséget láttak Éva körül?
  Ön mikor járt utoljára Éva asszony "európai állattartási kultúrát" bemutató telepén?
  Beszélni ugyanis sokmindent lehet,a látható eredmény a lényeges meg a tettek.
  Ja,és ha már ilyen mély a viszony önök közt,biztosan tudja,ki lopta el a beteg és viseltes komondort?”
 • 31. Ismerős 2008. október 06. 11:06
  „Ismerem Évát 2002 augusztusa óta. A lánya a barátnőm. Végignéztem, ahogyan két világot járt, Angliában élő ember ide jött és megpróbálta a nyugati állattartási kultúrát átplántálni a hazai - e téren is kissé elmaradott - közfelfogásba. Folyamatosan falakba ütköztek, a hatóságok bakafántoskodtak, az emberek irigykedtek, előítéleteiktől vezérelve kárörömmel nézték a küszködést. Éva nem fiatal. belefáradt, belebetegedett idegileg és lelkileg az állandó csatározásba. Valóban nehéz volt vele kijönni már az utóbbi időben, a családjának se nagyon sikerült.
  Nem magától hagyta el az állatait és nem a problémák elől szökött meg, mert kifejezetten nem az a megfutamodós fajta. Rossz előérzetem van a sorsát lletően.
  Köszönet azoknak, akik a bőnyi állatokat mentik, gondozzák és elhelyezik. Úgy látszik, Évának sikerült jónéhány embert "megfertőzni" az állatok iránti felelősség és szeretet érzésével. Mégsem dolgozott ezen hiába.”
 • 30. csikosmalac 2008. október 06. 06:42
  „Köszönet az Emberek az Állatokért alapítvány munkatársainak, vidéki menhelyeknek és rengeteg magánszemélynek akik segítettek az állatok elhelyezésében, ellátásában. Kiemelném az azóta is napi rendszerességgel kijáró Albert Szilvi önkéntest, aki napi 8 órás állandó munkája után elvállalta az állatok etetését, kiadását és azokat a segítőket akik segítenek kijutni neki naponta a telepre.
  Sajnos a felszámolás alatt lévő telepen még mindig 24 kutya és 26 cica vár gazdira. A befogadó lendület csökkent. Hét végén összesen 2 kutyust tudtunk kiadni. Nagyon fontos lenne az állatok mielőbbi elhelyezése még a fagyok beállta előtt. Kérek mindenkit hirdesse ahol csak tudja! A telepen lévő, örökbe fogadható kutyákról képet és minden rendelkezésemre álló információt feltettem a weboldal gazdit keres rovatába. Napi történéseket a hírek rovatban lehet olvasni. http://www.csizmaskandur.hu/index_hu.php Köszönettel: Zsombori Kati 30/9866-115”
 • 29. ebure 2008. október 05. 10:17
  „Kedves Pille, örülök, hogy Önöknél meg lehetett oldani a helyzetet. Jól esik látni, hogy azért megérti azt is, hogy 60 felett másként néz ki a dolog, és sajnos 70 felett sem javul. :-)”
 • 28. Pille 2008. október 05. 09:37
  „Sajnálom, arról nem tudtam hogy idős emberről van szó. Hasonló helyzet volt a Mamámnál is, minden éjjel irdatlan vonyításra ébredtem,mert az egyik kölyök folytogatta a másikat (a másik a mai napig bevizel, akkora trauma érte), de szerencsére megoldható volt az udvar 2 részre rekesztése, majd mikor már az idősödő anyaállatt is türelmetlen lett a kölykökkel (egyébként itt is mindhárom nagytestű), ő költözött a virágos kertbe. Néhány hét alatt annyira hiányoztak egymásnak, hogy mikor összeengedtük őket, már nem volt verekedés. Nem tudom... Én képtelen lennék rá, pedig az elején én is számos sérülést szereztem a szétválasztásuknál, de igen, lehetséges hogy ezt 60 felett már nem így látnám.”
 • 27. ebure 2008. október 04. 23:58
  „Kedves Pille!
  Ön mit csinált volna Lujzaanyuka helyében, akinek pillanatnyilag ,,csak" három nagy kutyája van, ha az utcáról befogadott jókora kutyus odapottyant Önnek egy kupac kölyköt? Mondjuk Ön már nem éppen fiatal, és az apróságok ugyanakkorára nőttek, mint az anyjuk. Ön persze egy kutyáért vállalta a felelősséget, amikor a már vemhes szukát befogadta. Mondjuk, a már felnőtt kutyusok rivalizálni kezdenek egymással, és Önnek nincs elég ereje hozzá, hogy beavatkozzon az egyre gyakoribb harcokba.
  Mondjuk elhiszi, hogy egy állatotthon otthont tud biztosítani egy állatnak, hiszen megkérdezte a kedves hölgytől, hogy anyagi támogatás mellett gondját tudná-e viselni Lujzának, és azt a választ kapta, hogy ,,természetesen, nagyon szívesen; olyan dolga lesz, mintha a sajátom lenne. El is viszem most magammal." Egy idősebb ember, autó nélkül nem jut el könnyen egy távolabbi helyről Bőnybe, hogy szeretett Lujzáját látogassa, de mivel küldi a pénzt, viszonylag nyugodt a lelke, hiszen a kedves hölgy biztosan jó gondját viseli. A gyanútlan, idősebb emberek mindig könnyebben esnek áldozatul a szélhámosoknak.”
 • 26. ebure 2008. október 04. 23:23
  „A január vége és március vége közötti két hónapban eltűnt 130 kutya között hány Lujza és Lajos lehetett még, akinek a gazdija rendszeresen küldött pénzt tartásuk és/vagy állatorvosi ellátásuk céljára? Egy korábbi hozzászóló még a banki bizonylatot is bemutatta a cicája tartásának havi fedezetére. Napra lebontva, ezer forintból lazacon és kaviáron lehet egy macskát tartani. Sajnos azonban, ez a drága macska is eltűnt. Részvétem a jóhiszemű gazdiknak.”
 • 25. Pille 2008. október 04. 21:31
  „Kedves Lujzaanyuka!
  Nem tudom mit követhetett el az Ön kutyája, hogy volt szíve beadni egy menhelyre. Ez olyan számomra, mintha a kissé szenilis, mozgáskorlátozott nagymamám bevinném egy otthonba, netán az elfekvőre. Ha én magamhoz vettem egy állatot, azért felelős vagyok, ha esetleg rámtámad, valószínű elrontottam valamit, a gyerekek is ilyenek...Esetleg ha panzióba vitte volna a kutyust..Lehet hogy amit Évának küldött, azt is fedezte volna.
  Remélem mielőbb megoldódik a többi négylábú sorsa és Szilvinek köszönjük a kitartását!!!!!”
 • 24. bogote 2008. október 04. 20:53
  „Ha a képen látható fiatalember egy derék állatbarát lenne szerintem már rég jelentkezett volna.”
 • 23. Lujzaanyuka 2008. október 04. 12:12
  „Az én kutyámat lujzának hívták,mellesleg állapítottam meg,hogy Oszkár eltűnt....És bezárta maga után a kaput.Az én kutyám sorsa ismeretlen.De pénzt küldtem rá rendesen.”
 • 22. kutyás 2008. október 04. 09:20
  „Kedves Lujzaanyuka,
  ha láttad valaha is a két év alatt Oszkárt, nem gondolhatod, hogy egy peták is jutott az ellátására abbull a pénzbül. Nem úgy nézett ki, mint aki ráadásul a menhelytulajdonos lányának kutyája. Nem is értem....
  Valaki?
  Szerintem is spani a következő Houdini, de legalább kerüljenek jó helyre, bármilyen titokzatosan is.”
 • 21. K.Sz. 2008. október 04. 08:16
  „Izgatottan várom a hírt,hogy ma ki tűnt el?”
 • 20. tényszerű 2008. október 04. 00:51
  „2008.10.03

  "Napi feladat 2008. október 4-re, szombatra!!!
  A menhelyre szombat reggel 9.00-től megyünk ki takarítani és etetni. 13.00-ig biztos ott leszünk, de ha jön még segítség aki kint tud maradni akkor tovább is. Kutyákat és cicákat is ekkor lehet vinni a menhelyről. Nagyon fontos az állatok mielőbbi elhelyezése! Szombati napon 9.00-tól Albert Szilvi (tel: 30/437-7938) és Zsombori Kati (tel:30/9866-115)lesz az állat kiadó, náluk lehet érdeklődni kutyák és cicák után telefonon. Továbbra is várjuk az önkénteseket. Vasárnapra is kellene valaki. Aki tud az hozzon magával nagy méretű szemetes zsákot. Mai napon a Győri menhely átvett 1 kutyát és 2 cicát, sajnos magánszemélyek nem jöttek. HALIHÓ EMBEREK, gyertek kutyusért és cicáért mert már nem sokáig maradhatnak. :( FONTOS! A győri menhelyen telt ház van kutyákból és cicákból, onnan is lehet elvinni állatokat. A győri menhely felszabadult helyeire lehetne behozni kutyákat és cicákat Bőnyből."

  Forrás: www.csizmaskandur.hu”
 • 19. Lujzaanyuka 2008. október 03. 22:53
  „Érdekes eltűnési sorozat...
  Több,mint két éve küldöm rendszeresen a pénzt a menhelyen lakó kutya részére,aki csodák csodájára nincs meg...Oltási könyv,nyilvántartás sehol...Oszkár meg eltűnt.Milyen érdekes,van ebben az országban egy menhely,ahova nem kutyát visznek,hanem lopnak,éjszaka,és még be is zárják maguk után a kaput...Ez olyan állatvédelmi siker,melyet tanítani kellene.Bár Éva asszony alkalmanként kommunikációs nehézséggel kűzd,hol angolul nem tud,hol magyarul nem beszél,úgy tűnik,anyagiak tekintetében nem ilyen problémás a helyzet:aki pénzt ad az állatára,az a kutya vagy cica "örök életű" lesz e menhelyen...elméletileg és telefonban.
  Várlak nagyon!Beszélgessünk!Te választhatod meg melyik nyelven szeretnéd...”
 • 18. ebure 2008. október 03. 21:17
  „Van-e tippetek arra, hogy ki fog legközelebb eltűnni? A magam részéről a kis fekete spánielre tippelek, hiszen neki szabad bejárása volt a lakásba; afféle saját kutyának tekinthető. Összegezve tehát az eltűnteket:
  1. Eva Rhodes
  2. Oszkár, Eva Rhodes lányának, Sophie Barta-nak a kutyája
  3. Eva Rhodes saját kutyája, a barátságos, fekete spániel a következő?
  Ha egy kutyát a saját gazdája visz el, az nem lopás. Ilyenkor azonban a gazdinak szólni illik, hogy köszönöm szépen, mostantól magam viselem gondját az állatnak. Ha a gazdi nem szólt, akkor viszont jelenteni kellene a Rendőrségen az újabb eltűnést, mert a gazdi számon kérheti a fajtiszta állat hiányát a jelenlegi vezetőn, aki Zsombori Kati a Csizmás Kandúr honlapja szerint. Az Alapítvány és jelenlegi titkára nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy kártérítést fizessenek Oszkár tulajdonosának, hiszen a Csizmás Kandúr honlapján segítséget kérnek a szemét elszállításának kifizetéséhez is. Kár, hogy nem a szemét tűnt el!”
 • 17. kutyás 2008. október 03. 18:31
  „csatlakozom "tudjuk"-hoz
  és remélem, Oszkárnak jó dolga lesz - ha már igy "eltűnt"”
 • 16. tudjuk 2008. október 03. 11:06
  „Na azér ne vegyük teljesen hülyére a népet Éva néni!”
 • 15. tényszerű 2008. október 02. 20:51
  „2008.10.02

  MA VÁLTOZATLANUL NEM FOGADOTT BE SENKI ÁLLATOT!

  "Napi feladat 2008. október 3-ra, péntekre
  A menhelyre péntek délután kb. 15.00 - 17.00 óráig megy ki 2 önkéntes takarítani és etetni. Mivel már csak 1 fix önkéntes gondozó van, kérjük a régi önkénteseket, hogy vegyenek részt aktívan a munkában. Kutyákat és cicákat is ekkor lehet vinni a menhelyről. Nagyon fontos az állatok mielőbbi elhelyezése! Pénteki napon 15.00-tól Albert Szilvi (tel: 30/437-7938) lesz az állat kiadó, nála lehet érdeklődni kutyák és cicák után telefonon. Mai napon sajnos egyetlen állatot sem vitt el senki. :( FONTOS! A győri menhelyen telt ház van kutyákból és cicákból, onnan is lehet elvinni állatokat. A győri menhely felszabadult helyeire lehetne behozni kutyákat és cicákat Bőnyből. Előreláthatólag szombaton reggel 9.00-től várjuk a leendő gazdikat és gondozókat."

  Forrás: www.csizmaskandur.hu”
 • 14. tényszerű 2008. október 02. 13:47
  „Aki nagyon ráér, azt nagyon szívesen várjuk ma 15:00 és 17:00 között Bőnyben. Lehet etetni, itatni, kakit szedni és ápolni az állatokat.

  Ugyanekkor lehet állatot is örökbefogadni.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Expresszvezeték épül a szennyvíznek

Győr - Az energiamegtakarítás mellett az Ergényi-lakótelepen élők közérzetét is javítja az új… Tovább olvasom