Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Akit bejelentettek, jogosult a juttatásokra

Olvasói SMS: „Szeretnénk utánajárni, hogy a férjem után fizetnek-e járulékokat. Eddig mindenhol falba ütköztünk; a tb-nél csak a bejelentés tényéről tudnának felvilágosítást adni, az APEH-nál munkáltatói kérvényt(!) kértek. Mindenhol azt hirdetik, járjon ennek utána az ember! De hol és hogyan? Hiába vagyunk szakszervezeti tagok, ott sem tudtak ebben segíteni."
Való igaz, az, hogy bejelenti-e valaki az alkalmazottját, nem vonja maga után feltétlenül a járulékfizetés tényét, de ennek a munkavállaló szempontjából nincs jelentősége – mondta el érdeklődésünkre dr. Istántsuly Dezső, az OEP megyei igazgatója. Ha ugyanis valakit bejelentettek, az automatikusan jogosulttá válik minden, ehhez kapcsolódó juttatásra – legyen az természetbeni vagy pénzbeli –, akár befizette a munkáltatója a járulékokat utána, akár nem. Az, hogy ezt az összeget behajtsa a munkaadótól, az állam felelőssége, emiatt a dolgozót nem érheti hátrány.

Annak, hogy be vagyunk-e jelentve, az interneten az Ügyfélkapun keresztül vagy az OEP-nél személyesen nézhetünk utána, de levélben is kérhetjük az információt az OEP-től. Utóbbi esetben kézírással vagy nyomtatva – ez esetben két tanúval megerősítve – várják a személyes adatainkat is tartalmazó levelet, amire néhány napon belül elküldik a választ: állunk-e jogviszonyban, vagy ha nem, mióta nem, az egészségpénztárral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszéves a Képesbolt a város szívében

Győr - Húszéves a belvárosi Képesbolt. Vezetője a kezdetektől Kincses Zoltánné Mészi, aki az elmúlt… Tovább olvasom