Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Aggódnak a termálért

A győri termálfürdő kivitelezése nemsokára befejeződik, azonban a működtetésére senki sem jelentkezett. Ezért aggódik a Pro Urbe Győr Lokálpatrióta Egyesület.
illusztráció
Az épülő termál- és élményfürdő működtetésére kiírt pályázat beadási határideje hétfőn járt le. Előzetesen hét érdeklődő vásárolta meg a pályázati csomagot, ám egy jelentkező sem adta be igényét. Ez pedig a Pro Urbe egyesület tagjaiban aggodalmat keltett, derült ki a lokálpatrióták tegnapi sajtótájékoztatóján. Pető István mint a vendégvárók egyesületének elnöke elmondta: számítani lehetett arra, hogy a pályázat feltételei elriasztják a vállalkozókat. Erre az egyesület tagjai már a kiírás megfogalmazásakor felhívták a figyelmet, tette hozzá Bárány István önkormányzati képviselő.
Félkész állapotban

Dr. Écsi Béla, a Pro Urbe elnöke arról beszélt, hogy kritikus helyzet alakult ki, mert az üzemeltető ügyében már korábban dönteni kellett volna. Javaslata szerint meghívásos, gyorsított közbeszerzési eljárást kellene indítani, hogy egy hónapon belül véglegesen megoldódjon a működtetés kérdése, mert július elején már elkezdődik a fürdő műszaki átadása. Leszögezte: amennyiben nem lesz gazdája a termál üzemeltetésének, akkor azt a városnak kell vállalnia, ezt pedig mindenképp el kell kerülni, mert túl nagy terhet jelent az önkormányzatnak és azon keresztül az adófizető lakosoknak.

Kapcsolódó cikkek >>

Lendületben a termálépítők (2003-03-12) >>
Pályázat a termál üzemeltetésére (2003-02-17) >>
Magánkézbe került a fürdő (2002-12-09) >>
Sürgősen üzemeltetőt kell találni (2002-12-04) >>
Termál- és élményfürdő: jövőre elkészül (2002-06-02) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió virág az utcákra

Megkezdődött a megyeszékhelyen a tavaszi nagytakarítás, az üvegházakban vetik a virágmagokat,… Tovább olvasom