Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Adventi adomány a megyei kórháznak

Több millió forint értékben ultrahangkészüléket és egyéb eszközöket adományozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak egy már gyógyult hálás beteg, Wennesz László, a Svéd–magyar Segélyszervezet elnöke.

– Szerencsére túl vagyok a műtéten, minden szükséges kontrollvizsgálaton, ám gondolva arra, hogy mások is ide kerülhetnek, a lelkiismeretes ápolás mellett az osztály hiányosságait is észleltem – mondta a kórházszervezőként Stockholmban tevékenykedő, ma pedig már nyugdíjas, ám folyamatosan karitatív munkát végző Wennesz László, aki évekig támogatta a Petz-kórház eszközparkját. Adományát, a többfunkciós vizsgálóasztalt, az ultrahangkészüléket, több ágyat és állítható magasságú éjjeliszekrényt már az urológiára szállították.

Kényelmesebb, korszerűbb: A magasságában is állítható ágy a kapaszkodóval jó szolgálatot tett az ácsi Turcsán Sándornak, aki a győri Petz-kórház urológiai osztályán lábadozik. A vizitre elkísértük dr.
 Kényelmesebb, korszerűbb: A magasságában is állítható ágy a kapaszkodóval jó szolgálatot tett az ácsi Turcsán Sándornak, aki a győri Petz-kórház urológiai osztályán lábadozik. A vizitre elkísértük dr. Törzsök Ferenc osztályvezető főorvost és Wennesz Lászlót, a Svéd–magyar Segélyszervezet elnökét. Fotó: Bertleff András

Dr. Törzsök Ferenc osztályvezető főorvos portálunk érdeklődésére elmondta, az Uroprogress Alapítvány égisze alatt már egy éve szorgalmazzák a gyűjtést a vizesblokk felújítására, ami mintegy 3, 3 és fél millió forintba kerül és az összeg mintegy harmada hiányzik. A szándék és az elképzelés emígy összeér: Wennesz László akciójához további adományozókat keres. (Az urológiai ellátás tárgyi és személyi feltételeinek javítása és fejlesztése érdekében életre hívott Uroprogress Alapítvány számlaszámának közreadásával mi is segítünk: BB Rt. 10103379-15749226-00000004.) 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábry Sándor Győrben poénkodott - képekkel!

Korunk nagy dumagépét Fábry Sándort élőben `élvezhette´ a Richter terem közönsége. Sok-sok fotóval! Tovább olvasom