Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Adócsalásra gyanakodnak

Nyugat-Dunántúl. A NAV Zala Megyei Adóigazgatósága egy megyei székhelyű ügyvédi irodánál, s az irodát képviselő ügyvédnél is ellenőrzést végzett – (utólagosan) az adóbevallásokat vizsgálták.
A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője, Kovács Mária közlése szerint a bizonyítási eljárás során megkeresték az ügyvédi iroda folyószámláját vezető bankot. Tájékoztatásuk alapján a magánszemély folyószámláján több, az ügyvédi iroda tevékenységével összefüggő tételt is találtak. Ezeket megvizsgálták, s az ellenőrzés megállapította, hogy a befizetések az ügyvédi iroda ügyfeleitől származó munkadíjak.

Az iroda a magánfolyószámlára befolyó tételekről nem állított ki bizonylatot, a pénzösszegeket nem szerepeltette sem bevételei között, sem adóbevallásában, így adót sem fizetett utánuk. Az eva hatálya szerint adózó ügyvédi irodánál az eltitkolt bevételek után ebben az adónemben állapított meg adókülönbözetet az ellenőrzés.
Az ügyvédi irodát képviselő ügyvéd ellen adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a regionális adó-főigazgatóság, amely alapján a NAV pénzügyi nyomozói nyomozást folytattak és vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Olvasóink írták

  • 1. doki04 2012. július 03. 07:56
    „érdemes lenne a NAV -nak egypár könyvelő irodát is meglátogatni néha !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más városokban mennyi pénzért viszik el a szemetet?

Több magyar városban 3500 körüli összeget kell fizetni a szemétszállításért havonta. Vajon Győr és négy megyei város hol áll a szemétszállítási díjak rangsorában? Szavazás. Tovább olvasom