Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A zöldek a fellebbezés mellett

Győr - Négy környezetvédelmi szervezet – a Civil Kontroll Egyesület, a Zöld IQ Egyesület, a Zöld Demokraták Szövetsége és a Duna Kör – közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe arról, hogy támogatják a győri önkormányzat múlt pénteken nyilvánosságra került döntését, miszerint a város fellebbezést nyújt be a bácsai hulladékégető működésének további engedélyezése miatt a másodfokon eljáró környezetvédelmi hatósághoz.
„Úgy érezzük, hogy meg kívánják állítani az égetőmű és az ügyben érintett hatóság azon szemléletét, hogy minden szempont fontosabb, mint a lakosság érdeke. Végre az itt élők érdekeit kell figyelembe venni és a profitorientált szemléletet megszüntetni. Civil szervezetek a megmondhatói, hányszor és hányan emelték fel a szavukat az égetőmű szabálytalanságai ellen, de az elmúlt években sem az illetékes hatóság, sem a környezetvédelmi bizottság nem volt partner ebben a harcban."

Olvasóink írták

 • 2. Dzsymi 2007. november 21. 12:35
  „Valóban rengeteg csomagolóanyag kerül mindannyiunk szemetesébe, de "házi hulladékgazdálkodással" ennek mennyisége nagyban csökkenthető. Gondolok itt arra, hogy azok a hulladékok, amik szelektíven is gyűjthetők, azok valóban a helyükre kerüljenek. Így például az "égetnivaló" is csökken.

  Kedves Éva! Ön használja a szelektív gyűjtő edényeket?

  A hozzászólásában két szó szúrt szemet:
  - megsemmisíteni: tehát Ön szerint csak égetéssel lehet megsemmisíteni a hulladékokat? Hulladék elhelyezésről hallott már? Esetleg komposztálásról?
  - korszerű hulladékgazdálkodás: tehát Ön szerint csak az égetés meríti ki ezt a kifejezést? Esetleg az előbb vázoltak nem jöhetnének szóba?”
 • 1. Éva 2007. november 21. 08:23
  „Örökös dillemmám:
  Ha sehova nem vihetjük a sok csomagolóanyag miatt és más ok miatt felgyűlt szemetünket,

  ha sehol nem bírjuk megsemmisíttetni,

  akkor mi legyen vele?!

  szerintem a szemétégető/k/ biztonságossá tétele, a korszerű hulladékgazdálkodás sokkal fontosabb, mint az alternatíva nélküli ellenkezés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a győri parkolóhálózat

Győr - A belvárosi parkolóbővítések éve az idei Győrött: 159-cel lett több hely az autóknak, s… Tovább olvasom