Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A zebrán ütöttek el egy gyalogost Győrben, súlyosan megsérült

Az autó a Tihanyi Árpád út körforgalmából úgy hajtott ki, amikor elütötte a zebrán átsétáló férfit.
A baleset kedd este történt. Egy személyautó vezetője a Vasvári Pál utca felől a Szigethy Attila utca irányába haladt. Közlekedése során a Tihanyi Árpád út körforgalmából úgy hajtott ki, hogy nem biztosított elsőbbséget egy kijelölt átkelőhelyen átsétáló férfinek.
 

A sofőr elütötte a gyalogost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja - írja a police.hu.
 

 
MEGELŐZÉS. A portálon egyúttal felhívták a figyelmet a gyalogosokat és kerékpárosokat érintő balesetek megelőzésére is.

Télen a közúti közlekedést befolyásoló időjárási-, látási- és útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A gyalogos és kerékpáros balesetek bekövetkezéséhez nagymértékben hozzájárul, hogy ilyenkor jóval nehezebb észlelni őket, mint más évszakokban. Tovább nehezíti a helyzetet, ha a gyalogosok vagy a kerékpáros nem a környezetből kirívó, hanem sötét tónusú ruházatot viselnek.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakat kéri a járművezetőktől:

- Vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátot. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljanak útnak.

- Számoljanak mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet.

- Télen legyenek türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket. Fontos, hogy akkor is késedelem nélkül reagáljanak az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fázni vagy nem fázni - osztják a településekre érkezett tűzifát

Több településen elkezdték már osztani a szociális tűzifát, a családok általában egy köbmétert… Tovább olvasom