Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A víz mindannyiunk ügye

2009-ben elkészült Magyarország első Vízgyűjtő-gazdálkodási Terve. A 6 éves tervezési ciklusnak megfelelően 2015. végéig kell a vízügyi ágazatnak elvégeznie az első terv felülvizsgálatát.

Ennek előkészítése során, 2014. novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok.

Ezek az anyagok tartalmazzák a vízgyűjtők általános bemutatása mellett azon problémákat, melyek a felszíni és felszín alatti vizek minőségi és mennyiségi állapotára valamilyen módon hatással vannak és mértékükből adódóan valóban fontosnak, jelentősnek tekinthetők.

Az összeállított dokumentumok vitaanyagok, melyek 6 hónapon keresztül, bármely érintett vagy érdeklődő részéről véleményezhetők.

A Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések dokumentumai megtalálhatók az Országos Vízügyi Főigazgatóság www.ovf.hu honlapján a Vízkészlet-gazdálkodás/ Jelentős Vízgazdálkodási Kérdéseink menüben, illetve a www.vizeink.hu honlapon is.

Az észrevételek 2015. május 30-ig küldhetők meg a Szigetköz, a Rábca és Fertő tó, a Marcal, a Cuha (Bakony-ér) és Concó, az Által-ér és a Gerecse alegységi, valamint a Duna közvetlen részvízgyűjtő tekintetében az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vgt2@eduvizig.hu email-címére, vagy 9002 Győr, Pf.: 101. postacímére.

A Rába tervezési alegység területére vonatkozóan a vélemények a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vgt2@nyuduvizig.hu email-címére, vagy 9701 Szombathely, Pf.: 52. postacímére küldhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féktávon belül lépett a busz elé egy gyalogos Győrben

Győrben, az 1-es számú főúton haladt át szabálytalanul egy gyalogos. Súlyos sérüléseket szenvedett. Tovább olvasom