Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

A versenyszezon nyitánya: Vadvirág tizenharmadszor

Győr - A díjugrató versenyszezon nyitányának számító Vadvirág-kupát a Veres Péter-középiskola május 15-én 10 órától rendezi meg.A megmérettetés a nevezők körét és hagyományait tekintve országosan egyedülálló, három évvel ezelőtt mégis a megszűnés fenyegette, mert legfőbb anyagi bázisát, a szakképzési támogatást átszervezték.

A házigazdákat a lótenyésztők és lovastúra-vezetők versenyszámában Dombi Tamás, Krausz Andrea és Drenovácz Violetta képviseli. Az egyik nagy reménység Tarján, a 14 éves angol telivér, aki 3 évvel ezel
A házigazdákat a lótenyésztők és lovastúra-vezetők versenyszámában Dombi Tamás, Krausz Andrea és Drenovácz Violetta képviseli. Az egyik nagy reménység Tarján, a 14 éves angol telivér, aki 3 évvel ezelőtt megnyerte a nagydíjat. Fotó: K. Cs.

A városi sportigazgatóság, valamint Szabadhegy önkormányzati képviselője akkor vette pártfogásába a rendezvényt, amelyet most tizenharmadszor hirdethetett meg a házigazda iskola. A szervezők sok-sok nézőre és félszáz startra számítanak, versenyzőket várnak többek között Kőszegről, Mosonmagyaróvárról, Csornáról, Bábolnáról és Pápáról.

A korábbi években Budapest és Tata is képviseltette magát, mára viszont mindkét helyen megszűnt a lovasképzés. A Veresben nincs ilyen veszély, évek óta többszörös a túljelentkezés minden szakon. A minőségi képzés feltételeinek megteremtésében az intézmény aranykoszorús tangazdaságá- ra támaszkodik.


A rekord 165 centiméter

Az első versenyszám a lovasszakmát tanulók tudáspróbája. A másodikban, amely Boleró, a tíz évvel ezelőtti istállótűzben elpusztult ló emlékét őrzi és a harmadikban, amelyben az iskola nagydíja vár a győztesre, középiskolások, egyetemisták és főiskolások állnak starthoz. Rájuk vár, hogy legyőzzék a jelenlegi, 165 centiméteres akadályrekordot. Nevezni május 14-én délig lehet a vigh1@t-online.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak és Fák Napja a sashegyi hulladékkezelő mellett

Győr-Sashegy Hulladékkezelő Központ melletti leendő erdei iskola és öko-tábor, valamint… Tovább olvasom