Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

A természet az életmód része

Öt évvel ezelőtt állapodott meg a győri önkormányzat és a Kisalföldi Erdőgazdaság Rt. arról, hogy a Püspökerdőt, a város „ tüdejét ” közös erővel épített erdei sétaúttal, tanösvényekkel gazdagítja. Azóta minden évben a madarak és fák napján – Győr iskoláiból – hangos gyereksereg veszi birtokába a zöldet.
A vers, a dalok és a tánc mellett jutott idő tegnap az ünneplésre és természetesen a sétára, a játékra is. A város nevében Dézsi Csaba András alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: fontos, hogy a természet az életmód része legyen. Dr. Magas László, az erdőgazdaság vezérigazgatója örömmel adta hírül, hogy tudomása szerint a gyerekek nemcsak ezen a napon sétálgatnak a szabadban, hanem tanáraikkal, szüleikkel tavasztól őszig látogatják az erdőt.
Az ünnepi alkalomból egy új erdei ösvényt adtak át, illetve Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a diákoknak kiírt iskola- és városszépítő pályázat eredményét. A „ Hogyan tenném szebbé iskolámat ? " című pályázat első helyezettje a Marcalvárosi Közoktatási Központ Arany János Általános Iskola 5. b osztálya lett. A gyakorlóiskola 3. c-sei második, a Móra-iskola tanulói harmadik helyen végeztek. A „ Mit javaslok városom szebbé tétele érdekében ? " című pályázatot Szmik Gergely és Kelecsényi Ákos, a Gárdonyi-iskola 7. b-s diákjai nyerték.
A győri önkormányzat környezetvédelmi bizottságának különdíját az Arany János iskola kapta. A madarak és fák napi ünnepség közös sétával, játékkal és más szabad programmal zárult.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságos diákutaztatásért

Három győri iskolával a kizárólagos személyszállításról kötött egyezséget a Kisalföld Volán. A… Tovább olvasom