Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A tankönyveket a falu fizeti

Pér önkormányzata – folytatva a tízéves hagyományt – az idei tanévben is átvállalja a település iskolásainak tankönyvköltségeit.
Míg tíz évvel ezelőtt csak a péri általános iskolába járó gyerekek tankönyveit fizette az önkormányzat, öt éve az összes általános iskolás ingyen jut tankönyvhöz. Tőlük – természetesen – levonják azt az állami támogatást, amit a lakóhelyükön kívül eső iskolában kapnak.

A település polgármestere, Háhn László elmondta a Kisalföldnek, hogy a most kezdődött tanévben az első osztályosok 6721, az 5. osztályosok 13.523, a 8. osztályosok 7463 forint tankönyvköltségét vállalja át az önkormányzat. Ebből az összegből a nem Péren tanulóktól 2390 forintot vonnak le. A polgármester azt is elmondta, hogy a ’97–98-as tanévtől a középiskolában, illetve felsőfokú tanintézetben tanulók is megkapják a tankönyvtámogatást. Ebben az évben mindez 2 millió 200 ezer forintjába kerül az önkormányzatnak.
A település 2000-ben elsőként jelentkezett a felsőfokú intézményekben tanuló, nehéz helyzetben lévő fiatalok támogatására kiírt pályázatra. Akkor 12 fiatal 500 ezer forint támogatásban részesült, amit az önkormányzat, a megye, illetve az állam finanszírozott. Idén ez a támogatás 510 ezer forint. A támogatásokat az önkormányzat az eltelt mindhárom ciklusban egyhangúlag támogatta.
Az Öveges József Általános Iskola igazgatója, Takács Mária elmondta, nagy szükség van a támogatásra, hiszen a 176 tanulóból 30–40 gyermek igazán rászorul a támogatásokra. Pk, illetve szüleik étkezési támogatásban és nevelési segélyben is részesülnek. Az igazgató örömmel újságolta el, hogy ebben az évben már két első osztályt kellett indítaniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programsorozat a lengyelekért

A hétvégén negyedik alkalommal adott otthont Győr a Lengyel Napoknak, ahol számos kulturális műsort… Tovább olvasom