Kisalföld logö

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 13°C | 25°C Még több cikk.

A raklapvárban táboroztak Győrben

Német mintára raklapokból épített várban táborozhattak a győri gyerekek Marcalvárosban, az Apor-iskola közelében lévő kiserdőben.
A Gyermekek Háza ötmillió forint pályázati támogatást nyert el ahhoz, hogy a Koblenzben népszerű Robin Hood-táborhoz hasonlóan a lovagkirály, Szent László városát kialakíthassa és azt szorgosan kézműveskedő, szünidőző diákokkal tölthesse meg.

A lovagkirály korának, udvarának hangulatát idéző raklapvárosban régi mesterségekkel ismerkedtek a gyerekek. Fotó: Bertleff András
A lovagkirály korának, udvarának hangulatát idéző raklapvárosban régi mesterségekkel ismerkedtek a gyerekek. Fotó: Bertleff András


Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatója elmondta, hogy három héten át, hetente száz-száz gyermek tízes csoportokban különböző mesterségek fogásaival ismerkedett a különleges táborban. A vár kapuját a Széchenyiegyetem építészeinek segítségével előre elkészítették, de a királyi udvar házainak, műhelyeinek kialakításában a 8 és 12 év közötti gyerekek is részt vettek és tudásuk történelmi ismeretekkel gyarapodott. Jövő nyáron is szeretnének hasonló programot kínálni, akkor Mátyás király udvarának hangulatát idézik fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések Semmelweis-napon

Az elmúlt két évtized hagyományait folytatva ismét sor került a világ tíz legkiválóbb orvosa között… Tovább olvasom