Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A Pro Urbe jelölteket keres

A Pro Urbe Egyesület plakátjai is feltűntek a kampányban Győrben, noha a szervezet nem indult az országgyűlési választáson.

Az okokról Mészáros Józsefet, a civil szervezet elnökét kérdeztük.

˝Már az őszi önkormányzati választásra készülve fel akartuk hívni a figyelmet arra, hogy tizenhat éve létezik a városban egy politikai erő, amely a városért kíván tenni. Erre utal a Győriek Győrért szlogen.

Szeretnénk, ha megtalálnának bennünket a leendő jelöltek, valamint azok a civil szervezetek, amelyek nyitottak a velünk való együttműködésre. Mi a széles körű civil összefogásban vagyunk érdekeltek. A plakátokkal emellett arra is figyelmeztetni szerettük volna a választókat, hogy olyan indulóra szavazzanak, aki jól képviseli majd Győrt a parlamentben" – fogalmazott Mészáros József.

Az elnök hozzátette: szeretnék összefogni azokat az értelmiségieket, szakembereket és civileket, akik ismertek, már tettek le valamit az asztalra, és képesek a városért cselekedni. ˝Ha a Pro Urbe jól szerepel, a pártok belátják, hogy ezekről az erőforrásokról nem mondhatnak le. Győr jobb helyzetben van, mint az ország többi városa, a kérdés az, mindig megtalálja-e azokat a célokat, amelyek által kiteljesedhet a fejlődése. Ehhez van szükség a civil szakemberekre. A várost szűk pártelit is igazgathatja, de az vezet igazán sikerre, ha széles konszenzus alapján születnek a döntések˝ – fogalmazott Mészáros József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Győrben a Mária-oszlop

A restaurálás után visszakerültek a Széchenyi térre a Mária-oszlop elemei hétfőn. A műemlék két… Tovább olvasom