Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A nap fűti a vizet az iskolában

Csaknem húszmillió forint pályázati pénzt fordíthatott különböző projektekre a győri Apor Vilmos-iskolaközpont. Napkollektorral szerelték fel az iskolát, több milliót költöttek környezettudatos nevelésre és képzőművészeti oktatásra is.

Az országban 58 iskola nyert a "kollOKA" című energiacsökkentési pályázaton, az Apor-iskola arra kapott pénzt, hogy napkollektorral oldja meg a kollégisták melegvíz-ellátását. Koppány László, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatója elmondta: a projekt áfával együtt 12,5 millió forintba került, ebből 2 milliót a győri megyés püspökség adott az intézménynek, az áfát az Apor-alapítvány állta. Ennek köszönhetően 175 kollégista melegvíz-ellátása lesz környezetkímélő és takarékos, az igazgató lapunkon keresztül fejezte ki köszönetét a püspökség és az alapítvány támogatásáért.

Csaknem nyolcmilliós támogatásból fejlesztik a diákok képzőművészeti oktatását.
Csaknem nyolcmilliós támogatásból fejlesztik a diákok képzőművészeti oktatását.

A közelmúlt nagyobb projektjei közé tartozik az a KEOP-pályázat is, amelyen 3,91 millió forintot nyert az iskola arra, hogy fenntartható életmódra nevelje diákjait. Ennek során 2009 őszétől ez év októberéig számos előadást, bemutatót tartottak, a gyerekek megismerkedtek többek között a szélkerekekkel, a napautóval, s más alternatív energiafelhasználási megoldásokkal.

Emellett csaknem 7,7 millió forintot kapott TÁMOP-pályázaton az intézmény, hogy művészeti alapfokú oktatását gazdagabbá tegye. Így múzeumi órákat, alkotónapokat, alkotótábort, kiállítást, tehetségnapot rendezhettek és rendeznek augusztusig, a pedagógusoknak továbbképzést tartottak, jutott pénz eszközökre s egyéni fejlesztési célokra is. A programban mintegy 400 tanuló és 20 tanár vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a pályaválasztási központ Győrben

Megnyitotta kapuit a Győri TISZK Pályaválasztási és Pályaorientációs Központ. Tovább olvasom