Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A nagy álom, a közösségi ház

Öttevény - Művelődési ház nincs Öttevényen, ezért itt még égetőbb, mint más településeken az az igény, hogy a falu megépíthesse végre a közösségi házat, aminek már készek a tervei.
Három éve megvan a terv, az akkori számítások alapján mintegy hetvenmillió forintos beruházás lenne a kivitelezése az összesen mintegy hatszázötven négyzetméteres területű épületnek. A Szabadság utca és a Fő út kereszteződésénél a földszinten mintegy négyszáz négyzetméteres lenne a ház, az emeletet tetőtér-beépítéssel alakítanák ki. Így közösségi helyiséget, irodát kapnának a civil szervezetek, az ünnepségeket is lenne hol tartani, amelyeket eddig a sportcsarnokban rendezték, de ott nehézkes védeni a sportpályát. A könyvtár is ide költözhetne át – aminek jelenleg mostoha a helyzete –, akárcsak az e-Magyarország pont, az internetelérési lehetőség.

Már többször adtak be pályázatot, hogy e szándékhoz anyagi támogatást kapjanak, de nem jártak sikerrel. Most viszont nincs is olyan kiírás, amin segítséget igényelhetnének erre a célra. Így szinte álomnak tűnik a megvalósítása, pedig nagy szükség lenne rá, ezért a pályázati források feltételeinek változásában bíznak.

Látványterv: Így nézhetne ki a közösségi ház
Látványterv: Így nézhetne ki a közösségi ház

A közösségi téren kívül nagyon kellene még pénz járdaépítésre, a közvilágítás korszerűsítésére, a vízelvezető rendszerek felújítására, faluszépítésre és nem utolsósorban a Kunszigetre vezető kerékpárút megépítésére.

Utóbbi céllal tíz éve hiába pályázik a falu, ezért most új terveket kell készíttetnie. Ehhez is pályázati forrást keres, hisz a tervezés költsége mintegy hárommillió forint. Ugyancsak pályázati támogatást igényel idén azért, hogy az iskolába elektronikus táblák kerüljenek, épülete külső szigetelését, a tantermek korszerűsítését elvégezhessék, illegális szemétlerakókat szüntessenek meg. Városfenntartási eszközökre és útfelújításra is igényeltek forrást. Az önkormányzati belterületi utak az elmúlt tíz év alatt nyolcvan százalékban megújultak, aszfaltburkolatot kaptak. A bányatavak horgászati lehetőséget nyújtanak, a lelátóval ellátott sportcsarnok mindennap sportolási alkalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes körűen szelektíven gyűjtik a hulladékot Öttevényen

Öttevény - A szemét újrahasznosítását úttörő módon szolgálja az Öttevényen két éve kialakított… Tovább olvasom