Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

A muzsika öröme határon innen és túl

Tehetséges lengyel, szlovák és győri muzsikusnövendékek mutatkoztak be a hétvégén a IV. Lengyel Zenei Fesztivál keretében, amelynek szervezését a Liszt Ferenc Zeneiskola vállalta. A győri fiatalok tavasszal utaznak viszontlátogatásra Lengyelországba.

Szakács Erika igazgató elmondta, a mostani kapcsolat a korábbi Chopin-versenyek kiteljesedése, a pénteki tehetségnap pedig kiemelt jelentőséggel bírt, hisz a győri intézmény egyben tehetségpont is, így szorgalmazzák a tehetséggondozást.

A hazai, a szlovák és a lengyel művészeti intézmények eddig és ezután is fontosnak tartják a témát, az iskolák egymás közötti kapcsolatai pedig kitűnő lehetőséget jelenthetnek a bemutatkozásra, a nemes versengésre és a közös koncertekre. A győri fiatalok tavasszal utaznak viszontlátogatásra Lengyelországba.

˝A zene semmi mással nem pótolható˝ – írta Kodály Zoltán, s ez máig sem változott, hisz a zenetanulás komplex folyamata a gyerekek lelki fejlődését mindenképpen gazdagítja. Kutatások és tanulmányok bizonyítják: a zenei kulturáltság kihat a matematika és a nyelvek tanulására is. A zenetanulás a lelket gazdagítja, a növendékek egymásra figyelése, partnersége pedig a kamarazenélésben mutatkozhat meg.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A (vers)versenyek versenye Győrben

Szombaton adták át a XXXIV. Radnóti Miklós Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny díjait. A kétnapos… Tovább olvasom