Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Kravtex BKV-szerepben?

A győri székhelyű Kravtex kft. nemcsak buszokat gyárt, hanem szolgáltatóként részt venne Budapest tömegközlekedésében is – jelentette be pénteken dr. Krankovics István, a cég ügyvezető igazgatója.
Az, hogy a legnagyobb hazai tulajdonú autóbuszgyártó, a győri Kravtex kft. és a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. alkotta cégcsoport új autóbuszokkal rukkol elő, már nem számít meglepetésnek. A cég pénteki sajtótájékoztatóján sem a két új busz okozta a szenzációt, hanem az, hogy a Kravtex szolgáltatóként beszállna a budapesti tömegközlekedésbe.

A Kravtex Kft. és a Kühne Zrt. által alkotott cégcsoport tíz évet meghaladó buszgyártói tevékenysége újabb jelentős pillanatához érkezett, pénteken bemutatta két újonnan elkészült Citadell típusú autóbuszát. A járműveket hamarosan a BKV utazóközönsége is tesztelheti. A bemutatkozott buszok közül a Citadell 12 típusjelet viselő szóló a 900. legyártott Credo márkájú autóbusz. A sárga fényezésű járművek a legkorszerűbb, környezetkímélő, az Euro-5 normánál is szigorúbb EEV emissziós szabványokat teljesítő FPT (Fiat Powertrain Technologies) dízelmotorral készültek. Az utasteret a korábbi tesztfutások összes tapasztalatát felhasználva alakították ki.

A Kravtex ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy akár a majdani személyszállító vállalkozások beszállítójaként, akár önállóan, szolgáltatóként is kész részt vállalni a cég a budapesti közösségi közlekedés megújításában. Krankovics István emlékeztetett arra, 2009-ben már jelezték szándékukat, hogy szerepet kívánnak vállalni a BKV elöregedett buszparkjának modernizálásában.

Krankovics István: 2007 óta ez lesz a 6. és 7. Credo, amelyet a BKV éles forgalmi körülmények között tesztelhet – tudatta a Kravtex ügyvezető igazgatója.
Krankovics István: 2007 óta ez lesz a 6. és 7. Credo, amelyet a BKV éles forgalmi körülmények között tesztelhet – tudatta a Kravtex ügyvezető igazgatója.


Az elképzelések szerint a járműpark elodázhatatlan cseréje a magánszektor bevonásával valósítható meg. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a Budapesti Közlekedési Központ a buszgarázsokat bérbe adná és a pályázaton nyertes cégektől rendelné meg az eddig a BKV által végzett szolgáltatást, s ezek a vállalkozások saját tulajdonú, nagyrészt új járművekkel végeznék az autóbuszos személyszállítást a fővárosban.

Krankovics István elmondta azt is, a tavalyi évet több százmilliós nyereséggel zárták, s az idén közel félmilliárdos beruházásba kezdenek. Új lézervágót helyeznek üzembe és megújítják a technológiát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés: tűzoltókat, rendőröket jutalmaztak

A Magyar Köztársaság elnöke Erdős István alezredesnek, a Csornai Rendőrkapitányság vezetőjének a… Tovább olvasom