Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A költségvetésekben idén kevés az élet - fórumot tartottak Győrben

Látjuk a működési nehézségeket - erről biztosította Széles Sándor megyei kormánymegbízott a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által szervezett szervezett győri fórumon jelen lévő polgármestereket és közigazgatási szakembereket.
Széles Sándor elmondta: valamennyi település költségvetési rendeletét átnézték, s az erről szóló jelentést átadták a közigazgatási tárcának. Szerinte pozitívum, hogy mindenhol hiány nélküli büdzsét fogadtak el, igaz, ezt sok helyütt a tavalyi pénzmaradvány terhére tudták megtenni.

A felszólalók nem fukarkodtak a panaszokkal. Kovács József tápszentmiklósi polgármester például elmondta, hogy közös hivatalukban az állam csupán nyolc ember alkalmazását finanszírozza, így kollégái estig, sőt hétvégente is dolgoznak, hogy végezzenek munkájukkal. Szokoli Sándor, Dunakiliti vezetője kifejtette: az adósságrendezés során 47 millió forint hitelük tűnt el, de idén 48 millió forint bevételt vont el tőlük az állam. Horváth Attila, Fertőhomok első embere úgy fogalmazott, hogy ,,évi kétmilliós adósságterhük fejében tizenhárommilliótól" szabadították meg őket. Mesterházy József, az általa közepes településként titulált Enese polgármestere a kisközségekért emelt szót, amelyek napról napra élnek, és országosan egy-két milliárd forintból már rendezhető volna ez a méltatlan helyzet. Ő és Dénes Lajos iváni jegyző hangot adott azon véleményének is, hogy a hivatali dolgozókra elegendő támogatás érkezik az államtól. Az Edve élén álló Imre László nehéz anyagi helyzetüket úgy írta le, hogy költségvetésüket ugyan kihozták nullszaldósra, de nincs benne élet.

Többen - így például Hokstok Imre győrsövényházi polgármester, a TÖOSZ megyei tagozatvezetője - azt nehezményezték, hogy az önkormányzatoktól egyre több adat szolgáltatását kérik a különböző szervek, ami nagy terhet jelent.

Olvasóink írták

  • 1. Jóleány 2013. április 11. 12:42
    „A pozitívum negatívuma, hogy van olyan település ahol hiánnyal fogadták el a költségvetést, mert az elvonások miatt
    nem tudtak olyan mértékű kiadás csökkentést tervezni, ami a bevételekkel összhangban tudott volna lenni !
    Csak tényszerű tájékoztatást !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten meghaltak az 1-es főúton: Fiat és furgon ütközött - fotók, térkép

Feloldották az útzárat az 1-es főúton, az újvárosi temető vonalában. Két ember halálát követelő… Tovább olvasom