Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A JESZ ingyenes első diplomát szeretne

A JESZ kérdése Borkai Zsolt győri polgármesterhez: meg tudják-e, akarják-e menteni a győri oktatást, illetve hogy eddig mit tettek ezért.

A Tárki áprilisi közvélemény-kutatása szerint a Magyar Demokrata Fórum utódpártja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség három százalékon áll a pártot választók körében, ezzel a legerősebb parlamenten kívüli párt – ismertette Makay Zsolt elnök sajtótájékoztatón Győrben pénteken. A politikus két fontos programpontjukat ismertette.

Eszerint intézkedéseket kell tenni a lakosság rezsiköltségeinek csökkentésére, mert míg a rendszerváltáskor az átlagkereset 20, addig jelenleg 80 százaléka megy el ilyen célra. Emellett újra ingyenessé kell tenni az első diplomát, az első oklevél megszerzésére felvett diákhiteleket pedig vissza kell fizetni.

Jámbor Zoltán, a párt nemrégiben megválasztott győri elnöke arról számolt be, hogy a megyeszékhelyen csaknem ötven tagjuk van, köztük sok fiatal. Hozzátette: május 19-én 10-től 17 óráig a Baross út és a Szent István út találkozásánál ott lesznek aktivistáit, ahol várják a választók üzeneteit.

Csefó Zoltán megyei elnök azt hangsúlyozta: a közoktatás államosítása nem jó megoldás. Ő Borkai Zsolt győri polgármesterhez és a városvezetéshez intézett kérdéseket azt tudakolva, meg tudják-e, akarják-e menteni a győri oktatást, illetve hogy eddig mit tettek ezért.

Olvasóink írták

 • 9. toto72 2012. május 12. 11:29
  „Szánalmas banda.”
 • 8. pindla 2012. május 12. 09:37
  „Tény, hogy magasak a rezsiköltségek, de a 80% durva túlzás. Vegyük a legrosszabb helyzetben levőt, az egyedülálló, gyerek nélküli átlagkeresőt. Tavaly kb. bruttó 205ezer forint volt az országos átlagkereset. Az így netto 134ezer. Ennek a 80%-a 107ezer. Akinek egyedülállóként 107ezres rezsiköltsége van, az már relatíve palotában él. Maradjunk meg egy baráti 40%ban, ami amúgy még mindig sok az EU-átlagot nézve. Ez a baj ezekkel a felszólalásokkal, hogy a hőzöngők felkapják, a reálisan gondolkozók meg utánaszámolnak és csak legyintenek, hogy ezekre sem kell odafigyelni.”
 • 7. Pano 2012. május 11. 18:21
  „Kellenek a szavazatok, annyira, tipikusan olyan szöveg ez már megint. Ilyenkor mindenki marhára tudja mik a problémák és látja min kell javítani, de amint összesítve vannak a szavazatok választás után, csak várni kell a "kiérdemelt" lóvét és hirtelen Magyarország újra tökéletesen működik, az emberek meg jól élnek.
  Már csak az agyam cseszem fel azon, amikor ígérgetnek meg olyanok mondják meg a tutit, akik nem tudnak tenni érte, amikor meg tudnának egyből nem érdekli őket.
  Fúúú, inkább hagyom is, mert elvisz az agyvérzés.”
 • 6. Ambar 2012. május 11. 18:14
  „JESZ egyáltalán nem is hallani róluk!Szerintem mese az a három százalék!”
 • 5. Mankapunka 2012. május 11. 17:27
  „Accra

  Tudok valamit tenni ellene??? Az nem lesz megoldás,hogy egyik oldal ingyen van,a másik meg nagyon drága.

  Sajnos én már ebbe a mocsokba születtem,ami ebben az országban van,és nem tudok mit tenni ellene. Nem én tettem illyenné az országot.”
 • 4. Accra 2012. május 11. 16:35
  „Mankapunka, remélem tudod, hogy épp tegnap találtak ki egy elég nagy adót a vízszolgáltatókra, úgyhogy nem kicsit lesz drágább a víz-csatorna díjad.
  Nem ingyenességet akar senki, de a 80% tényleg nagyon durva.”
 • 3. Mankapunka 2012. május 11. 15:43
  „KissG22

  Ezért művészet itt megélni. Legalább van valami izgalom.”
 • 2. KissG22 2012. május 11. 14:55
  „Szerintem Magyarországon irreálisan sokba kerül a rezsi és a megélhetés a fizetéshez mérten...
  Nézd meg példaként az USA-t...”
 • 1. Mankapunka 2012. május 11. 14:06
  „Ingyen kenyeret meg tejet nem akarnak még???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi bővítés Győrben: világszínvonalú lesz a gyár

Az Audi győri gyárbővítésének sikerét az biztosítja, hogy "egyértelműen a világszínvonal csúcsát… Tovább olvasom