Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A győri tanárok kérnek nyilvánosan segítséget?

Győr-Moson-Sopron - Segítséget kérnek a vokis tanárok címmel jött létre fórum a Kisalföld internetes oldalán, tartalma szerint a győri alapítványi iskola tanárai hiányolják fizetésüket.
Ám a Vocational Academy Alapítvány alapítója szerint nem győri iskolájuk tanárai írták ezt.

A Segítséget kérnek a vokis tanárok című internetes fórumot a Kisalföld honlapján a voki nevet használó szerző hozta létre és a nyilvánosság erejében reménykedik. A Vocational győri iskolája kapcsán többes számban ír és többek közt azt említi – nyilván a pedagógusokra gondolva –, hogy „fizetést mi se láttunk jó ideje". Arról nem tudtunk meggyőződni, hogy valóban a győri alapítványi intézmény tanárainak közös levele ez.

Nagy Ottó László, a Vocational Academy Alapítvány alapítója lapunknak elmondta, azok a pedagógusok, akik szeretnék, ha a falvakban lévő tagiskoláik működtetését az önkormányzatok vennék vissza, mostanában több módon is igyekeznek kihasználni a valóban meglévő nehéz helyzetüket és igyekeznek az alapítványt támadni. Ezért szerinte nagyon is elképzelhető, hogy az említett fórumon nyilvánosan segítséget kérő levelet nem a győri iskolájuk tanárai írták. Viszont úgy tudja, hogy egy a győri iskolájukba járó gyermek édesanyjának elismerő levelét és más leveleket, SMS-eket, amelyben dicsérik az intézményt, nem jelentette meg a Kisalföld. Az alapító elmondta azt is: nem olvassa az internetes fórumokat, de hozzá bárki fordulhat szemtől szemben panaszával, nyitott minden megkeresésre, aki üzenetet hagy, visszahívja.

Ha tudomást szerez a problémáról, igyekszik azt rendezni, de ehhez tudomást kell szereznie róla, ezért kéri, hogy keressék meg azok, akiknek gondjuk van. Akár nyilvános kerekasztal-beszélgetést is vállal mindazokkal, akik érintettek az alapítvány iskoláinak ügyében. Leszögezte: a győri iskolájuk tanárai is folyamatosan kapják meg fizetésüket, ahogy az alapítvány is hozzájut a pénzéhez.

A győri önkormányzatnak nincs olyan szerződéses viszonya a Vocational megyeszékhelyen működő iskolájával, mint a falvakban az önkormányzatokkal. Papp András, a polgármesteri hivatal oktatási osztályának vezetője elmondta: mivel Győrben az alapítvány általános iskolával együtt középiskolát is létrehozott, a működési engedélyét sem a városnak kellett kiadnia, nincs hatáskörük beavatkozni tevékenységükbe. Dr. Kovács Béla megyei főjegyző megerősítette: a törvényességi ellenőrzési jogkört ő gyakorolja. Mivel Kunsziget kivételével azoknak a falvaknak a vezetői, amelyekben átadták az alapítványnak az iskola működtetését, problémáikat neki jelezték, elindította a törvényességi felügyeleti vizsgálatot. Mintegy másfél-két hét múlva lesz eredménye. A főjegyző elmondta: a fő probléma ezeken a településeken a pedagógusok bérének fizetése, de ez ügyben nem járhat el, legfeljebb az eljárás eredményének függvényében a gondot jelezheti a munkaügyi felügyelőségnek. A munkaügyi felügyelőségen tehetnek bejelentést vagy munkaügyi bírósághoz fordulhatnak a győri alapítványi iskola tanárai is, ha elmarad a bérük.

Havasréti Béláné, a Vocational győri általános iskolájának igazgatója lapunk kérdésére elmondta: a február 10-ig esedékes, januárra járó bérét sajnos még nem minden kollégája kapta meg. Azonban az említett fórumról nem tudott, arról tőlünk szerzett tudomást, de azt leszögezte: kollégái a nehéz helyzet ellenére összetartanak, helytállnak, bíznak a helyzet javulásában.

Olvasóink írták

 • 20. gyor22 2008. március 24. 09:59
  „A győriek ez a forumot is nézzék!

  http://www.kisalfold.hu/forum/segitseget_kernek_a_vokis_tanarok/1000002/2001666/?action=kifejt”
 • 19. vaktyúk 2008. március 19. 07:41
  „Úgy tűnikk a nagy támogatónak nincs összesen annyi beszédhibája, ahány trüköt, ígérgetést, hitegetést, és hazugságot bevet ez az ember. Meddig teheti meg, hol vannak azok a szakhatóságok, akik más foldi halandókkal oly példásan betartatják a törvény betüjét? Mitől ez a nagy kuss, hogy senkinek nem fontos az iskolák és az igyen dolgozók sorsa? Hol vannak a térség országgyűlési képviselői, akik nem szereztek tudomást erről az egyre dagadó panamáról? Mit gondolnak a következő választáson méltányolják-e a segitségükre várók az "odaadó" képviseletet? Vagy csak a NOL képviseletére vállakoztak?”
 • 18. pálka 2008. március 15. 10:17
  „Hiába az ígéret ,hogy e hétvégén kapunk fizut.
  A szerződésünket ismét megszegte! Mit egyek holnap?
  Vagyis miből?”
 • 17. vokis 25 2008. március 14. 22:06
  „Vaktyúk!
  Hát én is így gondoltam: sikerélmény= pénz! Kár, hogy nekünk nincs! Ma sincs, pedig megígérték! -mint már annyiszor.Kapott valaki fizut?”
 • 16. vaktyúk 2008. március 14. 08:28
  „Gondolom a NOL féle színtársulatnál a sikerélmény=pénz. Az alkalmazottaiknak a számlakiegyenlítésre nem hinném, hogy valahol elfogadták volna a sikerélményüket.
  Igaza van annak, aki vezértulajdonságnak a vastag bőrt emlegette föl a fórumban.”
 • 15. vokis 25 2008. március 13. 20:08
  „" A sikerélménynél jobb motiváció nem kell az embernek, akár tanuljon, akár dolgozzon." (Nagy Ottó László, Rábaközi Magazin 2008. március 12. III.évf/10)”
 • 14. lajt 2008. március 12. 08:48
  „NE BÁNTSÁTOK NAGY OTTÓT!

  Nagy Ottó iskolái és cégei nem jótékonysági intézmények, nem azért működnek, hogy a diákoknak, önkormányzatoknak jobb legyen, hanem hogy hasznot hozzanak a tulajdonosnak. A működéshez szükséges pénz nagyobb része nem a hallgatók és vállalatok befizetéseiből, hanem állami pénzből származik.
  Ez a pénz hiányzik most, ezért ne bántsátok Nagy Ottót!
  A minisztériumokból, munkaügyi központokból befolyó százmilliók eddig magas színvonalon eltartották az elnök urat és családját, (ne feledjük, a VA-nál dolgozik Nagy Ottó fia, lánya, veje, testvére, stb.) lehetővé tették tengerparti és angliai ingatlanok vásárlását, valamint a pénzt osztó tisztviselők ,,támogatását". Miért nem adnak többet? Talán nem elég a támogatás az államtitkárnak vagy az igazgatónak?
  Mit tud tenni egy ember, ha cserbenhagyják ,,barátai", akik épületeket, pénzt, befolyást osztogattak, természetesen nem a sajátjukból, akik elfelejtették, amit ebből visszakaptak? Ezért ne bántsátok Nagy Ottót!
  Gondolom, vannak még néhányan, akik kitartanak az elnök úr mellett. Lehet még ,,barátja" a rendőrségen és az ügyészségen, hiszen ennyi információ alapján, amit a sajtó az utóbbi hetekben közölt, mások már régen előzetesben csücsülnének.
  Végül a tanároknak, akik nem kaptak fizetést: mi az a pár százezer forint, amivel a VA tartozik nektek, ahhoz a sok millióhoz, amit Nagy Ottó veszít?
  Ezért ne bántsátok Nagy Ottót!”
 • 13. aggódó szülő 2008. március 11. 15:51
  „http://www.nol.hu/cikk/484389/ olvassátok és mondjatok véleményt. Ők már nem félnek a nyilvánosság előtt beszélni.”
 • 12. szúnyog a majorból 2008. március 10. 10:19
  „Na az hogy nem olvassa a fórumot, olyan igaz, ahogy nem tartozik senkinek! Gyanítom, hogy ál nicknéven még levelezett is némelyik áldozatával. Olvasgassák csak,én találtam valamit, sztem rájött az illető, hogy átverték még itt a fórumon is, igaz nem először, és nem egyedüliként.”
 • 11. rózsa36 2008. március 09. 11:01
  „Kunsziget ennyire Nagy Ottó László markában van? Vajon miért? Az óvó néni nem gondolja, hogy piszkosul kilóg a lóláb? Miért ennyire elkötelezettje a falu ennek a trógernek? Miért jobb immár állami normatíva nélkül is fenntartani az iskolát? Nulla bevétellel most már van pénz közalkalmazotti fizetésekre, működtetésre? És ennek a megoldásnak látják a hosszú távú fenntarthatóságát? (Mert tavaly májusban állami normatívával együtt volt az önkormányzatnak továbbcipelhetetlen púp a hátán az iskola!)

  Miért kényszerülnek Kunszigeten NOL minden diktátumát elfogadni?
  Nos, a felügyeleti jogkört gyakorlónak és a különböző, illetékes hatóságoknak Kunszigeten ezt kellene vizsgálnia!”
 • 10. Falusi rabszolga 2008. március 07. 19:58
  „Győri vokisok!
  Ha kértétek a nyilvánosság segítségét,írjatok minél többen,és mondjátok el mindenkinek,hogy mi zajlik nálatok.”
 • 9. ingodwetrust 2008. március 07. 15:53
  „Ez ujsag? Mar eveke igy van a fizetesi rendszer a Vocational. A kulfoldi nativ-nyelvu tanitokat meg csak majdnem redszeressen fizetik de a Magyar tanarokat nem - azoknak, sajnos, sokszor varni kell. Ez nem ujsag! Valakinek kellene ezt kozolni a Chester
  College vezetosegevel is (evvel az Angol egyetemmel tart NOL kapcsolatot - talan oda megy a penz?)”
 • 8. aggódó szülő 2008. március 07. 15:37
  „Pedig vannak még NOL funok olvassátok el a Leszerelték a gázórát... cikk után a 13-as 14-es hozzászólást. Meg fogtok lepődni!!”
 • 7. zo 2008. március 07. 14:15
  „Ottó " Úr" !
  Vastag a bőr!!!!
  A moderátor miért törölte a másik topic cimet, csakremélni merem, hogy nem azért?????
  Nem hiszem, hogy mindenki aki felügyeletet gyakorol szemet húny ezen gátlástalan/ volt ember /cselekedetei felett!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. érintett 2 2008. március 07. 13:07
  „igen, elég a hazugságból!!
  dec. fizetés 30%-a van meg pl. vágon. jan, febr. nuku!
  mtőn: dec. 30% meg a dec.-ből még egy kis adag, jan, feb nuku!
  plusz: az első levélre még reagál, persze feleannyi kérdésre nem válaszol, aztán írogathat ,meg hívhatja az ember...
  de ha neki van gondja, mondjuk miért hívnak össze szülőit , meg miért támadják "hazugságokkal" ,akkor tud hívni”
 • 5. érintett 2008. március 07. 11:13
  „NOL , ha az egészet csak a térségi iskolák találták ki akkor a feleségem miért nrm kapott két hónapja egy garast sem????????????

  És miért kellett felétékeltetni a győri iskola épületét és jelzáloghitelt felvenni rá???
  Mert ez történt. Többen is látták amint NOL körbevezette az értékbecslőt az épületben.

  Ha a béreket és egyéb költségeket nem tudja nomálisan kifizetni, akkor a hitelt hogy fogja visszafizetni??

  OTTÓ, ELÉG AZ ÁLLANDÓ HAZUDOZÁSBÓL!!!!!”
 • 4. aggódó szülő 2008. március 07. 10:28
  „Gyertek át a gyűjtő fórumra, most mindenkit oda irányítunk. Ott meg beszélhetjük ezeket.

  <moderálva>/Article/showArticle?t=9175485

  Kijelölitek az egérrel, és jobb gombra kattinta (másol) Aztán fent a linkbe meg beteszitek az egeret, jobb gomb (beilleszt).”
 • 3. aggódó szülő 2008. március 07. 10:26
  „Nem csak -e sajtó szerint tartoznak a tanárok bérével. Tényleg így van. Én egy anyuka vagyok aki volt egy gyűlésen ahol NOL úr is elismerte ezt. De azt is közölte nem fizet. Azóta dobott egy kis alamizsnát a decemberi fizetésből de még mindíg nem a teljes havit. Az igazgatónő szerint nincs sok esély a bíróságon. NOL ügyvédei nagyok. A kisembernek viszont nincs annyi pénze hogy olyan ügyvédet fogadjon aki fel tudja venni a versenyt velük. Nem tudom szakszervezet van-e meg ha van milyen. Én láttam a megtört emberek arcát a gyűlésen és NOL közönyös képét is. Nem tudom hogy csinálta de minden oldalról bebiztosította magát mert különben nem lett volna ilyen nyugis. Aki tud valamit ami segíthetne az jelezzen van egy fórum ahol beszélünk a témáról.”
 • 2. Cseter János 2008. március 07. 08:57
  „A sok-sok vidéki tanitó közt volt olyan is, aki még, azt sem képes felfogni a bére jogos követelése alkalmával egy-egy perben, hogy valójában ki az al és ki a felperes! Lassann már fél év is eltelik azóta hogy a mujkaügyi bíróságot javasoltam az elmaradt bérük ki kényszerítésére. Hisz az kiötudott, hogy a dolgozókat ily módon meglopni nem bűn ebben az országban ezért nyúlják le rendszeresen a taitók bérét, s vele együtt az egyéb járandóságokat. E sajtó cikkjei mszerint.De vajon vennak képviselőik a tanítoknak? Van szakszervezetük? Ha igen, akkor igencsak csapnivaló a tevékenységük!No persze az sem véletlen, hogy időközben a munkaügyi pereket is "pénzesítette" dicső rendszerünk! Már nehogy a meglopottak ingyér visszaperelhesség, azt amit elloptak tőlük!A tolvajoki mindehol nyerészkednek ebben az országban!”
 • 1. vaktyúk 2008. március 07. 08:21
  „Na mit szóltok VOKIS alkalmazottak! Mi ez a nagy reklamálás, olvashatjátok, már ki van fizetve a decemberi, a januári, a februári (kicsit késve) béretek, tökéletesen rendben mindenki jogviszonya, mi kell még? Ja hogy nem értesített a bank a fizu érkeztéről, és a gázszolgáltató nálatok is le akarja szerelni a gázórát, mint Vágon tette? Lári-fári! Egyetlen iskolában sem történt ilyen ezt a firkászok találták ki! Hívjátok föl csak az iskolákat! Ja, hogy ki van kötve a telefon? Az nem lehet! Csak rágalmaztok egy talpig becsületes, az alkalmazottaiért éjt nappallá tévő nagyszerű vezetőt! Megmondták, lassan, hogy mindenki megértse: "nem lesz gázáremelés" azaz, "mindenki megkapta a járandóságát!" A felügyeleti szervek mosom kezeimet reakciója meg egy régi igazságot idéz föl: Szarnak bajnak nincs gazdája!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefont és bérletet raboltak

Győr - Mobiltelefonokra és buszbérletekre specializálódott az a két fiatal, akik az első lebukásukat… Tovább olvasom