Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A győri Révai diákja ezüstérmes a matek diákolimpián

A Dél-Afrikában rendezett 55. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián ezüstérmes lett Di Giovanni Márk, a győri Révai Miklós Gimnázium diákja.
Százegy induló ország közül tizenötödik helyen végzett Magyarország a Dél-Afrikában megrendezett 55. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián (IMO 2014).

A hattagú magyar csapatból Fehér Zsombor, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett.

Ezüstérmes lett Di Giovanni Márk, a győri Révai Miklós Gimnázium diákja, Ágoston Péter, Homonnay Bálint és Janzer Barnabás, a Fazekas Mihály Gimnázium tanulói. Maga Balázs, aki szintén a Fazekas Mihály Gimnázium diákja, bronzérmet nyert.

A csapatértékelésben a magyar csapat a résztvevő 101 ország között a 15. helyen végzett.

A magyar csapat vezetői Pelikán József (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Dobos Sándor (Fazekas Mihály Fővárosi Gimnázium) voltak - közölte a Bolyai János Matematikai Társulat kedden az MTI-vel.

A verseny honlapján - www.imo-official.org - közölt eredmények szerint az országok közti versenyt Kína nyerte, a második helyen az Egyesült Államok, a harmadikon Tajvan csapata végzett.A Nemzetközi Matematikai Diákolimpia egy évente megrendezett diákverseny, amelyen a 20 év alatti, egyetem előtt álló tanulóknak hat egyenként hétpontos matematikai problémát kell megoldaniuk. Az első ilyen versenyt 1959-ben rendezték Romániában, és azóta 1980 kivételével minden évben megtartották. Ezzel a matematikai a legrégibb a nemzetközi tudományos diákolimpiák közül. A hetvenes évekig a szocialista országok versenye volt, ma az egész világra kiterjed. Minden résztvevő ország régebben nyolc, manapság hat versenyzőt küldhet.

Fotó a Révais diákról itt >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kígyót is simogathat a győri állatkertben péntek este!

Esti kalandokra várják az érdeklődőket július 18-án a győri állatkertben. Simogathatnak kígyót,… Tovább olvasom