Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A GYŐR-SZOL kivágja a kiszáradt fákat Győrben - fotók, videó

A GYŐR-SZOL Zrt. megkezdte Győr közigazgatási területén lévő kiszáradt fák kivágását. Az akció költsége 7 millió forint.

A városgazdálkodási igazgatóság szakemberinek szemléje valamint lakossági bejelentések alapján minden évben számba veszik a közterületeken és a temetőkben a beteg, balesetveszélyes fák körét, és azok elszáradt ágait, illetve - amennyiben szükséges -, az egész fát eltávolítják.

A kiszáradt fák kivágását elsősorban kézi vagy motoros fűrésszel, magassági ágvágókkal végzik, a nehezen elérhető, nagyobb magasságban lévő ágak eltávolításához kosaras autót vesznek igénybe.

Videó: Cseh Róbert.Az elkészített nyilvántartás szerint idén ősszel 242 fát vágnak ki, és több százat gallyaznak a társaság munkatársai. A növényi részeket helyi aprítékolás vagy a likócsi telepen történő feldolgozás után komposztanyagként hasznosítják.

A kivágott fákat a GYŐR-SZOL Zrt. nem köteles pótolni, ezt csak a nem balesetveszély megszüntetése miatt – hatósági határozat alapján - végzett beavatkozás esetén írja elő jogszabály.

Ennek ellenére a társaság ezen törvényi kötelezettségen felül a tavalyi évben 116 fát ültetett Győr területén. Idén az törvényi előírásoknak megfelelően összesen mintegy 300 fa pótlására kerül sor.

A kiültetett fák általában 12-14 centiméter törzskörméretű, lombkoronás növények, melyeket a lakossági igényeket is figyelembe véve telepítünk.

A mostani fakivágási akció költsége a hatóságilag előírt pótlásokkal együtt több mint 7 millió forintra tehető.

Olvasóink írták

 • 8. Axl.Bundy 2011. szeptember 26. 16:31
  „Mikor lesz a fásítás azt megnézném...
  őszre ígérték tavasszal, most ősz van
  hol vannak a fák és a milliók?
  A szemétszállítási díjról nagy a csend...
  Én eddig illetve míg fel nem emelték, hogy nagyobb legyen a kintlévőségük:
  1500 Ft-ot fizettem, most kénytelen vagyok 3700-at tejelni,
  arról nem is beszélve , hogy a kukások az út közepére <moderálva> , hagyják a kukákat, vagy a helyétől 10 méterre távolabb.MILYEN SZOLGÁLTATÁS EZ KÉREM?????????Az üres kukákat is "kiürítik", hogy az állítólagos chip jelezze az ürítést.Magyarul a semmiért fizetek.Nem emelni kellene,hanem szinten tartani az árakat, de nem a mostanit, hanem az emelés előttit.Érdekes, hogy szinte féláron is eltudták végezni a munkájukat,idáig.Ezzel is foglalkozhatna a Szerkesztőség.Ennyi!”
 • 7. goldboy 2011. szeptember 26. 15:48
  „Külön kellene venni a kivágás és az ültetés költségeit. Bár, akkor ordítana a mutyi... Amíg emberek százezret fizetnek a téli tüzelő fáért, mi kerülhetett 7 millióba? Csak nem az új Skoda, amivel kimentek megnézni az irtást? Vagy a tanulmányút Krétára?”
 • 6. nmt 2011. szeptember 26. 15:23
  „A Püspökerdőnél is van egy rég kidőlt, magasan lévő hatalmas fa, ami régóta lóg veszélyesen az út fölött.

  A Lapostól Abda felé haladva, a zsilipen át több lejáró is van jobbra a töltésről.
  A zsilip utáni aszfaltozott lejárótól továbbhaladva 500 métert, jobbra levő lejárón lemenve, kb. 100 méterre van ez a kidőlt, korhadt fa.
  Nagyon veszélyes, mert az arra futók, sétálók szinte alatta mennek el, és a fa szinte a levegőben lóg.”
 • 5. mais 2011. szeptember 26. 15:01
  „Győr-Szol már csak ilyen milliós akciókat tud ! :)))”
 • 4. Veszettzsiráf 2011. szeptember 26. 14:26
  „pappe, kösz a felvilágosítást, gondoltam hogy nem egy számla. :-)”
 • 3. pappe 2011. szeptember 26. 14:03
  „1-hez: Az nem EGY számla, hanem SOK! Favágó alvállalkozónak fizetett bér, szállítási költségek, új facsemeték ára, ültetéseket végző alkalmazottak munkabére, stb. Jah persze ennyi számla között jut egy kis zsebre is. De hát ez a világ már csak így működik. :(”
 • 2. kismarti 2011. szeptember 26. 13:52
  „Szerintem meg meg lehetett volna úszni, ingyen, ha kivágásért, rendrakásért és fa pótlásért oda adták volna magán embereknek!”
 • 1. Veszettzsiráf 2011. szeptember 26. 13:29
  „Nos megnézném azt a számlát a 7millióról. Hol lehet ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Tovább olvasom