Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

9 új bemutató, 6 repertoáron tartott darab

Győr - Csütörtökön délután elvileg dönt arról a győri közgyűlés, ki legyen a Győri Nemzeti Színház igazgatója nyár közepétől. A munka azonban nem állhat meg, Forgács Péter már megtervezte a következő évadot.
Repertoáron marad: Egyebek közt a Portugál című darabot is láthatják a nézők a következő évadban. Fotó: Kisalföld-archívum
Repertoáron marad: Egyebek közt a Portugál című darabot is láthatják a nézők a következő évadban. Fotó: Kisalföld-archívum
A Győri Nemzeti Színházban hamarosan megkezdődik a bérletezés. Ilyenkor már készen kell lenni a következő év műsortervével, hiszen a nézők kíváncsiak, mit kapnak a pénzükért. Hamarosan kijön az új műsorfüzet.

„Azt hiszem, a műsortervem hűséges a győri színjátszás gazdag hagyományaihoz. Az új évad olyan színes lesz, mint egy gyönyörű festmény" – mondja Forgács, majd hozzáteszi: „Műsoron tartjuk A dzsungel könyvét, az Anconai szerelmeseket, a Made in Hungáriát, a Portugált, a Razziát és a most bemutatásra váró Marica grófnőt. Új bemutatónak tervezzük, már a szereposztás is kész, az Evitát, az Őrült nők ketrecét, a Pygmaliont, a Hunyadi László-operát, a Kék, kék, kék című Egressy-darabot, a Koccanást, a Lila ákácot és a Nem félünk a farkastól-t. A színes bérletes kínálatot a Győri Balett Gaudí-darabja egészíti ki. Külön érdekessége a következő évadnak Kszel Attila, a színház rendezője, színésze zenés vígjátéka, melyet a nagyszínpadon mutatnak majd be."


A műsorterv kialakításánál a gazdaságosság is fontos szempont volt.
Mint megtudtuk, számos régebbi darab díszleteit kívánják felhasználni. „Fontos számunkra, hogy mit mondanak a nézők, a színházba látogatók, mit várnak el tőlünk. Szórakozást, művelődést, a hagyományaink ápolását. Ezen igények figyelemben tartásával terveztem meg az évadot. Úgy gondolom, mindenki megtalálja majd a számára kedves előadást. Az elmúlt év, amely ugye egy rendes, ötéves igazgatói mandátum ötöde, hozott sikereket, talán egy-két szakmailag kérdéses darabot is bemutattunk, ám a közönség mindegyiken jelen volt, szerette őket. A színházban úgy gondolom, jót tett, hogy több rendezőt is hoztam, nem csak az ismert arcok rendezhettek. A társulat úgy vélem, ezt értékelte, ezt szeretném folytatni jövőre is, számos ismert és elismert rendezővel tárgyaltam arról: eljönnek Győrbe."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltay Győrben

Győr - Koltay Gábor, aki fej fej mellett vezette az internetes szimpátiaszavazást a Győri Nemzeti… Tovább olvasom