Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

8 milliós bírság a Beck Reisennek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forintra bírságolta a Beck Reisen Kft. utazásszervező céget, mert az a hivatal szerint 2010-ben a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről megtévesztő tájékoztatást adott.

A GVH hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hivatal megállapította, hogy a Beck Reisen Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott 2010. februárja és májusa között.

A hivatal tájékoztatása szerint a Beck Reisen Kft. 2010 februárja és áprilisa között több lapban megjelentetett keresztrejtvénnyel összefüggésben valótlan tájékoztatást adott a nyereményként feltüntetett nílusi hajóút felmerülő költségeiről.

A 2010 áprilisában és májusában számos fogyasztónak megküldött direkt marketing (DM) levelekben a fogyasztók arról kaptak tájékoztatást, hogy megnyertek egy 8 napos nílusi hajóutat, "garantáltan ingyen"; a levelekben a cég nem tett említést a hajóút igénybevételével kapcsolatban felmerülő egyéb költségekről.

A DM-levelekben arról is tájékoztatást kaptak a fogyasztók, hogy egy éves tagságot nyertek a Beck utazási klubba, amelynek értéke 35.000 forint, a nyeremény pedig különböző előnyökkel jár a tagok számára. A GHV szerint ezzel a cég a "kiválasztottság érzését" akarta kelteni a fogyasztóban. A vállalkozás ügyfelei ugyanakkor automatikusan megkapták a klubtagságot, amelynek nem volt nyeremény jellege, és nem bizonyították a tagság nyújtotta kedvezmények körét sem.
GVH közleménye kitér arra is: a bírsággal kapcsolatban tekintettel volt arra, hogy a vállalkozással szemben a versenytanács korábban már hasonló ügyben állapított meg jogsértést.

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal február 7-én azt közölte az MTI-vel, hogy Beck Reisen Kft. utazásszervezői tevékenység végzésére vonatkozó engedélyét visszavonó elsőfokú határozatát a másodfokon eljáró szerv helybenhagyta. A kft. nem folytathat utazásszervezői tevékenységet: utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat a jogszabályi előírások szerint teljes összegben az utasoknak visszafizetni.

A győri Beck Reisen Kft. egy másodfokú határozat szerint nem szervezhet utazást, az elmaradt utazásokra befizetett előleget pedig vissza kell utalnia - írta portálunk márciusban. Január végén Ferihegyen az iroda alkalmazottjával dulakodtak elégedetlen ügyfelek.

Olvasóink írták

 • 6. egy_győri 2011. május 17. 22:58
  „Nekünk van sok Zepter termékünk, még nem csalódtam bennük. Aki viszont azt mondja, hogy a lámpától visszajön a látása a nagyinak, az egyszerűen hazudik vagy csak kontár kereskedőpalánta.
  Ez a csapat nekünk is küldött kedves és jól csengő ajánlatot, még jó, hogy nem dőltünk be nekik. Az egész országot behálózták már, javasolnám országos sajtóban is lehozni a cikket!”
 • 5. Ladyzsu 2011. május 16. 18:03
  „Egy szemét tetű banda,aki sorra vágja át az embereket.A prettywomannek üzenem hogy legjobban a nyugdíjasokat vágják át,de elég szomorú hogy hagyják magukat...Na meg ilyen vérzivataros időkben akinek ennyi pénze van kidobni ?!Ráadásul 24 órán belül ha visszamondja valaki,kötelesek eltekinteni a szerződéstől !!!!
  Ezt a fogyasztóvédelem mondta ! Én is megjártam velük,de sikerült kimászni belőle.De a Zepterrel is vigyázni kell !!! Anyósommal azt akarták elhitetni,hogy a 220 ezer forintos lámpától visszajön a látása...Vigyázzatok emberek, észnél legyetek !!!!”
 • 4. prettywoman 2011. május 16. 16:20
  „Ha még csak ennyi lenne a bűnük.....
  De ennél sokkal több van a rovásukon. Legalább 8 milliárdos büntetés kéne nekik, de legfőképp örökre likvidálni őket.
  Aki teheti, kerülje ki őket nagy ívben.
  Anyámat rendszeresen átverik, de ő rendületlenül vásárol tőlük csillagászati összegekért. Hiába mondom neki, hogy azok a termékek, amiket megvesz, azokat sokkal olcsóbban megkapja a boltban, és még garancia is van rájuk. Nem, nem lehet rá hatni. Ugyanis valamiért sokkal jobban hisz a bűnözőknek, mint a saját gyerekének. A legutóbbi agyrém: közel 400 000,- ft-os masszázsfotel. Na erre varrjatok gombot. Hasonlót már 30-40 000-is lehet venni, igaz, az sem ér annyit. De ekkora összeget kiadni nyugdíjasan.....
  De ő megy állandóan ezekre a termékbemutatókra, mert kap "ingyen" valamit. Pl. legutóbb egy rúd szalámit. Félek, ez is egy nagyon drága szalámi lesz. De hát van, akit nem lehet megmenteni. S belőlük él a Beck Reisen.”
 • 3. mozart 2011. május 16. 15:25
  „Ott van az, az apróbetűs részben :-) De az élménybeszámoló tényleg jöhetne!”
 • 2. bakke 2011. május 16. 14:01
  „enéh, ne haragudj meg, de te vagy a naivság mintapéldája”
 • 1. enéh 2011. május 16. 12:44
  „Pedig én úgy örültem, mikor megkaptam a levelet. csak sajnos nehéz elszabadulni itthonról. A klubtagsági díj aprópénznek tűnt és a levélben nem találtam semmi rejtett költségre utalást.
  Azért szívesen olvasnék élménybeszámolókat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

55 centiméteres hamburger Győrben – Látott már ekkorát? - fotók

A város legnagyobb hamburgerét készítették el szombaton a Mackó Kuckóban. Az ételbár harmadik… Tovább olvasom