Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

800 millió a panelokra

Győr - A megyeszékhely 2748 panelos otthonban élő család házfelújítását és fűtéskorszerűsítését támogatja az idén benyújtott pályázatok után, 2013-ig összesen nyolcszázmillió forinttal. Több, már folyamatban lévő, illetve most elfogadott nagy beruházás és a lakóutcaprogram mellett Győr önkormányzata mintegy tízezer ember életkörülményeinek javítását is támogatni kívánja, nem is kevéssel.
Erről a közgyűlés fideszes képviselőcsoportjának tegnapi sajtótájékoztatóján Borsi Róbert és Szabó Erik számolt be.

A megyeszékhely közgyűlése még februári ülésén döntött a panelos épületek korszerűsítésének – külső szigetelés, ablakcsere –, valamint a már felújított házak energiatakarékos felújításának támogatásáról.
Előzetesen a város 450 millió forint támogatásra kötelezte el magát, ebből ebben az évben 50 millióra.

A két korszerűsítési pályázatra 69 pályázat érkezett, közülük 2 érvénytelen volt, még a hiánypótlást követően is. A pályázatokból 2559 lakás a panelos programra, házfelújításra, míg 189 az ökoprogramban, a fűtés korszerűsítéséhez várt és kapott támogatást.

A 2748 lakás kétféle korszerűsítéséhez a pályázók 800 millió forint önkormányzati támogatást várhattak. Az önkormányzat pedig megszavazta számukra. A teljesítéshez azonban az eredetileg elkötelezett összegnél 350 millió forinttal többre van igény. Teljesítéséhez a jövő évtől számított négy éven át az eredetileg vállalt évi 100 millió forintos keretet 70–70 millióval kell megemelni, s az ötödik évre, 2013-ra marad 70 millió. Így válik lehetővé, hogy az idén beérkezett pályázatok mindegyikét befogadja az önkormányzat és ne mérlegeljen a pályázatok között. A panelos épületek felújításához az állam egyharmad arányban járul hozzá, hasonlóképpen Győr önkormányzata és egyharmad az érintett lakók kiadása is.

Mint a képviselők elmondták, a panelos házfelújítások zömére idén is Adyvárosból pályáztak a legtöbben, ám már lesznek ilyen épületek Marcalvárosból, a Belvárosból, sőt, Gyárvárosból is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a Kismegyeri út

Győr - Több mint harmincéves volt már a burkolata, elképzelhető, hogyan lehetett közlekedni rajta.… Tovább olvasom