Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

30 ezer rendkívüli díj vagy bezár a MÁV-ÁBE

A MÁV-ÁBE állománya nem kellett egyetlen biztosítónak sem. Úgy tűnik, az olcsó kötelező biztosítás sokba kerülhet az ügyfeleknek.
Nem jelentkezett egyetlen biztosító sem a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) állományának átvételére - nyilatkozta a pályázatbeadási határidő lejártát követően Varga Csaba, a PSZÁF főigazgatója.

Tájékoztatása szerint a felügyeleti biztosok az MÁV-ÁBE jövő csütörtöki közgyűlése elé két határozati javaslatot terjesztenek. Az egyik szerint a tagságnak személyenként 30 ezer forintos rendkívüli tagdíjbefizetést kell vállalnia, s akkor a biztosító az év végig működhet tovább. Ebben az esetben a tagoknak novembertől - biztosítóválasztási kampány során - lehetőségük nyílik, hogy új intézménnyel kössenek kötelező felelősségbiztosítási szerződést.

Amennyiben a rendkívüli tagdíjbefizetést az egyesületi tagság elutasítja, a PSZÁF a MÁV-ÁBE azonnali bezárásáról hoz határozatot, ekkor a MÁV tagjainak, akik egyben ügyfelek is, 30 napjuk lesz arra, hogy új biztosítóhoz szerződjenek.

A rendkívüli befizetésről a főigazgató elmondta, ez az összeg nagy valószínűséggel garantálja az év végéig történő működéshez szükséges tőkét. A PSZÁF felmérése szerint a társaság ügyfeleinek jelentős része számára ez az összeg kisebb, mint amit egy új biztosítóhoz történő átszerződéskor az év hátralévő időszakában a MÁV-ÁBE biztosítói díján felül különbözetként meg kellene fizetni.

Balesetet szenvedni olyan autós hibájából, aki a MÁV-ÁBE ügyfele: ez sok jót nem jelent. Egy blogon egy ilyen pórul járt ügyfél kálváriáját olvashatjuk el. Felperes ügye végül öt hét alatt rendeződött.
Lehet olvasni olyan esetről is, ahol három hónap után elutasították a kárigényt annak ellenére, hogy a kárt okozó autós is elismerte az igény jogosságát, ráadásul a rendőrségi vizsgálat is megerősítette ezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord: Tizennyolc elfogatóparancs egy férfi ellen

Egyszerre tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben egy mezőcsáti fiatalember ellen, akit Gyulán… Tovább olvasom