Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

20 buszt küldött Devecserre a Kisalföld Volán

Devecserben van a Kisalföld Volán húsz autóbusza, amelyek szükség esetén segítenek a vörösiszap által fenyegetett város lakosságának evakuálásában – közölte a társaság személyszállítási igazgatója hétfőn az MTI-vel.


A járművek előző este érkeztek a Veszprém megyei kisvárosba; a kitelepítés ügyében a katasztrófavédelem illetékes, így a társaság nem tudja, hogy a buszok meddig esnek ki a forgalomból – mondta Mihályka Imre, hozzátéve, hogy tartalékkeretükből küldtek járműveket, így reggel a megszokott számú, kilencven busz indult útjára Győrben.

Közlése szerint az utazók legfeljebb annyit éreztek a változásból, hogy a csuklós buszok helyett esetleg "szóló" járműre szálltak fel, amelyen így nagyobb volt a zsúfoltság, "de ebben a vészhelyzetben ennyi tolerancia elvárható".

Szűts György megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI érdeklődésére hétfő reggel annyit közölt: a húsz busz készenlétben áll, de azt nem tudják, meddig kell kivonni azokat a forgalomból.

A vasárnap kitelepített kolontári lakosok hétfő este tudhatják meg, hogy mikor térhetnek vissza otthonaikba - közölte a veszprémi település polgármestere vasárnap este, az ajkai sportcsarnokban elszállásolt emberek részvételével tartott lakossági fórumon.

Tili Károly azt mondta, hogy hétfő estig elkészül a települést védő gát, amely egy esetleges újbóli vörösiszap-lavinától mentené meg a települést. A védelmi bizottság a munkálatok előrehaladásának ismeretében dönt arról, hogy a falut elhagyó 715 ember mikor térhet vissza üresen hagyott otthonaiba.

Korábban:

A Kisalföld Volán vasárnap este 20 buszt indít a vörösziszap-katasztrófa sújtotta Devecserre.

Információnk szerint ezt a lépést elővigyázatosságból hozták meg a szakemberek, vagyis várhatóan nem ürítik ki Devecsert vasárnap.

A 10 csuklós és 10 szóló busz a Kisalföld Volán hétfő reggeli közlekedésből hiányozni fog, így a társaság vezetői kérik, hogy mindenki inkább előbb induljon el munkahelyére.


Útnak indult a konvoj.
Útnak indult a konvoj.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. k.dominik96 2010. október 12. 18:23
  „Szerintem igazad van”
 • 40. Freehill 2010. október 11. 19:05
  „#33, nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy a Volán csak "szemétségből", az utasok elriasztása céljából tér el a menetrendtől. Sajnos olyan torlódások vannak a városban, hogy a buszvezetők a legjobb szándékuk ellenére is megcsúsznak, mivel átrepülni nem tudnak a kocsisor felett.

  A Katasztrófavédelem mellett szerintem azoknak a volánosoknak is jár a dicséret, akik egész hétvégén azt szervezték, hogy minél kisebb fennakadással lehessen megoldani a buszok kivételét (ami szerintem sikerült is, eddig nem hallottam különösebb problémáról!), és természetesen azoknak a buszvezetőknek, akik az egész éjszakát a buszon töltötték ill. töltik, hogy segíthessenek a rászorulókon.

  Kitartást az érintetteknek!”
 • 39. igazgyőri 2010. október 11. 19:00
  „A Kisalföld Volánt szidalmazó embereknek üzenem!
  Ebben a helyzetben vasárnap,szabadnapjukat feláldozó gépkocsivezetőket szidják,akik levitték az autóbuszokat a vészhelyzet segítségére plusz juttatás nélkül családjaikat otthon hagyva ! Kedves bérletes utasok semmi többet nem kért a volán csak fél órával korábban kellene elindulni otthonról! Ha valakinek ez nehézséget jelentene a jelenlegi helyzetben csak sajnálni tudom Ők nem igazi Magyar emberek csak hozzászólásokat író primitív kötekedő idő töltők!”
 • 38. pintér 2010. október 11. 13:33
  „A pannonhalmi mentőállomásról ma 2 autóval összesen 4 bajtársunk ment le Devecserbe. Főznek ill. a tisztítószereket vitték le. Beszéltek a helyi illetékesekkel, akik elmondták, hogy ruhákra már nincs annyira szükségük, mivel nagyon már tárolni sem tudják. Az a kérésük hogy inkább ÉLELMISZERT, TISZTÍTÓSZEREKET, BÚTOROKAT /konyhabútor, szekrények ágyak, kiságyak/ , EVŐESZKÖZÖK, POHARAK, TÁNYÉROK, PELENKÁK, EDÉNYEK kellenének. Kérlek benneteket akik ajánlanak fel valamilyen bútort azt telefonáljon a mentőállomásra s mi felírjuk az adatokat s elmegyünk majd érte. Mivel nekünk Is fogytán van tárolási helyünk amit az eddig felajánlott ruhák foglalnak el.

  Kolontár és Devecser nevében is köszöni a Pannonhalmi Mentő egyesület!!!”
 • 37. igazmondó 2010. október 11. 13:16
  „kikazokagárdisták? jegyzik azt valahol?”
 • 36. kőmarad 2010. október 11. 12:49
  „köszönet a jobbiknak és gárdistáknak. kiket A SAJTÓ KIFELEJT UGYAN NEM VÉLETLEN.”
 • 35. eddy38 2010. október 11. 11:13
  „Örülök hogy a Volán is hozzájárul a mentés,vagyis a kitelepítéshez!
  De azért ha már ott vannak azok a szerencsétlen győri sofőrök,mért nem kaptak védőfelszerelést,vagy legalább maszkot,hogy ne lélegezzék be a mérgező gázokat porokat!”
 • 34. pintér 2010. október 11. 08:13
  „A pannonhalmi mentőállomásról reggel 6.15-kor indult az egyik autó már ott vannak s állítják össze az üstöt! A másik autó most fog indulni almákkal, tisztítószerekkel. Az eddig összegyűjtött ruhák nagy valószínűséggel vasárnap lesz leszállítva. Köszönjük az adományokat, s nagyon várjuk még!

  Köszönjük!”
 • 33. zoltee 2010. október 11. 01:39
  „Sajnos, a Kisalföld Volán megszolgálta, hogy még itt is szidják.

  Az én véleményem is az, hogy a Kisalföld Volán menetrend-betartását és fegyelmét, továbbá "utasbarát" gondolkodását ismerve, a reggeli menetrendben a rutinos utazóknak nem nagyon tűnik szerintem majd fel, hogy "máshogy" járnak a buszok.

  Ahol amúgy sincs mihez viszonyítani, ott igazából mindegy, hogy éppen hány busz jár vagy nem jár.

  A Katasztrófavédelemnek szól azt gondolom a dícséret: teszik a dolgukat, szervezik a járatokat, informálják az embereket.

  Kitartást és sok erőt kívánok a területen dolgozóknak!”
 • 32. Túrabakancs 2010. október 10. 23:34
  „A Szigethi Attila /is/ úton vonult a busz konvoj rendőri biztosítás mellett
  fél 7-körül. Hírtelen azt hittem valamilyen meccs van és a szurkolókat
  kísérik esetleg, de hamar rájöttem, hogy a vészhelyzettel van összefüggésben
  a dolog. Szerintem az a kiszáradt trutyi már nem fog nagy kalamajkát okozni a
  devecseriek számára, nem fogja elérni a településüket, emiatt csak a már említett
  részleges kitelepítés jöhet szóba max. 1500-2000-emberrel.”
 • 31. Freehill 2010. október 10. 23:25
  „#29: előfordulhatnak ilyen sajnálatos esetek, de azért nem kellene általánosítani! Győrben a reggel 7 és 8 óra közötti időszakon kívül alig találkozni zsúfolt autóbusszal. Budapesten bizonyos vonalakon egész napos a "hering-effektus", Székesfehérváron pedig úgy emlékszem, a legsűrűbben(!) járó busz csúcsidőben 20 percenként jár, minden más ritkább. Szóval Győrben is lehet és kell még sokat fejleszteni, de azért szerintem alapvetően jól használható a rendszer. (Én Veled ellentétben napi rendszerességgel utazom busszal.)”
 • 30. Freehill 2010. október 10. 23:19
  „A buszok hiánya alapvetően csak csúcsidőben okozhat gondot, akkor viszont nem 40 percenként járnak. Szóval nem arra kell számítani, hogy valamelyik kora reggeli járat teljesen kimarad, hanem inkább arra, hogy csúcsidőben kevesebb, kisebb busz lesz forgalomban, ebből adódóan zsúfoltság, késés lehet. Ez sem kellemes, és igazságtalan, hogy megint éppen a közösségi közlekedést használók kerülnek hátrányba, de csak néhány napról van szó, remélhetőleg a munkahelyeken és az iskolákban is megértik ezt a helyzetet, és senkinek nem lesz baja ebből. Sokkal nagyobb bajban vannak azok, akiknek mindenük odaveszhet az iszap miatt, szerintem mindenki gondoljon rájuk, mielőtt bárkit is szidalmazni kezd...”
 • 29. Madarász 2010. október 10. 22:40
  „bussz, sajnos eddig is volt már rá példa, hogy kimaradt. Én nagyon keveset utazom busszal, mivel vidékre járunk dolgoznié s ami autóval 20 perc, úgy, hogy összeszedjük egymást, busszal másfél óra 2 átszállással. Sajnos a tájékoztatás sosem volt az erősségük, még az elterelésekkel is sokszor ott szembesülnek az emberek, amikor másfelé megy a busz.
  Szerintem a győri buszközlekedés nagyon rossz. Régebben a belvárosba mindig busszal mentem, de mindig megfogadom, hogy legközelebb kocsival megyek, mert sokszor sajnos ki kellett várni azt a 40 percet, vagy többet, mert a kedves sofőr valami kis csajjal dumcsizott és elfeljtette felvenni az utasokat.

  A gyakoribb járatokkal nem is az a probláma, hogy várni kell, hanem hogy nem férnek fel az utasok.

  Azért remélem emiatt holnap senkit nem fognak kirúgni.”
 • 28. bussz 2010. október 10. 22:17
  „Madarász!
  Gondolom nem a 40 percenként járó járatok közül veszik ki a buszt,hanem ami 5-10 percenként jár!
  A vidéki dolgokat nem tudom...”
 • 27. bussz 2010. október 10. 22:15
  „Elvileg Győrből fognak hiányozni a buszok! Az egyik fórumon 15 csuklóst írtak,hogy annyi fog hiányozni, de a 10 se kevés,főleg csúcsidőben!
  De azt hiszem ebben a helyzetben érthető a dolog,és előbb is el lehet indulni otthonról! Persze a tájékoztatás csak most jöhetett létre,gondolom a Volánnak is hirtelen jött a "parancs"?!
  Gondolom a forgalomirányítók is úgy fogják szervezni a dolgokat,hogy a lehető legkevesebb kimaradás legyen, a késés még jobban elfogadható!
  Több türelmet emberek!”
 • 26. Madarász 2010. október 10. 22:11
  „Pemozsu!

  Nem azzal van a baj, hogy elküldik a buszokat, hanem azzal, hogy akik nem olvassák itt a neten, hiába várnak majd reggel a hidegben, és monjuk egy 40 percenként járó busznál azért nem mindegy, főleg, ha valaki a csatlakozást nem éri el.
  Engem speciel nem érint, mert autóval járunk, de sokak fognak majd bosszankodni reggel. Az a baj, hogy itt az egész dologban óriási a fejetlenség, össze-vissza kapkodnak.
  Épp most olvastam egy melepő dolgot: A vörökereszt megyei igazgatója azért tiltotta meg, hogy a helyszínen főzzenek a rászorulóknek, mert nem volt 3 medencés mosogató.
  Hát sok minden más se volt...
  De ugyanilyen, amikor mindenki arról beszélt, hogy a döglött halakat bedolgozzák az állattápokba, már reggel Győrben és a környező falvakban is erről beszéltek, szóval én a korrekt tájékoztatást hiányolom.
  Most miből állna ebben az esetben is feldobni, hogy a buszok hiánya mely településeket és mely járatokat érinti?”
 • 25. Mátyás_király 2010. október 10. 22:06
  „Tel.: 1749”
 • 24. Madarász 2010. október 10. 22:02
  „13. hsz-hoz

  Senki nem a buszt sajnálja, csak nem ártana előre pontosan közölni az emberekkel, hogy ne fagyoskodjanak a hajnali 2 fokban, mert nem fog jönni a busz. De még annyit sem írtak, hogy egyáltanán melyik városban fognak kimaradni járatok.”
 • 23. Azidegen. 2010. október 10. 21:54
  „Pemozsu Teljesen igazad van.
  sok ember gondolkodhatna mielőtt ostobaságokat írogat!
  Móvár,Sopron,Győr stb... környékéről könnyű okosnak lenni!!”
 • 22. pemozsu 2010. október 10. 21:43
  „szomorú, hogy így vélekednek egyesek. Remélem nem lesz rá szükség, hogy fél óra leforgása alatt lehet örökre ott kell hagyniuk mindenüket az ott lakóknak a buszokkal, vonattal.
  Holnap előbb indulunk és nem reklamálunk, mert nekünk fedél van a fejünk felett és elérhető távolságban a munkahelyünk. Szorítsunk Értük, hogy az új gát felépítéséig kibíírja a régi és ne legyen újabb katasztrófa.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben megyénkből: gólyabál a Révaiban, karate bemutató és buli buli hátán!

A Révaiban az elsősöket ünnepelték, Győrszentivánon ashihara karategálát rendeztek, a 30 Y és a… Tovább olvasom