Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

2010-ben is ingyen parkolhatunk az alsó rakparton

Somogyi Tivadar az utóbbi évek útfelújításait mutatta be. Portálunk az alsó rakpart ingyenes parkolóhelyeiről faggatta a győri politikust.


A fideszes alpolgármester belvárosi választókörzetében (2. számú) beszélt az utóbbi három esztendőben elvégzett útmunkákról, valamint arról is szólt, hogy 2010-ben, mely újabb szakaszokon terveznek felújításokat.Három év sok-sok pályamegerősítése

2007-ben a Bástya utca pályamegerősítésére (Vörösmarty u. és Újkapu u. között), 2008-ban a Batthyány tér déli szakaszának és a Bajcsy-Zs. u. (Batthyány tér és Teleki u. között) pályamegerősítésére, a Bajcsy-Zs. u - Baross u. csomópont átépítésére, a Kisfaludy u. átépítésére, a Rákóczi u. pályamegerősítésére, a Liszt F. u. - Újvilág u. - Újkapu u. csomópont sebességcsökkentő építésére, gyalogátkelőhely kijelölésére és parkoló létesítésére, valamint a Vörösmarty u. pályaszerkezet cseréjére és járda átépítésére került sor.


Nézze meg, hol történtek útfelújítások Győrben. Fotók: Cseh Róbert.

Most fújjunk egy nagyot, s nézzük, 2009-ben hol történtek útfelújítások.

A Bástya u. pályamegerősítése (Újkapu. és Kiss J. u. között) folytatódott, a Kiss J. u. (Árpád u. és Bajcsy-Zs. u. között) pályamegerősítését, a Kisfaludy utca járda felújítását, a Czuczor G. u. (Kisfaludy u. és Széchenyi tér között) átépítését, valamint a Móricz Zsigmond rakpart felújítását szintén kipipálhatjuk.

"Ezekre a szakaszokra soha ennyi pénz még nem sikerült költeni"

Ha már szóba került a Móricz Zsigmond rakpart, a kisalfold.hu azt kérdezte a győri alpolgármestertől, hogy az autósok körében rendkívül népszerű alsó rakparton ingyenes marad-e a jövőben is a parkolás?


Somogyi Tivadar. Fotó: Cseh Róbert.
Somogyi Tivadar. Fotó: Cseh Róbert.


"Egyelőre nem szándékozzuk az ingyenes parkolás megváltoztatását. Ez a kérdés akkor kerülhet ismét szóba, ha a Dunakapu térre tervezett mélygarázs projektje megvalósulhat" – válaszolta Somogyi Tivadar.


Mennyi autós szereti, hogy nem kell fizetni a rakparton! Kép: Cseh Róbert.
Mennyi autós szereti, hogy nem kell fizetni a rakparton! Kép: Cseh Róbert.


Visszatérve a felújításokra: 304 millió forintba kerültek ezek a munkák.

"Már csak azért is örülök a felújításoknak, mert ezekre a szakaszokra soha ennyi pénzt még nem sikerült költeni" – tette hozzá a győri alpolgármester.


Milyen útfelújítások várhatók 2010-ben a győri belvárosban?

– A Rákóczi útnak az Újkapu és Tarcsay Vilmos utcák közötti szakaszára állami támogatást nyert a város. A tervezett felújítás az aszfalt kopóréteg cseréjét tartalmazza.

– A Bajcsy-Zs. út Tarcsay Vilmos és Kiss János utcák közötti szakaszán szintén aszfalt kopóréteg csere valósulhat meg.

– Tarcsay Vilmos út Árpád és Schwarzenberg utcák közötti szakaszán szintén aszfalt kopóréteg csere várható.  


Olvasóink írták

 • 9. www0325 2010. június 22. 11:56
  „Főleg csónakkal lehet jól parkolni!”
 • 8. Révfalusi-szúnyog 2010. január 24. 20:06
  „Ez a volt munkásőr még a pinnához sem ért, nemhogy a várospolitikához! Ugyan már! Ez egy akkora fütyi, hogy pisilni lehetne vele.”
 • 7. fióka 2010. január 22. 10:59
  „köszönjük emese”
 • 6. greenie 2010. január 21. 18:54
  „Ide nem akarnak a WHB-val parkolóházat építettni közpénzből? Vagy már nem bírja a koffer átszállítást a FIDESZ központba?”
 • 5. mekkelek 2010. január 21. 12:59
  „Hehe, a jóember dicsekszik azzal, hogy jó sok pénzt sikerült elkölteni :)

  A Kisalföld meg szavanként fizet? Vagy minek van ez a sok felesleges kitöltö duma?”
 • 4. szószatyor 2010. január 21. 11:47
  „Én csak azt nem értem hogy a liberális Budapesten az utóbbi években hogy-hogy meg tudják azt valósítani amit mondok? Faltól falig típusú utcafelújításokat végeznek sok helyen, amibe beletartoznak a villanyoszlopok, utcabútorok, járdák is, nem csak maszatolnak a kopóréteggel. (Pl legutóbb a Kiskörút felújítása) Itt Győrben a kommunikációval lódítanak. Nem utcafelújítást végeznek csak útfelújítást, és csak kopóréteg szinten. PL Somogyi úr háza mellett közvetlenül a Kiss János utcában, a főiskola kerítése mentén nyírfákat ültettek pár éve. Ezek felfelé növő fák, csak épp a villanyvezetékek alá ültették őket ezért nincs hova nőniük. Tavaly nyáron a Komszol derék munkásai megoldásként derékban kettévágták ezeket a fákat mint jókertészek. Látszik hogy semmi tervezés, előrelátás nincs sehol, még 2-3 éves távlatban sem.”
 • 3. urbaniastapista 2010. január 21. 08:16
  „1.
  Ilyen összehangolt, előrelátó, körültekintő, hosszú távon gazdaságos műveleteket ne várj a mostani városvezetéstől. Felosztották a fejlesztési pénzeket a választókerületek között, azt´ jól leaszfaltoznak mindent. Látványos és gyors javulást lehet elérni az egyébként tényleg nagyon elhanyagolt úthálózaton, jó sok szalagot meg "választópógárt" lehet átvágni: teszik a dolgukat képviselőink.
  Az, hogy Sopronon kívül a világon nincs ingyenes parkolóház (már ott sincs), az nem zavarja a képviselőket, az hogy az Árkád is ingyenessé tette egy évvel nyitása után a parkolóit, nagy marék szöget beverve a belvárosi kiskereskedelem koporsójába, megint csak nem érdekelt senkit. Évente százmilliókkal támogatják a belvárosba özönlő autóáradatot (be nem szedett parkolási díjakkal), aztán nagy sikernek eladva újabb százmilliók elköltésével szabályozgatják a nagyrészt saját maguk által generált forgalmat.
  Az bezzeg, hogy ne a képviselő ablaka alatt járjon a sok Belvárosba látogató autó, az fontos. A révfalusi meg sárási buszok negyedórákat szobroznak emiatt a Teleki utcai dugókban ....
  A Dunapart Rezidencia (egykori "Elevátor") mennyivel járult hozzá a környékén levő utak felújításához? Más fejlesztőkkel városfejlesztési megállapodás keretében százmilliókat költetnek el a környék fejlesztésére. Hol vannak a parkolói?”
 • 2. t-a-ibi 2010. január 21. 08:02
  „"Egyelőre nem szándékozzuk az ingyenes parkolás megváltoztatását. Ez a kérdés akkor kerülhet ismét szóba, ha a Dunakapu térre tervezett mélygarázs projektje megvalósulhat" - válaszolta Somogyi Tivadar.

  Kedves doktor úr! - nézesse meg már magát valamelyik, orvos társával aki nem politizál !
  ............
  "Már csak azért is örülök a felújításoknak, mert ezekre a szakaszokra soha ennyi pénzt még nem sikerült költeni" - tette hozzá a győri alpolgármester.

  Mintha más feladat nem is volna, az összes képviselő az utakkal, a játszóterekkel jön elő.
  Munkahelyet az embereknek, egy város vezetésének a megélhetés biztosítása az első.”
 • 1. szószatyor 2010. január 20. 17:06
  „Örülünk minden felújításnak, de a toldozgatás-foltozgatás helyett még jobb lenne átfogóbb megújításokat véghezvinni. Pl. a Rákóczi utca említett szakaszán szerintem katasztrofális az útalap, nem elég csak felül kozmetikázni. Ezenkívül borzalmasan ocsmányok a villanyoszlopok abban az utcában és legalább háromféle van azon a 100 méteres szakaszon, köztük egy fordított V alakú, batonaljzatú fa kandeláber, rozsdás villamosszekrénnyel, és a tetején ocsmány dróthuzal-csomóval, pont az új építésű Erste lízinges ház előtt. A levegőben lifegő villanykábelek és a rozsdás vas- illetve, düledező faoszlopok elmaradott falusias, vagy inkább balkáni utcaképet eredményeznek. Ez a fél Tarcsay Vilmos utcára és a fél Kiss János utcára is vonatkozik. Előbb tehát a villanyvezetékek föld alá kábelezését tartanám fontosnak és csak azután az útburkolat (járdát is beleértve) felújítását. A Kiss János utca Batthyány tér melletti szakaszán ki egészen az Árpád útig ez megvalósult néhány éve, akkor arról is szó volt hogy folytatják a többi utcában is a cseréket. (Ha már a Belváros szépítéséről beszélünk...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt Sarmaság László tárlata

Sarmaság László győri festőművész tárlata Ecce Homo címmel nyílt meg.
Tovább olvasom