Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

1500-an sztrájkoltak az Audiban Győrben - újabb fotók a helyszínről

1500-an sztrájkoltak az Audiban Győrben - újabb fotók a helyszínről
A sztrájk termeléskieséshez vezetett, ami azonban nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak ellátását.
Összefoglaló

Az Audi Hungaria Zrt. tizenegyezer-ötszáz munkavállalója közül mintegy ezerötszázan vettek részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője. Lőre Péter elmondta, hogy valamennyien a motorgyár dolgozói. Hozzátette: a sztrájk termeléskieséshez vezetett, ami azonban nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak ellátását.

Hangsúlyozta, hogy az Audi munkatársai a figyelmeztető sztrájk után munkába álltak, a termelés azóta is zavartalan.

A vállalatvezetés folytatja a tárgyalásokat a munkavállalói oldallal.

Az AHFSZ azért kezdeményezte a kétórás figyelmeztető sztrájkot,  mert úgy érzi, az Audi nem veszi tudomásul a szakszervezet  véleményét a bértárgyalások során - tudatta az érdekképviselet  szerda este honlapján. Az érdekképviselet az idei és a jövő évre egységes, bruttó  45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt, a választható béren  kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra  pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken  felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás  bónusz bevezetését kéri. 

11.00 - Véget ért a sztrájk.

9.25
- Munkatársunk helyszíni jelentése szerint csütörtökön délelőtt fél 10-kor elkezdődött a szerdán este bejelentett audis sztrájk. A Pipacs előtt már több száz munkás várakozik, a gyárból folyamatosan jönnek ki az emberek.

Az arra járó autósok szolidaritásból dudálnak a tüntetőknek. Úgy tudjuk, hamarosan beszédek hangzanak el.
 
Sztrájk az Audiban Győrben 2017. jan.26.
Korábban - Az Audi Hungária Független Szakszervezet honlapján az alábbi közlemény jelent meg szerda este:

˝Az Audi Hungária Független Szakszervezet sztrájkbizottságának tárgyaló delegációja bértárgyaláson vett részt szerdán. A munkáltató egy „új" ajánlatot tett, de a szakszervezet külön kérése ellenére megint titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tudunk a munkatársakkal beszélni és melyben tulajdonképpen csak az ajánlat dátumát változtatta meg.

Sajnos a munkáltató a szakszervezet azon lépéseit,
- hogy az eredeti 1 éves bérmegállapodási szándékától eltért,
- hogy minden közösen kidolgozott jubileumi és hűség bónusz elemeiben egyet tud
érteni,
- hogy a VBK keretösszegében a munkáltató ajánlatára csökkentette a kérését, sem volt eléggé gesztus értékű, hogy érdemben elmozdítsa a munkáltatót a korábbi álláspontjáról. Mindezek ellenére az AHFSZ megfogja vizsgálni, hogy milyen lépéssel, illetve új ajánlattal tudná a munkáltatót a megegyezés felé mozdítani. Továbbra is hiszünk benne, hogy van közös, mindkét fél által elfogadható megoldás egy jó bérmegállapodásra!

Az AHFSZ úgy érzi, a munkáltató nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét, ezért 2017.01.26-án, azaz a holnapi napon, 09.00 és 11.00 óra közt kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdet a motorgyár teljes területére!

A holnapi napon, egyelőre arra kérjük a nem motorgyári területeken dolgozó munkatársakat, mint járműgyár, szerszámgyár…stb., hogy ne sztrájkoljanak, mert az a meghirdetett területre lett bejelentve. A sztrájkunk célja nem a konkrét károkozás, hanem a demonstratív megjelenés! Természetesen azokat akik nem motorgyári területeken dolgoznak, de a sztrájk ideje alatt nincsenek műszakban és meg tudják oldani a be- és hazajutást várjuk a gyülekezési helyre.

A sztrájk gyülekezési helye 09.30-kor, a "PIPACS" előtti szabad területen!"
Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója a kisalfold.hu-nak megerősítette, hogy valóban kétórás figyelmeztető sztrájk lesz csütörtökön.

Az Audi Hungaria naponta mintegy nyolcezer motort gyárt, hogy a demonstráció mekkora termeléskiesést okoz majd, az attól függ, mennyien vesznek részt benne.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a pénteki előadás a Menház Színpadon Győrben

Elmarad a pénteki előadás a Menház Színpadon Győrben
Betegség miatt elmarad a győri Menház Színpadon a péntekre meghirdetett Halpern és Johnson című… Tovább olvasom