Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Veszít a McDonald's a bonyolult menükkel

Árbevételük ugyanis a vártnál jobban csökkent, mert a bonyolult menük lassítják a kiszolgálást, a gyorséttermi piacon pedig élesedik a verseny.
A vártnál jobban, 2,2 százalékkal csökkent a McDonald's árbevétele novemberben éves összehasonlításban, a már legalább egy éve működő éttermeinek forgalma alapján. Az elemzők ennél kevesebb, 1,7 százalékos csökkenésre számítottak.

Az Egyesült Államokban 4,6 százalékkal esett a világ legnagyobb étteremláncának értékesítésből származó árbevétele a múlt hónapban, ez a legnagyobb csökkenés az utóbbi tíz évben.

A visszaeséshez a szakértők szerint hozzájárultak az éttermekben kínált egyre bonyolultabb menük, amelyek lassítják a kiszolgálást, valamint az élesedő verseny a gyorséttermi piacon. Egyes gyorsétterem-láncok a friss összetevőkre és az egyedi igényeket figyelembe vevő kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt, ami vonzza a McDonald's-ra jellemző fiatalabb vevőkört.

A McDonald's "alapvető változtatásokat tervez végrehajtani üzletmenetében" a lejtmenet megállításáért. Új szervezeti struktúrát akarnak, és egyes menedzsmenti szintek leépítését is tervezi a vállalat.

Az oroszországi bevételeket visszafogta, hogy a hatóságok több gyorséttermet bezártak fogyasztóvédelmi vizsgálatok után - ezt a lépést többen inkább megtorlásnak tekintik az Oroszországra kivetett nyugati szankciók miatt.

A McDonald's részvényeinek árfolyama 5,5 százalékkal csökkent az utóbbi fél évben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

95,9 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás

Tovább olvasom