Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Új raktárakat avatott a Dreher Kőbányán

A Dreher Sörgyárak két új raktárat adott át, az összesen 4400 négyzetméter alapterületű létesítmények 447 millió forintos beruházással valósultak meg.
A közlemény szerint a beruházás megtérülési időszaka egy év.

A 2900 négyzetméteres sátorraktár és az 1500 négyzetméteres könnyűszerkezetes raktárépület összesen 7 millió korsó (35 ezer hektoliter) sör befogadására képes. A fejlesztés révén a telephely tárolókapacitása felzárkózott a gyártás volumenéhez, így minimálisra csökken a raktározási célú szállítmányozási tevékenység, rugalmasabbá és hatékonyabbá válik mind a kiszállítások tervezése, mind a logisztikai szolgáltatás.

A közlemény kitér arra , hogy a Dreher Sörgyárak az utóbbi egy évben közel kétmilliárd forint összértékű beruházást valósított meg. Mindez tükrözi, hogy az anyavállalat, a SABMiller hosszútávra tervez Magyarországon.

A Dreher Sörgyárak Magyarország évente 440 millió korsó sört gyárt. A társaság a március 31-ével záruló jelenlegi pénzügyi évét várhatóan 43,5 milliárd forint árbevétellel zárja, eredménye pedig egymilliárd forinttal javul, de még így is vesztesége lesz, amelynek mértéke 1,3 milliárd forint - közölte a cég az MTI kérdésére. Az előző üzleti évben a céginfo.hu adatai szerint 48,6 milliárd forint árbevételt ért el, mérleg szerinti vesztesége 2,25 milliárd forint volt.

A vállalatnál közel 600 munkavállaló dolgozik, de közvetve és közvetlenül mintegy 8000 család megélhetését biztosítja a sörgyártói tevékenysége mellett a vendéglátás, a beszállítói lánc és a kereskedelem területén. Beszállítóinak 95 százaléka magyarországi kis- és középvállalkozás, amelyektől 15 milliárd forint értékben rendel terméket és szolgáltatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap már nem lehetnek nyitva a benzinkúti üzletek

Azokra a benzinkúti üzletekre is vonatkozik a vasárnapi munkavégzés tilalma, amelyek nem értékesítenek üzemanyagot. Tovább olvasom