Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Több száz forinttal drágulhat a cigi

Tavaly ugyanis mindössze 7 milliárd szál cigarettával kereskedtek legálisan, ami negatív rekordnak számít. A dohányosoknak jelentős áremelésre kell felkészülniük.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki statisztikái szerint novemberben mindössze 397 millió szál cigaretta fogyott. Legutóbb 2011 januárjában volt arra példa, hogy 400 millió szál alá csökkenjen a fogyasztás - írja szerdai cikkében az újság. A vámhatóság statisztikáiban 2013 novemberében például még 480 millió szál szerepelt, de a nemzeti dohányboltok előtt gyakori volt az egymilliárd szál feletti mérés.

Tavaly novemberig 6,7 milliárd szállal kereskedtek, így 2014 végére talán éppen elérhette a piac a 7 milliárd szálas szintet. Már a 2013-as 9,3 milliárd szál is negatív rekordnak számított, a korábbi években pedig bőven 10 milliárd szál felett volt az éves fogyasztás.

Az olcsóbb szivarkák azonban egyre népszerűbbek: novemberben 48 millió szál, összesen pedig 572 millió szál fogyott, ez már a decemberi adatok nélkül is jóval több, mint 2013-ban.

Idén egyelőre csak néhány tíz forinttal drágult egy doboz cigaretta ára néhány gyártó esetében, de a lap információi szerint a dohányosoknak jelentős, több száz forintos emelésre is fel kell készülniük.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének (MDKE) titkára az újságnak azt mondta, a termékkör decemberi bővítése egyelőre még nem segített a trafikokon, mert sokan még csak most szerzik be az engedélyeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb embert rúg ki a Tesco

A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást, 150-170 dolgozó mehet el… Tovább olvasom