Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Ön szerint mennyit ér az otthona? Mutatjuk az értékbecslés fontos lépéseit

A hiteligénylés talán leghosszadalmasabb fejezete az értékbecslés elkészítése, több napos procedúráról van szó.
A hiteligénylés talán leghosszadalmasabb fejezete az értékbecslés elkészítése: bár a bankok is igyekeznek ennek idejét a lehető legkisebbre csökkenteni, azért még így is több napos procedúráról van szó. Feltéve persze, hogy az értékbecslő mindent rendben talál, illetve az ügyfél is benyújtotta az összes szükséges dokumentumot.

Mennyibe kerül az értékbecslés?

Egy nagyobb összegű hitel igénylésének már jelentősebb kezdeti költségei is lehetnek, melyek közül az egyik legjelentősebb tétel éppen az értékbecslés. A megkérdezett bankoknál 20 és 37 ezer forint közötti költségről beszélhetünk. Az összeg azonban nem csak az adott banktól, hanem az ingatlan típusától is függ.

Mennyi időt vesz igénybe?

Általánosságban nem vesz annyira sok időt igénybe az értékbecslés: a Budapest Banknál átlagosan 5, a K&H-nál 5-7, a Raiffeisennél 2-6, az UniCreditnél pedig 3,5 munkanapba telik egy értékbecslés elkészítése. Azt azonban több bank is kiemelte, hogy ezeket a határidőket akkor tudják tartani, amennyiben minden a legnagyobb rendben zajlik. Bővebb részletek a Pénzcentrum oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülő személyautó kifejlesztésén gondolkodik a Porsche

Repülő személyautó kifejlesztésén gondolkodik a Porsche
Több cég fantáziát lát a repülő kocsikban. Tovább olvasom