Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Megnyugodtak a kedélyek az Erste körül

Az Erstéről szerdán álhír terjedt el, miszerint a bank pár órán belül csődvédelembe menekül. Csütörtökön a reggeli órákban már sem ügyfélérdeklődés, sem betétkivonás nem volt.
Az Erste Banknál csütörtökön a reggeli órákban már sem ügyfélérdeklődés, sem betétkivonás nem volt - mondta Harmati László, a hitelintézet vezérigazgató-helyettese a bank csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a bank vezetőinek nyilatkozatai után a "kedélyek megnyugodtak."

Harmati László kiemelte: az Erste csoport, a magyarországi Erste Bank és értékpapírcége tőkeerős és likvid.

A szerdai ügyfélérdeklődésnek Debrecen volt a gócpontja, 3-4 fiókot érintett, az Erste méretéhez és betétállományához képest elhanyagolható volt az ügyfelek betétkivonása. A bank mindent megtesz azért, hogy kiderítse, kik állnak a rémhírterjesztés mögött - jelezte Harmati László.

Az Erste Bank pénzügyi helyzetével kapcsolatban szerdán álhír terjedt el, miszerint a bank pár órán belül csődvédelembe menekül. Ennek hatására több Erste-bankfiók előtt nagyobb sorok alakultak ki a zárás előtti órákban. Az Erste Bank az álhírek terjesztőivel szemben büntetőfeljelentést tett.

Már elszámoltak a devizahitelekkel


Az Erste Bank élen jár a devizahitelek elszámolásában és forintosításában, a hitelintézet az érintett 227 ezer ügylet mindegyikét elszámolta - mondta a bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Harmati László hozzátette: a megállapított fogyasztói követelések összege valamivel több, mint 100 milliárd forintot tesz ki.

Az Erste a más bankok ügyfeleinek szóló rendkívüli ajánlattal ösztönzi a bankváltást, ennek érdekében 100 ezer forintot utal azoknak az Ersténél nyitott számlájára, akik vállalják a bankváltással járó leegyszerűsített ügyintézést - emelte ki Harmati László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 milliós bírságot kaptak az MKB biztosítók

A bírságot a szerződések tartalmával kapcsolatos jogsértések, ügyfél-tájékoztatási és panaszkezelési… Tovább olvasom