Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Már a GVH is vizsgálja a ScienNet-et

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megszegése miatt is eljárás folyik a ScienNet ellen.

A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megszegése miatt már egy hónapja folyik az eljárás a ScienNet valamint a Lyoness rendszerek működtetetésében részt vevő vállalkozások ellen, közölte a Gazdasági Versenyhivatal kedden. A ScienNet ellen PSZÁF-vizsgálat is folyt, egy vezetője előzetes letartóztatásban van.

A céget adócsalással is gyanúsítják >>

A versenyhatóság arra gyanakszik, hogy a két vállalkozás tisztességtelen módon befolyásolta a fogyasztókat és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, közölte a GVH kedden.

A versenyhivatal azt írta, a vizsgálattal azt szeretné tisztázni: a ScienNet International LLC által üzemeltetett és népszerűsített ScienNet rendszerrel kapcsolatos kommunikáció egyes elemei jogszerűek-e. A versenyhatóság egyebek mellett azokra a kérdésekre a választ, hogy megalapozottak-e a „Gazdagodjon meg költekezéseiből", a "Függetlenítheti magát anyagilag" és az „azonnali" jóváírás szlogenek, hogy a tájékoztató anyagokban megfelelő módon feltüntették-e az 1-1,5 százalékos kezelési költséget, hogy a vállalkozások informálták-e a fogyasztókat arról: tízezer forint alatti jóváírás az árengedményszámlán csak évente egyszer kerül kifizetésre. A versenyhivatal azt is vizsgálja, nem megtévesztő-e, hogy bár nemzetközi törzsvásárlói közösségként népszerűsítik a rendszert, de a rendelkezésre álló adatok alapján csak Magyarországon tevékenykedik - írta az index.

A GVH szerint Valószínűleg a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát sérti az is, hogy a ScienNet rendszer keretei között a fogyasztók juttatást kaphatnak ugyan, de az ígért nagymértékű juttatások elérésének alapfeltétele, hogy közreműködjenek más fogyasztók ScienNet rendszerbe történő aktív beléptetésében.

Olvasóink írták

  • 1. AHA 2009. december 08. 17:06
    „"A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megszegése miatt már egy hónapja folyik az eljárás a Sciennet valamint a Lyoness rendszerek működtetetésében részt vevő vállalkozások ellen, közölte a Gazdasági Versenyhivatal kedden. A Sciennet ellen PSZÁF-vizsgálat is folyt, egy vezetője előzetes letartóztatásban van."

    Érdekes,az Index-en így van írva a cikk! Lyoness az véletlenül mindig kimarad a felsorolásból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen 10 perc: A BUÉK-ért már fizetni kell

A T-Mobile köszöni a megértést, türelmet és elnézést kér, és 10 percet ad ingyen. De kinek? És mikor?
Tovább olvasom